Reklama

Reklama

Biography

(seriál)
všechny plakáty
USA, 1987, 1 213x60 min

Předloha:

Giacomo Casanova (kniha), Marquis de Sade (kniha) (více)

Hrají:

Jack Perkins, Peter Graves, Billy Zane, Bill Mumy, Dolly Parton, Roddy McDowall, Shirley Jones, Ron Howard, Melanie Griffith, James Woods, Oliver Stone (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Od roku 1961 do roku 1964 se natáčel seriál po půlhodinových epizodách v produkci Davida Wolpera pro televizní stanici CBS. Později jej začal produkovat A & E Network a v roce 1987 uvedl na obrazovky nové epizody. První díly představovaly historické postavy, jako byli Helena Kellerová, Mark Twain či Will Rogers, John Barrymore a Eric Clapton. Začaly se objevovat i osobnosti popkultury jako Marilyn Monroe, Elvis Presley a Plácido Domingo a Freddie Mercury. Zároveň byla ale zachována i linie velikánů ostatních oblastí života jako Jacqueline Kennedy Onassisová, Gene Tierney, Diego Rivera, Mao Ce-tung nebo královna Elžběta II. Na řadu se dostaly i církevní a románové postavy jako Hamlet, Jan Pavel II. a Santa Claus. Seriál jako takový skončil v roce 1999 a pokračoval v pozměněné formě jako volný nepravidelný cyklus výhradně na úzce vyprofilovaném TV kanálu Biography, avšak postupně se jeho tvar semknul natolik, že byl servírován divákům až šestkrát týdně, což byla pravděpodobně fatální chyba, neboť zájem o jeho sledování poklesl natolik, že musel být v roce 2006 ukončen. (kikulin)

(více)

Recenze (6)

JOHN.NY 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděl životopisy Baracka Obamy a Joe Bidena. Oba měly hlavu a patu, dozvěděl jsem se dost zajímavých informací z průběhu celého života a rozhodně bych je doporučil člověku, který si rád doplní povědomí o nejrůznějších osobnostech.. ()

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Bezvadné, pravdivé, poutavé biografie lidí, kteří ovlivnili nebo ovlivňují svět v jakémkoliv odvětví! Zajímavě zpracováno, podáno a prezentováno! Nic tomu nechybí! ()

Reklama

Reklama