Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paul (Parker Stevenson) a Annie (Erin Gray) jsou celkem obyčejný pár, ale s poněkud neobvyklým problémem. Paul nechce založit rodinu, neboť je přesvědčen, že s ním provádějí experimenty mimozemšťané! Annie tomuto vysvětlení samozřejmě nevěří. Aniž by však něco tušili, jsou oba pod pečlivým dohledem zvláštní jednotky leteckých sil, kterou vede generál Spalding (Chad Everett) a Dan Lerner (Dirk Benedict). Jedné noci tato jednotka skutečně spozoruje cizí vesmírnou loď, z které je Paul kontaktován. A potom se rozpoutá skutečné peklo. Tento dojímavý a tajemný příběh odhaluje hrozivou podobu možné budoucnosti lidstva. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Vojtino 

všechny recenze uživatele

Když pominu ty hrozné efekty, tak můžu s klidem prohlásit, že jde o jeden z nejlepších sci-fi filmů o mimozemšťanech, které jsem kdy viděl. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Sice to je ten typ sci-fi, který můžu úplně nejvíc, ale tady se to fakt moc nepovedlo, Chabé je totiž jak po stránce vizuálně, tak po stránce obsahové. Po filmařské stránce to totiž vypadá jako nějaký amatérský film. Ty efekty jsou fakt otřesné a nejsmutnější na tom všem je, že nejlíp z toho všeho vypadá ten mimozemšťan - kterým je prostě někdo v šedém kostýmu s gumovou maskou, takže to ani žádný efekt není. Natočené je to nudně, herecké výkony jsou slabé a nevýrazné a celkově to nemá moc co nabídnout. Samotný příběh není úplně k zahození (ačkoli spadl do New Age, jestli jsem to z té angličtiny správně odposlechl) a kdyby ho natočil někdo schopný, mohlo by z toho něco být, ale takhle vše vysvětluje poněkud nepřirozeně a bez důvěryhodnosti (třeba mi tam chybělo, že nevím, co všechno ten mimozemšťan může a nemůže). Navíc v závěru to vypadá jak dospělejší verze E.T.ho, akorát se tu nejede na kole, ale autem. Ale nějaký ohled k tomu filmu stejně beru, přece jenom tenhle typ sci-fi mám rád a nikdy k žádnému nechci být moc kritický, navíc tenhle i nějaké ty klady má - jen jich žel není moc. A přitom by stačilo si pohrát se scénářem a nechat to natočit někoho, kdo by to uměl a pak bych ani na ty efekty moc nenadával. 2* ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Kdybych tyhle shrnutý Akta X z Wishe stihnul jako školák asi bych se od televize neodpoutal k domácím úkolům. Obsahově grál všech ufo nadšenců od klasického únosu až po vojensko-vědeckou operaci a souznění s mimozemskou entitou, která není náš nepřítel. Bohužel jak to bývá v současnosti to působí jako velmi lacinej scifi brak s roztomilým šedivákem. 40% ()

Reklama

Reklama