Reklama

Reklama

München-Berlin Wandering

všechny plakáty
Krátkometrážní
Německá říše, 1927, 3 min

Recenze (2)

Ondrej_S. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je takový předchůdce tvorby Jonase Mekase. Rychlé střihy zasahují diváka pomíjivými vjemy a mizí mnohdy dřív než je dokáže pořádně postřehnout. ()

Sista

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních autobiografických snímků - cestopisný snímek, v němž Fischinger ve zrychleném tempu zaznamenává intenzivní setkání s tvářemi a krajinou během své pěší cesty z Mnichova do Berlína. Tento film původně nebyl určen k veřejné prezentaci. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Oskar Fischinger film a důvody, proč se na cestu vydal ve svých poznámkách, komentoval: "Člověk musí mít opravdu dobrý důvod k tomu, aby se vydal na tak náročnou cestu z Mnichova do Berlina. Já byl motivován touhou po svobodě. Chtěl jsem zpřetrhat pouta, která mě do té doby svazovala, a tak jsem ukončil vše, co mě s Mnichovem pojilo, z cesty jsem se chtěl vrátit zdravý. Ušel jsem přes 1 000 km, držel se pouze polních cest a nevyužil žádného dopravního prostředku. Denně jsem urazil pořádný kus cesty. Viděl jsem mnoho z okolní krajiny, potkal řadu přátelských lidí, farmářů, dělníků a sem tam i cikánů. Dobře jsem vycházel se všemi, se kterými jsem hovořil." (reqiuem)

Reklama

Reklama