Reklama

Reklama

Schyluje se k velké události - k Zemi se blíží obrovská kometa. Chystají se velké oslavy, ale kometa není poslem míru - díky jejímu působení se většina lidí změní na prach nebo krvelačné příšery. Několik málo lidí, kteří se zachránili, musí nyní založit novou civilizaci... Zkázonosná kometa ovšem není hororem, jakých už jste viděli desítky, ale inteligentní hororovou komedií, která sklidila řadu pochvalných recenzí. (Guild Home Video)

(více)

Recenze (42)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rozhodne jeden z najzvláštnejších postapokalyptických filmov, aké som mal možnosť vidieť. Ak sa popri tom tešíte na skvelú zombie akciu, tak na to môžte rovno zabudnúť. Dočkáte sa tu len veľkého množstva kecov. A to všetko v rytme 80´s disco hudby. Pripadá mi to ako šťavnatý rezeň, ktorý ale ako šťavnatý rezeň nechutí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dnes sa mi jeden užívateľ vyhrážal, že ak dám tomuto filmu menej ako tri hviezdy, tak ma vyhodí z obľúbených. Tak teda - 3, 2, 1 ... TERAZ :D Za mňa ani zábavné, ani hororové, pričom jediné čo stojí za zmienku sú občas solídne spracované masky a nápad v podobe prepojenia katastrofy so zombie. Keby to malo aspoň nejakú atmosféru, ale bohužiaľ tá je tiež vzhľadom na odľahčený spôsob poňatia príbehu dosť nevýrazná. Celý film sa nič nedeje, teda pokiaľ niekto nedocení nakupovanie v obchodnom centre či doslova úmorné dialógy. Nuž priateľu, toto nie je ani za obligátne DVE. Tu skutočne nie je čo hodnotiť, aj keby ako chcem, pričom od “odpadu” ušla táto doslova márnosť nad márnosť o milimeter. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Zkázonosná kometa“ hraje hodně na to, že se jedná o komedii, což je na jednu stranu super, protože vyniknou ty osmdesátkové prvky, ale na stranu druhou je to celkem problém, protože si uvědomíte, že ono v tom vlastně nic víc než ty osmdesátkové prvky není. A to je velká škoda. Hodně to kopíruje styl Johna Carpentera, ale není to prostě tak dobré. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Děj se odehrává v dávné minulosti, v dobách, kdy si ženské upravovaly vlasy do kudrlinek. Pak přiletěla zkázonosná kometa a výrazně zredukovala počet obyvatel USA. Někteří jedinci však přežili, jako třeba ta kudrlinkatá slečna, která místo toho, aby se šla podívat na kometu, raději souložila v promítací kabině kina s promítačem. Rozumné děvče! Sice věčně hraje na automatech a přitom se cpe smaženými bramborovými lupínky, ale že je sex zajímavější než nějaká kometa, je jí jasné. V tom spatřuji hlavní myšlenkové poselství tohoto filmu. Ukáže se, že přežili i další lidé, třeba slečnina rovněž kudrlinkatá sestra, která prožila noc ve skladu, protože se předtím pohádala a porvala se svou matkou. Kampak holky půjdou? Ano, jdou vyplenit módní oddělení obchodního domu. Dál je to taková střídmější zombárna; zombie jsem tam viděl jenom dvě. Proč je jich tak málo? Protože většina lidí se rozpadla v prach. Ti, kteří zůstali, se mezi sebou vraždí jen tak z plezíru a někoho zahubí i vědci, kteří vyvíjejí nějaké sérum proti covidu či co. Ale dopadne to dobře a malý zbytek zdravé přeživší populace znovu zalidní Spojené státy. Kdyby šlo o dokumentární film, vysvětlovalo by to, proč jsou dnešní Američané tak inteligentní a zdatní. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

** a půl. Post-apokalyptické filmy mám velmi v oblibě, ale tento by se snad ani nedal za sci-fi označit. Laciné červené pozadí mělo očividně zobrazovat vzhled města po dopadu komety, mně spíš přišlo, jako by někdo zapomněl utřít prach:) Dále tu máme pár hromádek prachu, asi dvě zombie, jejichž vzhled zřejmě vytvořilo činorodé dítě, které šlo zrovna kolem a nakonec jakousi tajnou organizaci vědců. A to je jako všechno? Noc komety má potenciál, velmi slušný scénář, lehký humor i dobré obsazení, všechno to celé táhne šikovná Catherine Mary Stewart. Spolu s Kelli Maroney mi obě připomínaly Emmu Stone a Abigail Breslin v Zombielandu. Ale jinak se ve filmu jaksi nic neděje. Pobyt v kině, návštěva obchoďáku, v něm pár cvoků, kteří se začínají měnit v zombie a jinak vlastně nic. Já bych i dala tři hvězdičky, scénář je dobrý, atmosféra pustého města také docela jde, postavy jsou sympatické, žádné pitomé a tupé charaktery, které byste nejradši odstřelili, ale... prostě se tam nic neděje. Je zajímavé, že při sledování mě film skoro vůbec nenudil na to, že dějově je to velká slabota. Ale nejedná se o žádnou stupidní blbost, jen ten děj by to chtělo trochu posílit. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Dvaja policajti, ktorí sa objavovali v nočnej more Samanthy (Kelli Maroney), boli vlastne policajti, čo zastavovali premávku počas filmovania. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama