Reklama

Reklama

Putování s dinosaury - Gigantičtí ještěři

(seriál)
  • Velká Británie Chased by Dinosaurs
Velká Británie, 2003, 1 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Tim Haines, Jasper James

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Nigel Marven (průvodce)
(další profese)

Epizody(2)

Obsahy(1)

Spolu se zoologem Nigelem Marvenem se diváci mohou podívat na naši planetu tak, jak vypadala před 150 milony let. Díky možnostem počítačové animace a exaktních vědeckých poznatků se staneme svědky unikátního "dinosauřího safari" - na některé obry si budeme moci takřka sáhnout, ale jiným mastodontům se raději vyhneme velmi výrazným obloukem... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad využívajúci najmodernejšie technické vymoženosti a grafiku. Myšlienka o zakomponovanie moderátora/herca priamo medzi dinosaury do praveku tu asi bola omnoho skôr ovšem až teraz sa dá naplniť do uspokojivého výsledku. Ja osobne som, ale pocítil vytratenie atmosféry, ktorá vládla počas pôvodného Putovania s dinosaurami a robila tento dnes už celosvetovo známy a uznávaný dokument jedinečným, preto musím hodnotiť inak. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být skvělé doplnění původního ,,Putování". Ale člověk zasazený do druhohor na mě působil velmi něnepřirozeně a celé to kazila vata v podobě nejrůznějších příprav vybavení a věcí, co nemají s dinosaury vůbec co dělat, a tak tam byli všeho všudy tak třetinu času... U Monster oceánů je to o něco lepší, ale stále hodně slabé 4*. ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Další dokument BBC,volně navazující na původní sérii z r.1999.Vizuálně opět velmi dokonale(i když televizně)zpracované,velmi poučné a místy opravdu zajímavé.Místy tvůrci trošku vaří z vody a zbytečně natahují čas a Nigel Marven je místy opravdu přebytečný a člověk se skoro těší,až nějakého dinosauříka napadne si na něm pochutnat.Takže oproti předešlé sérii je tu mírný propad,ale pořád jde o nadprůměrnou a výborně zpracovanou podívanou.Dávám 80% a jdu se mrknout na "Jurský park". ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje epizody Země obrů a Obří dráp (viz samostatně). Nigel Marven je v tomto dokumentu největší příšera, bez něj by to bylo o něco lepší.Ovšem animace jsou stále na vysoké úrovni, s Marvenem to vypadá hodně reálně a zajímavostí je tu taky spousta. Tarbosaurus...:D. BBC se opět vytáhla. První díl o něco slepší, druhý už bez chybky. Slušný český dabing, lepší než encyklopedie. Ucházející pokračování Putování s dinosaury, neméně zajímavé, doporučuji, i když je to bez průvodce lepší. 90%. ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je velmi povedený dvoudílný dokument. Jde to v osvědčených stopách původního Walking with dinosaurs, ale navíc sem příbývá zoolog Nigel Marven, který se ocitá mezi dinosaury a do dokumentu vkládá prvky napětí a více života (ne, že by to už předtím nežilo), kromě informací samotných je i jenom porovnání velikostí zvířat s lidskou postavou hodně užitečné. Technologie možná postoupila trochu dál nebo se spíš vyhýbali detailním strnulým záběrům modelů, takže to vypadá i o dost lépe. Z dokumentu je cítit, že tvůrci se v něm vydováděli a užili si to, scény jsou nápadité, Nigel si jakoby zahrává a riskuje, ale není to ještě za nějakou hranicí, kdy by se z toho stala nějaká akční ptákovina, tohle je stále férový dokument, ale zábavný. (momentálně je dokument bez problémů v několika verzích ke shlédnutí na YouTube) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • První epizoda byla natočena na Kanárských ostrovech, druhá pak na Fraser Island v Austrálii. (Triceratops)
  • Zvíře, které Nigel identifikuje jako Iguanodont, je ve skutečnosti Macrogryphosaurus. (Triceratops)

Reklama

Reklama