Reklama

Reklama

Veronica Mars

(seriál)
  • USA Veronica Mars (více)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní
USA, (2004–2019), 50 h 24 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

Rob Thomas

Hudba:

Josh Kramon

Hrají:

Kristen Bell, Percy Daggs III, Jason Dohring, Francis Capra, Enrico Colantoni, Ryan Hansen, Teddy Dunn, Michael Muhney, Tina Majorino, Harry Hamlin (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(72)

Obsahy(1)

Veronica Marsová je pravou rukou svého otce, los angelského 'soukromého očka' Keitha Marse, který dříve býval šerifem. Potom se ale v městečku odehrála vražda Veroničiny nejlepší kamarádky, dcery jedné z nejbohatších rodin - Lilly Kaneové. Šerif Mars se vydal po špatné stopě a ze všeho obvinil Lilyina otce, vlivného muže Jakea Kanea, jenže k vraždě se později doznal jistý Abel Koontz a lidé přestali Veroničině otci věřit. Ztratil práci, manželka se odstěhovala a vrstevníci Veronicu vyvrhli ze své společnosti. Alespoň tak to Veronica vždycky viděla. Jenže bylo to opravdu takhle? Byl Abel Koontz opravdu vrahem anebo v tom bylo něco víc? Proč má otec v sejfu i po tak dlouhé době stále složku s Lillyiným případem? A odstěhovala se Veroničina matka vážně jen z důvodů, které byly Veronice řečeny? Odpovědi na tyhle a mnoho dalších otázek se dozvíte v 22 dílném seriálu z produkce režisérů, jenž mají na seznamu např. Ally McBealovou, Chirurgy, Aktu X aj. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (172)

LittleMonste 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelných 8 měsíců mi trvalo zhlédnout směšných 64 dílů.. už to vypovídá o tom, jak na mě celý seriál působil. Nebýt silného odhodlání praštím s tím po 1. sérii. Jediným opravdovým kladem je Kristen Bell v hl. roli. Samozřejmě to nebyla taková katastrofa... dalo se to přežít, ale podruhé už bych neriskoval. Korunu tomu dává naprosto příšerný dabing (asi nejhorší, co jsem kdy slyšel), kdy několik vedlejších postav dabuje jeden člověk. Co k tomu dodat. (Slabých 35%) ()

chim.chim 

všechny recenze uživatele

Proklínám svou slabost pro Jasona Dohringa, jinak bych totiž o tenhle 'skvost' pravděpodobně ani nezakopla. Po nějaké době jsem si na hloupoučkost táhnoucí story sice zvykla, ale až na pár světlých momentů jde o nadmíru nudnou sérii. Na druhou stranu mi ale americké high school seriály vždycky připadaly jako vtipné povyražení, takže o utrpení při sledování zase mluvit nemůžu... Děsně mě bavila ta typickost hlavní hrdinky, tzv. outsiderka, po které však každý skrytě touží, a ona, zosobněná cudnost, je za každých okolností frajersky 'nad věcí' a samozřejmě nikdy se nedopustí jediné chybičky - dokonalost k pohledání. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběh o Veronice Mars se mi zalíbil ihned po prvním díle. Je to mix kriminálky a seriálů ze školního prostředí americké high-school (střední škola) podobné takovým patvarům jako například Beverly Hills 90210, ale každý díl má zajímavý děj, příjemné herce, napětí a občas i nějaké to překvápko na závěr. Jaké bylo například moje zděšení když jsem si v seriálu všiml Paris Hilton jako tupé blondýny? Žádné, ta role ji padla jako ulitá, já jsem se zasmál a účel to splnilo. Autoři smíchali napětí, vztahy a vtip do sebe a nechali vzniknout tomuto seriálu, který na odpoledne je přesně to pravé. Nejenom díky tomu seriál sleduju samozřejmě. Na Kristen Bell se totiž tak pěkně kouká a její narážky jsou chvílemi opravdu místné a i když tu plno lidí pomlouvá český dabing neměl jsem možnost vidět seriál v originále při sledování se bavím na výsost dobře. (7/10) ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prve dve serie boli fajn. No, dej nie je prave z tych, ktorym by niekto plne veril, ale je nam to predvedene hned od zacatlku. Inak ma stvalo tak maximalne to, ako nahrubo chodila Verca zmalovana.... No ale tretia seria. Nuda, dookola to iste.... naviac, clovek tazko fandi serialu ked prestava fandit hlavnej hrdinke... // Spatne som ale na serial spominala s laskou a film i S4 potesili, hoc tiez nie su nicim vynimocne. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

--- PRVNÍ SÉRIE --- Spojení teenage seriálu a krimi je velmi lákavé. Seriál se trochu pomaleji rozjíždí, Veronica na mě charakterem zpočátku působila trochu nesympaticky. Postupem času, jak se hlavní dějová linka začala vyvíjet dál, ale hlavní postava trochu znejistěla, nebyla už tak suverénní, což mi v prvních dílech docela vadilo. Postupem času jsem ji tedy na chuť přišel, stejně tak decentnímu inteligentnímu humoru. Dějová linka v první sérii plyne spíše poklidně a nic se nikam nehrne a o to víc mě překvapilo několik závěrečných dílů, kdy scénáristé ukázali, že umí pořádně přitlačit na pilu a děj celé série v plné parádě zakončili. Pokud čekáte seriál s intenzivním příběhem a zvraty v každém dílu, tak hledejte jinde. Veronica Mars je především oddychovka. Ale na ty zvraty taky občas dojde. Hodnocení série: 4/5 --- DRUHÁ SÉRIE --- Druhá série začala trochu zostra a je znát větší důraz na hlavní dějovou linku. Vaty není tolik a ačkoli se zdál příběh první série zakončený, druhá série mnohé přidává a určitě okolnosti převrací vzhůru nohama. Logan je čímdál větší sympaťák, k mé radosti je Duncan hodně v pozadí a na scénu se dostává hromada vedlejších postav. Co ovšem tvůrci tohoto seriálu umí je především pomalá, ale zručná gradace děje, který svým season finale překvapuje i po druhé. Na teenage seriál nezvykle dospělé, promyšlené a přiměřeně vztahové. Hodnocení série: 4/5 --- TŘETÍ SÉRIE --- Děj seriálu se ze střední přesunuje na vysokou, do seriálu vstupují nové postavy, představí se zbrusu nový opening a celkově dospělejší pojetí. Do pozadí naopak ustupuje hlavní dějová linka z prvních dvou sérii, která je už dost vyčerpaná. Na druhou stranou se před Veronicou objevují propracovanější případy a výzvy, které se někdy táhnou i přes několik dílů. Série je zakončená poměrně otevřeně, což naštěstí nevadí - fandové si vyžebrali film, který snad seriál důstojně uzavře. Hodnocení série: 4/5 ()

Galerie (403)

Zajímavosti (28)

  • Jason Dohring původně zkoušel roli Duncana a Teddy Dunn roli Logana, nakonec si role prohodili. (TomikZlesa)
  • Sam Huntington (Luke) a Aaron Ashmore (Troy) pokračovali v natáčení rolí Jimmyho Olsena v různých adaptacích komiksu Superman. Sam si zahrál Olsena ve filmu Superman se vrací (2006) a Aaron v seriálu Smallville (2001). (TomikZlesa)
  • Ve třetím díle druhé série s názvem „Cheatty Cheatty Bang Bang“ je v kavárně Java The Hut, kde Veronica (Kristen Bell) pracuje, noc s karaoke. Jeden ze zpěváku je i Courtney Taylor-Taylor, zpěvák kapely The Dandy Warhols, která nazpívala úvodní skladbu seriálu „We Used To Be Friends“. (Frki16)

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama