Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se pilot malého hydroplánu zřítí při naléhavém letu s dodávkou léků kdesi nad studenými pláněmi Aljašky a pátrání záchranářů je bezvýsledné, rozhodnou se dvanáctiletá Jessie a její starší bratr Sean hledat otce na vlastní pěst. Přestože to není tak dlouho, co se přestěhovali z Chicaga do přímořského Quincy, vydají se na cestu divočinou a doufají, že uspějí tam, kde oficiální pátrání selhalo. Cestou zachrání mládě ledního medvěda, kterého se zmocnili pytláci Perry a Koontz poté, co zastřelili jeho matku. Na další cestě je pak sleduje nejen medvídě, kterému dá Sean jméno Cubby, ale také oba pytláci. Přes obtíže, které jim cesta divočinou i dvojice mužů připraví, jsou odhodláni najít otce, který zatím bojuje o život v troskách letadla. (TV Nova)

(více)

Recenze (65)

T2 

všechny recenze uživatele

Dobrodružstvo odohrávajúce sa v divokej Aljaške mohlo byť mierne strhujúcejšie, či už po príbehovej ale i strihovej stránke je tam dosť cítiť určitá nekompabilita, moc tu k lepšiemu dojmu urobí krásna scenéria a ten ľadový medveď. ║Rozpočet $23miliónovTržby USA $11,829,959Tržby Celosvetovo $13,200,000/50%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Prumerny dobrodruzny snimek, kery zaujme predevsim nadhernou neokoukanou prirodou a prijemnym vykonem tehdy jeste hodne mlade Thory Birch. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. ALJAŠKU si vždy pozriem rád znova, hoci je taká podpriemerná. A pritom nemusela byť. A v tom je pointa: kebyže sa režisér a scenáristi sústredia na dospelého diváka, mohli sme mať dočinenia s pôsobivým survivalom s náruživým psychologickým pozadím. Stačilo, keby bol otec od začiatku mŕtvy a deti (Thora Birch a Vincent Kartheiser) hľadali jeho mŕtvolu; snímka by získala fatálne horkastú príchuť predčasného dospievania typu Pri mne stoj! Takto je to len "rozprávka" s povinným happyendom. Načo je komu dobrá úchvatná výprava a podarený medveď, keď je snímka tvorcami ponižovaná hlúpymi a zbytočnými vedľajšími rovinami (pytliaka nedokázal kvalitne zahrať ani Charlton Heston, režisérov otec) a prílišným sústredením sa na detského diváka? Režisérova kariéra týmto filmom skončila, už nikdy nič nenatočil. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film Aljaška nenabízí nic jiného, než sníh. Sníh, sníh a zase jenom sníh. Úplně jsem kvůli němu přehlédl skvělé výkony té Thory Bitch a těch šesti ledních medvědů s Cibulkou. Během filmu, aby se mi nezdál tak značně monotónní, jsem se naučil rozlišovat různé druhy sněhu a sněžení. A tak jsem tedy od první minuty začal rozlišovat řídké sněžení od hustého sněžení, lehký a těžký sníh, mazlavý a křehký sníh, sníh přinesený metelicí a navátý sníh, sníh který Charlton Heston nanesl na krásně čistou podlahu v té horské chatě na botách, tvrdý sníh na špičkách hor, sníh, který si pamatuju z dětství a který byl mnohem lepší než ten jejich dnešní moderní sníh byť z Aljašky, neboť byl kropenatý sazemi, jemný sníh, sníh jako peří, sníh na hřebenech kopců, sníh v údolích, sníh, co padá ráno a sníh co padá večer, sníh, který začal padat najednou z ničeho nic, zrovna když se Thora chystala na ryby a sníh, na který se jim vychcali psi přes všechny snahy vycvičit je, aby to nedělali. Ale tak, kdo je z nížin nebo subtropů, si jistě v tomto filmu přijde na své. Hlavně, že je tam dívčí verze boha Thora. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Úplne klasické, príjemné a miestami dokonca aj napínavé rodinné dobrodružstvo s krásnou scenériou aljašskej prírody. 55%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Krásná příroda, sympatická a uvěřitelně hrající Thora Birch, Charlton Heston, který roli ustál poměrně se ctí, ačkoliv jde o typicky jednoduchého záporáka z dětských filmů. Nic víc. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když váš tatínek den co den létá deseti obyvatelům zapadlé osady na Aljašce pro toaletní papír, je docela velká pravděpodobnost, že dřív nebo později někde zůstane viset. A protože záchranná služba je tam na úrovni internetového pokrytí, nezbývá než doufat, že ho dolů sundají dva skautíci. Nepotřebují mapu, jídlo ani stan, protože mají medvěda a do vysokých hor vyráží výhradně po proudu řeky. Pěkná pohádka s pěkným pozadím, po které jenom doufám, že až se na Dračí palec jednou sám vypravím, budu mít taky azůro i v noci. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství na sněhem a ledem pokryté Aljašce s hereckou legendou Charltonem Hestonem v záporné roli lovce polárních medvědů. Dvě děti hledající svého otce, který pilotoval letadlo, které se zřítilo. A do toho nádherná a nebezpečná ledová Ajlaška se svojí faunou. Množství pěkných, malebných záběrů na ni koriguje poněkud průměný až naivní děj a talentovaná Thora Birch s Vincentem Kartheiserem jsou tady ještě ve svém teen věku. Snesitelný snímek s pěknou přírodou a krajinářskou kamerou, který v televizi zdatně plní parametry dobrodružného filmu pro všechny věkové kategorie. I když výstavní dobrodružný film, to rozhodně není. 50% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"My jsme dvě děti z ocele, medvěd nám zachrání prdele." Fakt husté. Hustější než kožich ledního medvíděte, tahajícího v tlamě horolezecké lano při záchraně happy endu. Tohle si drsné a nelítostné hory Aljašky nezasloužily a já taky ne. Ale žehlilo se mi u toho fajn, tak nebudu zlej, jen krotce zamručím a jednu hvězdu dám. Už se těším na Aljašku 2, až budou učit medvěda vázat dračí smyčku. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

"Nasleduj medveďa." Podobných "aljašských" dobrodružných filmov je, povedzme, neúrekom, tento Hestonov počin s príznačným názvom Aljaška patrí, myslím, medzi tie vydarenejšie. Prostredie je nádherné, herci "včetne" mladučkej Thory Birch, či oscarového pytliaka Charltona Hestona vskutku príjemní, a hoci je to skôr rodinný ako dobrodružný film, občas podobná ľahká rodinná zábavka nezaškodí. A prirodzene nesmie chýbať ani typický americký "happyend". Na víkendové, prípadne sviatočné poobedie viac než vhodné. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Snímek plný klišé a stupidit, ilustrující představu některých filmařů, že film rodinný = film blbý. Hvězdička jen za přírodu. Ovšem jeden unikát "Aljaška" obsahuje - lední medvídě - záchranáře, před jehož snaživostí a dovednostmi blednou i tak proslulá jména jako Goro, Skippy nebo komisař Rex. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Klasický rodinný film který si člověk už od začátku představí a nebo spíš tuší jak dopadne rodina co přišla o matku musí pochopit že budou bydlet na Alijašce a jak už to vypadá vždycky se najde člen které mu to vadí tady je to vtom případě chlapec který vše vyčítá otci, který po bouři náhle přežije a syn si uvědomí co pro něho znamená se sestrou se rozhodnou že ho zachrání najdou si kamaráda medvěda přežijí lov pytláku rozbouřenou vodu a všichni se konečně zase sejdou a vše skončí jak má už takových filmu tady bylo spousta a bohužel tenhle film neměl nic co by měl nabídnout. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Zrucne natocene rodinne dobrodruzstvo s uzasnou prirodnou sceneriou, dobrou hudbou a skvelou kamerou. Pribehovo ci herecky je to uz slabsie ale v ramci zanru stale nadpriemer. ()

E.. 

všechny recenze uživatele

Šooneee, Šooneee, bože! Prostředek filmu jsem prospala a jediný, co mě mrzí je, jak méďa háže sníh:) V tomhle filmu nečekejte víc než stupidní děj, stupidní herce, stupidní dialogy a nesmrtelný pády. Jedna hvězda za méďu:) ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný film hlavně díky nádherné přírodě Aljašky. Dobrodružný film pro starší děti s nádherným roztomilým ledním medvídětem, které "zlikviduje " dva lovce-lumpy, kteří jenom chráněné přírodě škodí. ()

Reklama

Reklama