Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Celou dobu se čeká na nějaký velký začátek akce, kdy film konečně začne vyvolávat výbuchy smíchu a ono se to nekoná. Ne, že by to nebylo vtipné, ale prostě jsem celou dobu byla v očekávání něčeho většího. Nejvtipnější je rozhodně swingers party. Mohlo to být lepší, ale nenudila jsem se. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Rogerem Cormanem produkovaný "Death Race 2000" sice zůstává neotřesitelný jako Bartelova nejzábavnější, nejkousavější a také nejvíce nadčasová satira, ale jeho vlastní nezávislý projekt "Eating Raoul" pořád představuje skvostně zlomyslné dílko. Snímek inspirovaný klasickými komediemi studia Ealing připomíná pozdější tvorbu Johna Waterse, především "Serial Mom", v tom, jak si utahuje ze svých středostavovských postav, konzervativní usedlosti, amerického snu a ostatně i vyšinutosti Californie. Jak naznačuje již samotný název, film se odvíjí jako veskrze přímočarý vtípek, který si neklade za cíl diváky překvapovat či šokovat, ale prostě je jen jízlivě poňoukat a nekorektně bavit. V tom ohledu přesně vystihuje osobitost samotného Bartela, který na rozdíl od Waterse neholdoval nevkusu úplného dna, ale naopak se s gurmánskou distingovaností vyžíval v zesměšňování konvenčnosti, niterné amorálnosti i skrývané prostopášnosti a fyzičnosti středního proudu. Autor pak nese film na svých bedrech i před kamerou, kde podává další ze svých úžasně uměřených výkonů ve zcela absurdních rolích. Jako vždy mu náramně sekunduje vynikající Mary Woronov, se kterou tvořil ikonické duo v řadě bizarních perel na dně koryta amerického nízkorozpočtového brakového filmu. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nenápadní manželé Blandovi (Paul Bartel a Mary Woronov) objeví netradiční způsob, jak sehnat peníze pro otevření vlastní restaurace. A hodlají pro to využít mravního rozkladu obyvatel Los Angeles. Velmi zábavná hříčka, kterou táhne právě ústřední herecké duo a lehká Bartelova režie. Divím se, že po uvedení tohoto snímku nezavedli v USA zbrojní pas na kuchyňské pánvičky! U nás je Eating Raoul bohužel téměř neznámé a velmi podhodnocené dílko. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Vo filme sa mihnú aj režiséri Joe Dante a John Landis. (Svadbos)

Reklama

Reklama