Reklama

Reklama

Osamělý vlk McQuade

  • Česko Vlk Samotář (více)
Trailer

Chuck Norris v roli texaského šerifa pátrá po ukradených zbraních. J. J. McQuade (Chuck Norris) je texaský muž zákona a drsný chlapík. Dohlíží na dodržování zákona, ale uplatňuje právo příliš svérázným způsobem, což mu přináší pouze nepříjemnosti z řad úředníků. Je mu proto k ruce přidělen nováček Kay (Robert Beltran) , který mu má pomáhat s případem únosu nákladních aut se zbraněmi. Když společně objeví místo úkrytu, jsou zajati bandity a zasypáni i s autem hluboko pod zemí. Šance na vyproštění, je minimální... (HBO Europe)

(více)

Recenze (132)

Shakers 

všechny recenze uživatele

"Keby som zavrel každého, kto sa po mne zahnal, bolo by pol štátu v base." Chuck je frajer ako vždy, no tento krát, v úlohe texaského šerifa, je tak trochu aj drsný Harry, čo vôbec nieje na škodu. Osamelý vlk McQuade nieje film, kde sa vo veľkom kričí hurá do boja ako v jeho iných filmoch. Tu sa Čakino drží celkom pri zeme a seka zloduchov predovšetkým pohladom, hláškami a potom až kopom s otočky. V závere sa to slušne rozbehne, príde samozrejme aj na duel Čak vs Carradine, ktorý je celkom dobre natočený a aj hudba tu má svoje čaro. Jeden s tých lepších filmov s nesmrteľným Čakom. 65% - 3* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Badasss David Carradine proti Bad Badass Chucku Norrisovi - a je to celkem sranda. Z pohledu režie nebo scénáře absolutně nic objevného (to ale nikdo nemohl očekávat), ovšem zároveň se to vyhýbá vyloženě trapným vsuvkám, herci jsou okey (dokonce i Chuck se slabostí pro pivo) a duní do toho skvělá hudba hrdě reflektující Morriconeho. Málokretý film dokázal v osmdesátých letech nostalgicky vzkřísit westernové vzorce tak roztomile jako právě McQuade... 60% ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Tak se to dřív prostě točilo. Akční béčko se vším všudy. Souboj Norris - Carradine pecka. Úvodní znělka jako by složil Ennio Morricone, dobrý kopírák :) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris se zlobí a když se Chuck Norris zlobí, tak všichni umřou. Ale co taky čekat jiného, když mu sejmou kámoše, unesou dceru, rozmlátí barák, pohřbí auto a hlavně zastřelí psa. A Chuck se moc zlobí, když vidí jeho prázdnou a opuštěnou misku! Naštěstí když se definitivně nazlobí, tak začne vybíjet celou vesnici nepřátel Rambo Style a kolem jen létají kulky, pěsti, šípy i rakety, všechno vybuchuje, všichni umírají a Carradine se ďábelsky šklebí. Což je také ďábelsky zábavné a přijde to ďábelsky pozdě - až v poslední dvacetiminutovce filmu, přičemž přes hodinu před tím jen trpně bobtná směšný a zbytečný děj s jen občasnými záblesky akce. Což je tak trochu nuda, Chuck tu totiž evidentně trénoval na svůj erbovní seriál a tak většinou jen zmateně běhá kolem, mává plackou texaského rangera a exhibuje svůj gargantuovský vous. Má to sice být určitým připomenutím klasických westernů, ale přes rámec dementního akčního béčka to překračuje jen minimálně. Jen jedním McQuade nad ostatními dementními akčními béčky jasně ční - hudba je tu vynikající a vykrádá Morriconeho tak umně, že jsem si skoro myslel že ji Morricone sám napsal. Pravdou to není, stojí za ní Francesco DeMasi, ale i tak nad jeho absolutním plagiátorstvím musím uznale pokývat hlavou. 6/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak takovou BOMBU jsem teda nečekal. Doposud mám u Chucka za 5* filmy Delta force 2: Columbijská spojka (97%) a Braddok: Ztracen v boji (90%). Toto je ještě o chlup lepší než Braddock. Opravdu, snímek má perfektní příběh o Rangerovi Mc Quadovi, který řeší a jedná své případy po svém, za žádnou cenu nechce k sobě mít partáka (nakonec začnou dobře spolupracovat) - takže Robert Beltram coby Norrisův parták ve filmu víc než zaujal. To platí i o zbytku hereckého obsazení, záporák David Carradine hrál přesvědčivě a i měl pár slušných soubojů. Hned na úvod je zde akce, kde jde spíše o přestřelku o kterou se Norris hravě proti několika zločincům postará. I v průběhu filmu nalezneme menší automobilovou honičku, řadu soubojl, přestřelek a dost výbuchů. Ke konci filmu je více akce, a skvělý souboj Norris vs Carradine. Vůbec jsem nezazanemanal nudu, ani v neakčních scénách, kdy je potěšením vidět jak jedná Norris se svými přáteli a i nadřízenými, i pár dobrých hlášek se mu povedlo. Tempo filmu je stejné po celý čas, atmosféra zde je také - taková trošku westernovská, což právě nemusím, ale zde mi to vůbec nevadilo. Jako western to pojato ani nebylo. Co se týče hudby, ta mě také potěšila, hezky figurovala ve všech scénách, v těch nostalgických. Takže ve výsledku ? Rozhodně velké překvapení, stará klasika s Norrisem jak má být. Nějaké nedostatky by tu byly, ale moc jich teda není. Možná zvelkolpeit finální boj a lépe zasadit zločineckou myšlneku hlavního padoucha, ale to je asi vše. Celkově teda hodnotím na zasloužených 94% = ***** ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Westernovější akčňák aby člověk pohledal, ale hlavně - pokud byste chtěli znát klíčový inspirační zdroj pro Chuckovu nejznámější (byť zdaleka ne nejlepší) roli, tady jste na správné adrese. Nepřemožitelný vousáč tu představuje samotářského texaského rangera (!), jenž zákon prosazuje tvrdě a velmi svérázně. Nutno však dodat, že na rozdíl od otravně správňáckého mudrlanta Walkera je McQuade docela sympaťák, jenž má moc rád pivo (a pro osvěžení se jím dokonce i polívá!) a jemuž to s obří bouchačkou v ruce dost sekne. Navíc má parádně vytuněný jeep, s nímž se dokáže vyhrabat (doslova) z jakékoliv šlamastyky. A oproti většině svých sólovek tady náš oblíbenec dostal plnohodnotného soupeře v podobě Davida Carradina (Kill Bill 2) - na konci mezi nimi pochopitelně dojde k "osudovému" pěstnímu souboji, který (kupodivu) ani dnes nevypadá vůbec špatně. 65 % ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Chuckův nejlepší film s fantastickou hudbou Francesca De Masiho. Už dlouho nebyl v televizi, že by se nenašel čas mezi Luz Marii a Ošklivkou Betty (jinak to nevětší sračky jaký Nova v současný době vysílá). ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Film, kde hraje Chuck co napočítal do nekonečna (dvakrát), nemůže být špatný. Zejména, když se v něm tentýž Chuck dokáže za volantem džípu vyhoupnout ze dna zasypané třímetrové jámy. Jistě je to snůška těch nejošoupanějších klišé, které od přechodu hranic do grotesky (milostná scéna v blátě, mrtvý pes) drží pouze Chuckův ostrý pohled, přesto je to podívaná, které nelze upřít kouzlo řízné osmdesátkové akce navlečené do klasické westernové výbavy, především ze šatníku ranného Eastwooda. Zkrátka film, u kterého se člověk baví i po letech. A možná ještě víc. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Když chlap s buldozerem potká chlapa s obrněným transportérem, tak ten s tím buldozerem je mrtvej. Šeredná mýlka! Protože kočíruje-li buldozer Chuck Norris, neměl by šanci ani německý Tiger! Klasická chuckovina s neporazitelným, neprůstřelným a nesmrtelným hrdinou. Norris se tu sympaticky ani nepokouší hrát, celou dobu si vystačí s jedním drsně stoickým pohledem, jímž dává najevo svůj vztek, radost, lásku, nenávist, soustředění, vyčerpání a dokonce i vzrušení. Fantastický výkon, za nímž pokulhává i mistr kamenné tváře z Rakouska ve svých nejlepších letech. Ač je však Osamělý vlk slušně napěchován kultovními pamětihodnými scénami (výlet auta ze zasypané jámy lvové, blátivá válenda s polibky a výše zmíněné muchlování dopravních prostředků), tak se projevila Achillova pata většiny Norrisových akčňáků, příšerná choreografie soubojů. Veselé akční scény, kde jeden postávající, případně mírně přikrčený hrdina bez veškerého krytí postřílí desítky pohybujících se nepřátel, k osmdesátkovému béčku neodmyslitelně patří, to je naprosto v pořádku. Ovšem martial art se i v těchto letech dočkal daleko lepších a pohlednějších zpracování. Ale i tak, pohodové trojčení. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak toto som žral. Drsný policajt hrajúci sa na kovboja strieľa všetko čo mu stojí v ceste, len aby zachránil ženu. Škoda, že finále je o strieľaní a nie o bitkách. Rád by som vedel, ako by to na mňa zapôsobilo dnes... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přesně ten film, který si představíte pod spojením Norrise a Carradina. VHS béčko, jako řemen, kombinující western s typickým akčňákem. Chuck neporazitelný, David nemilosrdný, ale na rozdíl od akčňáků se Slyem nebo Arniem, tento zestárl a asi bych ho jinak vnímal před 20 lety, než nyní. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po teleshopingovej reklame je toto najlepší herecký výkon Chucka Norrisa aký som videl :) Ako hodnotiť TOTO a nebyť ironický?! Chuck Norris je taaak smiešny (to sa nedá ani opísať, ani priblížiť!), scenár akoby napísala nejaká opica za jeden deň (aj keď romantické scény ma skoro rozplakali od dojatia!!!:)... Toto zetko je jeden veľký orgazmus pre priaznivcov akčných sračiek... Objektívne MEGAODPAD, ale každopádne je to brutálna sranda!!! ()

anais 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli by to bez té hudby tak fungovalo. Masiho Morriconeovská variace (nebo krádež?) posunuje standardní 80´s b-movie záběry do nebeských výšin. I ty nejnudnější scény pak mají ten správný tón westernové osudovosti. Ale někdy působí i nepatřičně, protože děj hudbu prostě nestíhá. Sympatický Norris, který tu tankuje jedno pivo za druhým, a vystajlovaný záporák Carradine (ten svetřík v poslední scéně!), předvádějí esenci osmdesátkové blbosti způsobem, který nelze nemít rád:) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru docela slušný film, ačkoliv se nevyhne mnoha klišé včetně osudové lásky (která přišla jako v pohádce na první pohled), unesené dcery, revenge a tak. Na Carradinovi je znát, jak je technicky i pohybově zdatnější než Norris a jak mu dělá problém se podřídit scénáři, podle kterého má prohrát. Celkově ani ten příběh nedává moc smysl a padouši se chovají jak stádo pitomců včetně toho na vozíčku. Taky jsem nepochopil, když si zloun myslí, že se protivníka zbavil, proč mu ausgerechnet vzápětí unáší dceru? Ale říkám, jinak je to prostě podle pravidel žánru, hudba si hraje na Morriconeho a spaghetti westerny, což mně osobně přišlo sympatické, na podívání jednou za čas proč ne. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris byl v 80. letech na vrcholu a důkazem toho je i tento akční film. Přestože to na čisté 3* asi není, dám je, protože se to ke mě dostalo na staré pirátské videonahrávce..)) ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Norrise, kde hraje drsného rangera na výbornou. Celé béčko není až tak stupidní, pořád se něco děje a vůbec si neuvědomuji, že bych se nudil. Navíc jsou akční scény, nástupy Chucka podpořeno skvělou hudbou, jakou béčkové filmy nenabídnou. Hodně pak scény připomínají epiku jako z Tenkrát na západě. Za mě velká spokojenost......8/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Westernovo ladené Norrisovské polobéčko. Priemer. Čo viac dodať. Nostalgická spomienka na moje porevolučné zoznámenie sa s nemeckými satelitnými stanicami. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,TÍ NAJLEPŠÍ MAJÚ VŽDY ŠTÝL." __ Povedal by som, že tento film patrí k VHS-kovej klasike. Keď som bol malý mali sme ho dokonca nahratý, no časom ho niekto vymazal ale ostala mi aspoň pamiatka v podobe veľmi štýlového originálneho obalu. Film sa mi teda podarilo vidieť až teraz, nie je síce mojím šálkom kávy ale Chucka nemám veľmi napozeraného a tak som túto klasiku uvítal. Ďalej sa mi slová hľadajú len veľmi ťažko. S McQuadom si skrátko nikto nemôže zahrávať pridlho, film tak občasne pôsobí skôr parodicky (okrem toho ,,vztania z mŕtvych" s autom ma napr. pobavilo ako sa uhínal guľkám, ale celkovo aj jeho kovbojský štýl) a myslím, že práve niekto tu sa mohli začať rodiť tie slávne vtipy. I tak sa mi však zdajú byť 3* celkom zaslúžené a hádam ani samotní tvorcovia to nemysleli až tak vážne. A nechcem sa hrať na žiadneho veľkého znalca soundtrackov, ale myslím, že Morricone by dobre vedel koho tá hudba vykráda. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Krásná westernová hudba při které musí mít každý fanoušek husí kůži. Je to podle mě jeden z nejlepších Norrisových filmů. Škoda, že Carradine nedostal víc prostoru, jinak jako bitkař se ukázal jako velmi rychlí. Nevím co víc k tomu napsat, všechno už je tu vypsané :) Snad jenom to, že je to jeden z mála filmů které by zasloužili slušný remake, protože nové generaci by se to mohl dost líbit. ()

Reklama

Reklama