Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se pilot malého hydroplánu zřítí při naléhavém letu s dodávkou léků kdesi nad studenými pláněmi Aljašky a pátrání záchranářů je bezvýsledné, rozhodnou se dvanáctiletá Jessie a její starší bratr Sean hledat otce na vlastní pěst. Přestože to není tak dlouho, co se přestěhovali z Chicaga do přímořského Quincy, vydají se na cestu divočinou a doufají, že uspějí tam, kde oficiální pátrání selhalo. Cestou zachrání mládě ledního medvěda, kterého se zmocnili pytláci Perry a Koontz poté, co zastřelili jeho matku. Na další cestě je pak sleduje nejen medvídě, kterému dá Sean jméno Cubby, ale také oba pytláci. Přes obtíže, které jim cesta divočinou i dvojice mužů připraví, jsou odhodláni najít otce, který zatím bojuje o život v troskách letadla. (TV Nova)

(více)

Recenze (65)

Samarol 

všechny recenze uživatele

Nádherná severská příroda. Aljaška se holt nikdy neokouká. Hodně mladá Thora Birch, kdo by do ní tehdy řekl, že jednou natočí Americkou krásu. Jen těch šťastných náhod a okolností je na mě až trochu moc. Ale jak se říká: "Dobrý konec, všechno dobrý." Hlavně za tu přírodu hodnotím vyšším průměrem. Dost často to píšu a tady tomu bude nejinak, rád se zase podívám. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství na sněhem a ledem pokryté Aljašce s hereckou legendou Charltonem Hestonem v záporné roli lovce polárních medvědů. Dvě děti hledající svého otce, který pilotoval letadlo, které se zřítilo. A do toho nádherná a nebezpečná ledová Ajlaška se svojí faunou. Množství pěkných, malebných záběrů na ni koriguje poněkud průměný až naivní děj a talentovaná Thora Birch s Vincentem Kartheiserem jsou tady ještě ve svém teen věku. Snesitelný snímek s pěknou přírodou a krajinářskou kamerou, který v televizi zdatně plní parametry dobrodružného filmu pro všechny věkové kategorie. I když výstavní dobrodružný film, to rozhodně není. 50% ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film Aljaška nenabízí nic jiného, než sníh. Sníh, sníh a zase jenom sníh. Úplně jsem kvůli němu přehlédl skvělé výkony té Thory Bitch a těch šesti ledních medvědů s Cibulkou. Během filmu, aby se mi nezdál tak značně monotónní, jsem se naučil rozlišovat různé druhy sněhu a sněžení. A tak jsem tedy od první minuty začal rozlišovat řídké sněžení od hustého sněžení, lehký a těžký sníh, mazlavý a křehký sníh, sníh přinesený metelicí a navátý sníh, sníh který Charlton Heston nanesl na krásně čistou podlahu v té horské chatě na botách, tvrdý sníh na špičkách hor, sníh, který si pamatuju z dětství a který byl mnohem lepší než ten jejich dnešní moderní sníh byť z Aljašky, neboť byl kropenatý sazemi, jemný sníh, sníh jako peří, sníh na hřebenech kopců, sníh v údolích, sníh, co padá ráno a sníh co padá večer, sníh, který začal padat najednou z ničeho nic, zrovna když se Thora chystala na ryby a sníh, na který se jim vychcali psi přes všechny snahy vycvičit je, aby to nedělali. Ale tak, kdo je z nížin nebo subtropů, si jistě v tomto filmu přijde na své. Hlavně, že je tam dívčí verze boha Thora. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Amatérská pohádková krávovina, kdy mladě ledního medvěda veme do huby lano a vytáhne lidi nad propastí. K tomu zde máme tragické herecké výkony seriálových herců a za ten největší úlet považuju angažování Charltona Hestona. I přes svůj velmi zralý věk, stále uznávaný herec a nechá se uvrtat do takové bídy--->20% za krásnou přírodu a za roztomilýho ledního medvěda, filmovou kvalitu zde nenajdeme :/ ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film z Aljašky, který je vyloženě dělaný pro děti, aby mohly snít svůj záchranářský sen. Tak by se dala jednou větou charakterizovat tato krásná podívaná pro děti, ovšem bohužel hodně nesmyslná. Nesmyslná v tom, že kdo by vydržel uvězněný v letadle, v mrazech na skále bez jídla a vody. A ještě více nesmyslná v tom, že když už si nevědí rady záchranáři, tak dvě náctileté děti si poradí. Hřebeny hor zdolávají lépe než družina kolem Froda Pytlíka, útesy líp než kdejaký horolezec a dva pytláci je také nerozhází. A k tomu všemu potkají na své trnité pouti roztomilé mládě bílého medvěda. Ačkoliv je to nelogické, tak dívá se na to krásně, stejně tak krásně jako na samotnou Aljaška. [1241. hodnocení, 58. komentář, 53%] ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama