Reklama

Reklama

Studie č. 7

(festivalový název)
  • Německá říše Studie Nr. 7 (více)
všechny plakáty
Krátkometrážní
Německá říše, 1931, 3 min

Recenze (3)

dwi 

všechny recenze uživatele

Fischingerův nevýslovně sugestivní cit propojit obraz s hudbou ho činí pomyslným vítězem ze skupiny podobně orientovaných režisérů (Ruttman, Eggeling...). Zkušenosti, které zúročil hlavně v těchto studiích (práce s vizuální a audiální stránkou), načerpal v mládí, kdy se věnoval nejen hudbě (housle, varhany), ale i architektuře. V sedmé části pro podklad použil Brahmsovu hudbu, která obratně kombinuje střídání rychlých a pomalých pasáží, tedy i rychlost proplouvajících tvarů. Ty většinou nedisponují chladnými hranami, naopak se neustále obratně transformují a čarují na obrazovce svůj osobitně krátký život. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Neviem cim to je,ale Studie nr.7 sa mi pacila o dost viac ako nr.6. Zrejme to bude dotiahnutim suzvuku hudby a obrazu takmer do dokonalosti, ale z velkej miery urcite aj pre mna ovela zaujimavejsim hudobnym podmazom. ()

Sista 

všechny recenze uživatele

tzv. absolutní (taktéž abstraktní) film. Ironií osudu je, že Fischinger musel velice omezit svou činnost poté, co na něj při přípravě jednoho představení spadnul velký reproduktor... ()

Reklama

Reklama