Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatá dědička Stefanie Harperová, matka dvou dětí, se provdá za pohledného sportovce Grega Marsdena. Věří, že život s ním bude plný lásky a pohody. Úmysly jejího vypočítavého manžela jsou však úplně jiné. Přelétavý Greg touží jen po rodinném majetku a Stephanii podvádí s její nejlepší kamarádkou Jilly. Při jedné projížďce v buši srazí Greg Stephanii do řeky. Ta během okamžiku zmizí v kalné vodě, plné krokodýlů. Z pohledné a šťastné mladé ženy se rázem stane znetvořená oběť muže, který se jí chladně zbavil. Stefanie má ale velké štěstí, když jí zachrání starý zálesák.

Návrat do ráje získal v době svého vzniku celosvětovou polularitu a patří mezi nejznámější australské seriály. Dědička rodinného impéria Stephanie Harperová se stala životní rolí Rebecky Gillingové. Díky zajímavému hereckému obsazení i přiznané přímočarosti a naivitě si seriál uchoval svoji přitažlivost. Přispívá k ní také náhled do atraktivního prostředí a životního stylu vyšší společnosti v osmdesátých letech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ve své době byl tenhle miniseriál pro mě opravdu velkým překvapením, na které jsem koukal několikrát. Dnes už ho stěží na televizních obrazovkách uvidíme, ale jeho kvality jsou překvapující. Pozdější navazující seriál, byl kvalitní, ale nedosahoval kvality původního nápadu. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

V case detstva jedno z prvych stretnuti s TV obrazovkou a serialov z druheho konca "sveta"...nostalgia ma v sebe vela sily... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Krokodýl, který má vkus na chutný zákusek, jen škoda, že mu ve skaldu moc dlouho nevydržel. Krásná a po zázračné operaci navíc ještě o level dokonalejší Stephanie, sexy potvůrka Jill, hajzlík Greg a mnoho jiných postaviček, na které jsem nejen, že nezapomněla, ale dokonce jsem četla i knihu. Dnes sice žasnu sama nad sebou, ale ono toho tenkrát vážně v té telce moc nebylo a já se docela bavila. Mělo to šmrnc, spád, žádná nuda se nekonala i když z pohledu dnešních seriálů........:-) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý doklad toho, jak nostalgie, mrška jedna, dokáže ovlivnit hodnocení tuctového televizního produktu. Romantickým telenovelám se vzhledem k průměrnému věku uživatelů moc nedaří, ale Návrat do ráje byl tuším úplně první průnik tohoto formátu na naše obrazovky a dokázal si najít početnou obec fanoušků, kteří si i po letech vybaví, jak byli svého času přikováni k televizní obrazovce. Návrat do ráje byl ve skutečnosti autralskou variantou úspěšných amerických seriálů, jako je Dallas, s tím rozdílem, že producenti měli dostatek soudnosti utnout seriál dřív, než scénáristům došla fantazie. Pozdější pokračování mělo konec konců výrazně sestupnou úroveň. Celkový dojem: 35 %. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

To se nám to před léty tenhle seriál hltalo, no jéje... v současné opakující se době nám zbyl jen úsměv, ale kdo ví o čem mluvím a vzpomene si na první uvedení na ČT tak pochopí... A jestli jsou 4* oprávněné? Jsou moje a ode mně.. :-) ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

návrat do ráje není seriál z kategorie snů, ani žádná ulítlá telenovela.. není to žádné mistrovské dílo, ovšem má to nějaké kouzlo, které mě nutí nevynechat žádnou z televizních repríz.. ona to ta stephanie/tara tomu gregovi nakonec docela slušně nandala..:-) ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Přestože romanťáky v oblibě nemám, dávám mimořádně za 4*, protože tento seriál jsem viděl asi v r. 1985 na polské TV (Powrot do edenu), byl přece trochu něčím jiným, novým, neokoukaným a u nás nic podobného nedávali. Poláci měli proti ČSSR vždy náskok v zahraničních filmech (tedy z kapitalisstické ciziny) a kdo měl signál, tak hleděl na poláky téměř výhradně, samozřejmě nemluvím o rakouském či německém příhraničí, kde zápaďácké filmy mohly být téměř z první ruky. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

kdyby ji ten krokouš hned v pilotním díle fakt sežral, mohlo zůstat jen u něj... :) no jo, jasně, tovíteže jsem na to čuměl s otevřenou pusou, ale to jsem z toho ještě neměl rozum... ;) tedy (spíše nostalgických) 50%. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Nehodnotním objektivně - to byl první seriál, který si pamatuju, že jsem sledoval, každý týden jsme s napětím čekali na pondělí, jak to bude pokračovat, to byl nějak začátek devadesátých let. Bylo to terno! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Návrat do ráje jsem si kdysi dávno půjčila v knižní podobě v knihovně. Docela mě to zaujalo. Pak jsem viděla seriál. Ano, ano, Stephanie měla všechno, i proradného manžílka, který chtěl její peníze. Pak se stala nehoda s krokodýlem. Od té doby se mi krodýli přestali líbit. Stephania přežila. Musela podstoupit plastiku. Vrátila se na svůj ranč a začala toho parchanta děsit. Už ani nevím, kdy seriál běžel v tv naposled. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Dnes už legendární seriál o pomstě. Manžel se rozhodne zbavit manželky a hodí ji krokodýlům, ale ta zázrakem přežije a po plastice je zní jiná osoba , která se rozhodne pomstít. Velice propracovaný seriál, který tenkrát sledoval skoro každý. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Tento seriál měl něco do sebe a zapříčinil u mnohých lidí včetně mě panickou hrůzu z krokodýlů. Nikomu bych neradil začít tento seriál rozebírat při sjezdu nějaké řeky, nebo když zrovna budete přeplavávat rybník:-) ()

Kikania 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý film na pokračovanie, ktorý ma zaujal a mal celkom v pohode námet...a celkovo bol fajn....až na ten koniec. Proste, keby ho nespravili tak hrozne ako v nejakom lacnom horore, tak by už nebol len fajn, ale možno aj niečo viac... ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Nostalgie je mrcha a důkazem toho je toto nekritické hodnocení čtyřmi hvězdami. Nemůžu jít níž, protože ve své době, jsem to sledovala a výborně se u toho bavila. ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Celý den mi trvalo, než jsem si vzpoměla na název tohoto seriálu! To byla muka! :-D uff... no pro mne je to koukatelnější než Dallas, který jsem nikdy neviděla (a ani po tom netoužím) celý. Příběh Stephanie je rozhodně zajímavější než naftařská rodinka. Fandila jsem jí proti jejímu proradnému manžílkovi, co ji chtěl pohřbít. Přesně si pamatuju, kdy jsem ho viděla poprvé a jak jsme z toho s mámou byly nadšené :) nebojím se dát 4*, pokračování je slabší, proto navazují jen 3* ()

Reklama

Reklama