Reklama

Reklama

Galactica, kosmické plavidlo budoucnosti velikosti malého města, prolétává spolu s jinými plavidly vzdálenými hvězdokupami, všichni prchají před zničením lidské rasy. Pod velením důstojníka Adama (Lorne Green) se vydali k 13té sesterské kolonii ve vzdáleném hvězdném systému, k planetě jménem Země. Hrdinové z galaxií vypráví příběh mezihvězdných uprchlíků a jejich bitev se strašlivými Cylony. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

klerik 

všechny recenze uživatele

Podľa pár dielov serialu som celu staru BSG považoval za úsmevnu zaležitosť... A potom som si pozrel tento štart - a bol som prekvapený. Je tam trochu naivity, samozrejme, ale je to skvely iný pohľad na cylonský útok (ten je vyslovene skvelý) a ako celok to ma nezabudnuteľné čaro a krajšie masky a kostimy i hercov ako v starých SW... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tak ony to nejsou Hvězdné války? A já jsem se domníval, že všechny ty podivné lodi vzájemně se likvidující, nemotorní plechoví vojáčci a jakési do noh se zakusující psisko patří úplně někam jinam. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení je ovlivněné nostalgií - kdysi předávno jsem film i seriál viděl na rakouské televizi. Jje to naivní a laciná napodobenina Hvězdných válek, béčková podívaná, která má v dnešní době význam pouze jako odrazový můstek pro současný úspěšný remake. Ve srovnání s dneškem je původní film a seriál stejně a možná i víc naivní než původní Star Trek ve srovnání s jeho současnou podobou. Celkový dojem: 35 %. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná sračka (bez pardónu) a důkaz, že když má někdo podobné nářadí a scénář jako George Lucas, neznamená to, že automaticky vznikne stejně dobrý film, jakým jsou původní Star Wars. Tohle je jen kopírující šlichta bez nápadu, kde je vám ze záporáka do breku a z hrdinů jakbysmet. Never more. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že na dobu, kdy to bylo natočené to mohlo býti i lepší, ale mně to stačilo, hlavně to mělo být odstartovaní konkurenta Star Treku, ale to se bohužel tolik nepovedlo. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Neskutečně naivní sci-fi, ale docela dobře se na to kouká a dokonce i nějaká ta napínavá chvilka se najde. Obsazení herců je taky dobré a řekl bych, že povedenější než v ve verzi z roku 2003, která je i celkově méně povedená. Otravná je jen postava malého neposedného kluka a jeho psího robota. Triky jsou samozřejmě velice slabé a zamrzí i časté opakování záběrů, což lze vidět hlavně ve scénách vesmírných bitev, které jsou natočeny dost nepřehledně a pořádně nebylo poznat, kdo po kom vůbec střílí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tento film veľmi zostarol, netreba si nič nahovárať. A netreba si ani nahovárať, že okato nekopíruje Hviezdne vojny. Ale zase si nenahovárajme, že pôvodná trilógia SW taktiež už riadne nezostarla. Pokiaľ sa na BG budete pozerať ako na film s podtitulom "Modelky vo vesmíre", tak si ho celkom slušne užijete. Príbeh odsýpa, má to spád, vtipnú logiku a nezmyselnú náväznosť scén, ale to je popravde úplne jedno. Pôvodný seriál, ani následné filmy, pozerať nebudem. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Áno, je to napodobenina nedostižného originálu, ale na televíziu tej doby neuveriteľne pôsobivá a profesionálne natočená ( aj keď si každý raz musí všimnúť, že zábery na vesmírne súboje sa stále opakujú ). Nostalgická spomienka na nemecké satelitné kanály. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Pilotná trojepizóda seriálu zostrihaná do podoby filmu. Veľmi dobrý úvod do inak priemerného seriálu, v ktorom sa kĺbia sympatické postavy, vesmírne bitky, mimozemské ohrozenie, intrigy a skvelá epická hudba. Nechýbajú ani známi herci - Ray Milland, John Colicos (fanúšikom pôvodneho Startreku ho netreba bližšie predstavovať) či mladučká britská hviezdička Jane Seymourová. Čiatočná inšpirácia Hviezdnymi vojnami je zjavná. To však vôbec nevadí, hlavne, že tvorcovia neprebrali aj fantazijný svet, ale ostali "iba" v dobrodružno-fikčnom, resp. vesmírnej opere. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Je těžké napsat výstižný komentář, aniž bych použil to ono zde všeobecně oblíbené slůvko "naivní". Taky se samo nabízí. Ten kdo zná remake seriálu z roku 2004 a hledá něco podobného, tak bude určitě zklamaný. Battlestar Galactica 1978 se svému mladšímu bratříčkovi nepodobá prakticky v ničem. Zápletka je mnohem plytčejší a nejen že tu není ani stopy po atmosféře paranoie, ona ta atmosféra úplně chybí. Herci, jedna z největších devíz nové verze jsou tu přinejlepším úsměvní a skoro to samé se dá říct o efektech a akci. Argumentace věkem na mě nezabere. Doctor Who a Star Trek jsou mnohem starší, ale o parník sofistikovanější, nápaditější a filmařky po všech stránkách lepší. ()

Molir 

všechny recenze uživatele

Jako film sam o sobe typicke Bcko z prelomu 70. a 80. let, jako pilot k navazujicimu serialu IMO o dost slabsi nez serial... ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Je to pilotní film televizního seriálu ‘Battlestar Galactica’ (1978-1980), který je rozdělený na dvě části. Herci jsou vybráni spíše kvůli svému vzhledu než kvůli herectví. Děj se týká takticko-balistických vesmírných a mezinározních hrátek. Přeživší lidé se letí zachránit na vzdálenou planetu Zemi a robotičtí Cykloni se je snaží vyhubit. Lidští vesmířané měli slušivé uniformy, zato Cykloni byli rozmanitější. Jeden byl obzvášť nepříjemný. Jednak byl nepřátelský, zlý a mazaný, a pak na místě očí mu ve tváři jezdily dvě červené tečky sem a tam, a když mluvil, tak mu blikaly disco-čelisti. ()

Petike

všechny recenze uživatele

Hodnotiť nebudem, lebo som tento pilotný film - na rozdiel od seriálu - dodnes nevidel. Ale musím poznamenať, že debilnejší český distribučný názov mu, chúďaťu, už hádam ani nemohli dať. :-)) ()

DAF1 

všechny recenze uživatele

Snímek se akorát "svezl" na slávě Star Wars, jinak ničím jiným nevynikl. Béčkové sci-fi jako vyšité. ()

chucky 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavné sci-fi sice nedosahující kvalit hvezdných válek, ale za to pojato velmi humorně. Ze všeho nejlepší je Muffit, něco jako předzvěst čísla 5........ ()

Související novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Reklama

Reklama