Reklama

Reklama

Student medicíny David je zpočátku štěstím bez sebe, když je přijat jako laboratorní asistent proslulého hadího experta – doktora Stonera. Brzy ale zjišťuje, že za zavřenými dveřmi ordinace se odehrávají prapodivné experimenty, jejichž cílem je přeměnit člověka ve vládce hadů – kobru královskou. A Davidovi rychle dochází, kdo má být další obětí šílené vědcovy mysli. Pod režijní taktovkou velezkušeného režiséra Bernarda L. Kowalského (hlavní tvůrce seriálů Mission: Impossible, Wild Wild West a Columbo) a v produkci oscarového Richarda D. Zanucka (Čelisti, Rozsudek, Planeta opic) vznikl sci-fi horor, který patří ke kultovním kouskům daného žánru. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem typický eko horror, ve kterém budou zabíjet hadi, už první scéna převezení do Panoptika zrůd mě ale přesvědčila, že tohle by mohlo být zajímavější. A taky bylo. Začátek byl slibný ale na hlavní příšerku musíme čekat přes hodinu (!) a nakonec se na obrazovce ani moc neohřála. Je to škoda, protože zrůdy ve filmech mám rád. Další plus je za opravdové hady a že se autoři vysrali na nějaké gumáky (tu poslední přeměnu nepočítám). Kdyby to nebylo tolik natahované, tak bych dal o hvězdu víc, takhle je to jenom za dvě. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pod stylovým názvem se skrývá celkem slušný ekohoror, který uskopojí všechny plazofily (není to odborný název ale určitě je dost výstižný). Avšak nejedná se o klasický horor kde skupina hadů utočí na nebohé civilisty a popravdě se ani moc nejedná o horor jelikož nápínavých scén je zde minimum. Film pojednává o vědci, který zkouší přeměnit člověka v plaza a čas od času se pomuchluje s nějakým tím jedovatým plazem např. kobrou královskou což je mimochodem nejlepší scéna z filmu i když dělá docela zvláštní zvuky. Takže horor to bude jen pro ty kdo mají panický strach z plazů jelikož těch je ve fimu nepřeberné množství. Kdo má rád hady bude z filmu jak v sedmém nebi a kdo se jich bojí tak se na film nepodívá. Prosssssssté ale já se docela bavil. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Samotná proměna se mi ze začátku líbila, ale jak plynul čas a blížila se konečná fáze, byl jsem lehce znechucen. Myslím si, že se jim to moc nepovedlo. O tom, že se hadi dají použít i jinak, než jen na odebírání jedů, nás doktor několikrát přesvědčí. Za doprovodu zajímavé hudby, která byla trochu divná (ale neříkám špatná) musím říct, že jsem se za celou dobu ani trochu nenudil. Dokonce mě překvapila i kvalita obrazu, která byla oproti jiným DVD z produkce Řitka video tentokrát dosti slušná. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hadi se dají použít i k jiným věcem, než je pouhé odebírání jedů, třeba ke zvrhlým experimentům. Doktor Stoner je na takové experimenty expert. O tom se dokonale přesvědčí i jeho asistent David. Doktor Stoner si z něho udělal svého pokusného králíka. Řitka Video konečně přišla se slušným filmovým počinem, ale že bych se třásla hrůzou a všeobjímajícím strachem, to říct nemůžu, ale ani jsem se nenudila. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kobry a užovky? Pche! Kobry, krajty, hroznýši... Hady vůbec nemusím, ale tohle sedmdesátkové sci-fi dílko ano. Pozvolna se posouvající příběh plyne k jedinému možnému (a od začátku jasně odhadnutelnému) závěru a pro nás, milovníky klasických béček - je to dobrá volba. Po letech jsem film opět viděl (jsem cvok, koupil jsem i DVD) a musím zvýšit hodnocení. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Filmový debut Reba Browna. (ČSFD)
  • Když příjde Dr. Stoner (Strother Martin) za Dr. Danielsem (Richard B. Shull) žádat o peníze, tak v jedné scéně otevře tašku a začne vytahovat dokumenty. V dalším střihu už má ale ruce položené na zavřené tašce. (Duoscop)
  • Krajta použitá ve filmu byla přivezena ze Singapuru. (ČSFD)

Reklama

Reklama