Reklama

Reklama

Student medicíny David je zpočátku štěstím bez sebe, když je přijat jako laboratorní asistent proslulého hadího experta – doktora Stonera. Brzy ale zjišťuje, že za zavřenými dveřmi ordinace se odehrávají prapodivné experimenty, jejichž cílem je přeměnit člověka ve vládce hadů – kobru královskou. A Davidovi rychle dochází, kdo má být další obětí šílené vědcovy mysli. Pod režijní taktovkou velezkušeného režiséra Bernarda L. Kowalského (hlavní tvůrce seriálů Mission: Impossible, Wild Wild West a Columbo) a v produkci oscarového Richarda D. Zanucka (Čelisti, Rozsudek, Planeta opic) vznikl sci-fi horor, který patří ke kultovním kouskům daného žánru. (Řitka video)

(více)

Recenze (46)

tron 

všechny recenze uživatele

„Zabudnite na to, či vyhynie ľudstvo a pomôžte mi radšej umyť riad.“ Dole klobúk za všetky tie naozajstné hady. Dnes by sa to robilo pomocou nudných počítačových trikov. Napriek tomu (a napriek áčkarskej produkcii dua Zanuck/Brown, dva roky pred ich legendárnymi ČEĽUSŤAMI) to zo SSSSSSS bohužiaľ lepší horor ešte nerobí. Poteší „vážne“ budovaná atmosféra a celkový civilný prístup bez zdržujúcich a otravných žánrových klišé. Napriek tomu priemer. Dosť to zostarlo. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kobry a užovky? Pche! Kobry, krajty, hroznýši... Hady vůbec nemusím, ale tohle sedmdesátkové sci-fi dílko ano. Pozvolna se posouvající příběh plyne k jedinému možnému (a od začátku jasně odhadnutelnému) závěru a pro nás, milovníky klasických béček - je to dobrá volba. Po letech jsem film opět viděl (jsem cvok, koupil jsem i DVD) a musím zvýšit hodnocení. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hneď na začiatku filmu, ešte pred úvodnými titulkami, ma jeho tvorcovia uistili, že všetky hady v tomto snímku sú živé, žiadne gumové atrapy. To ma potešilo a navnadilo. No prišlo sklamanie. Hadi síci boli reálni, čo je určite zaujímavejšie ako nejaké digitálne karikatúry. Ale inak to bolo celé o ničom. Tento film ma vôbec nebavil. Ako horror je to velice slabé. Nevidel som nič desivé. Nanajvýš tak mierne nechutné, ale i to len preto, že sú mi hady protivné. Bola to ssstraššššná sssprossssstossssť. "Sssssss". * ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý film. Sice ke konci vypadá směšně, ale rozhodně to nenudí, ale bohužel ani nijak extra nenadchne.(dabing je ale strašný). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pod stylovým názvem se skrývá celkem slušný ekohoror, který uskopojí všechny plazofily (není to odborný název ale určitě je dost výstižný). Avšak nejedná se o klasický horor kde skupina hadů utočí na nebohé civilisty a popravdě se ani moc nejedná o horor jelikož nápínavých scén je zde minimum. Film pojednává o vědci, který zkouší přeměnit člověka v plaza a čas od času se pomuchluje s nějakým tím jedovatým plazem např. kobrou královskou což je mimochodem nejlepší scéna z filmu i když dělá docela zvláštní zvuky. Takže horor to bude jen pro ty kdo mají panický strach z plazů jelikož těch je ve fimu nepřeberné množství. Kdo má rád hady bude z filmu jak v sedmém nebi a kdo se jich bojí tak se na film nepodívá. Prosssssssté ale já se docela bavil. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Samotná proměna se mi ze začátku líbila, ale jak plynul čas a blížila se konečná fáze, byl jsem lehce znechucen. Myslím si, že se jim to moc nepovedlo. O tom, že se hadi dají použít i jinak, než jen na odebírání jedů, nás doktor několikrát přesvědčí. Za doprovodu zajímavé hudby, která byla trochu divná (ale neříkám špatná) musím říct, že jsem se za celou dobu ani trochu nenudil. Dokonce mě překvapila i kvalita obrazu, která byla oproti jiným DVD z produkce Řitka video tentokrát dosti slušná. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušná (více)sci-fi-(méně)horrorová oddechová podívaná. Docela mě to bavilo, slušně to odsýpalo, nějaké náznaky (horroru i erotiky) tu byly. Prostě nic, co bych měl filmu, který si rozhodně nehraje na nic více, než ve skutečnosti je a přesně plní to, co má, vytknout. Kromě jedné jediné věci a tou je jeho závěr. Čekal jsem ho trošku "složitější", vyhrocenější, akčnější. Ale jinak, čekal jsem to trošku horší, nakonec jsem byl ke své potěše i příjemně překvapený. Což se může stát i vám, pokud od toho nebudete čekat příliš. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Ssssssspoľahlivá terapia pre všetkých, ktorí trpia ofidiofóbiou. V rámci tzv. zvieracích horrorov nepochybne nadpriemerná záležitosť, rovnako ako aj v rámci kategórie "šialení vedci". 70%. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Konečne poriadny hadí horor od spoločnosti Řitka Video, po slabých hadích hororou ( Rattlers 1976, Ravenous 2001) prichádza poriadny horor, u ktorého sú vidieť aj lepšie herecké výkony správne béčkove, máme tu aj vela hadov a hlavne smrtelne jedovatú kobru královskú. Zaujímavá je aj hudba a atmosféra, a samozrejme scénky s hadmi ktoré sú vynykajúce a na ktoré len tak lahko nezabudnete u mňa jasných 80 percent. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Mne sa tento eko horor páčil...nebol moc krvavý....mal dobrú atmosféru...a gradovali až k celkom dobrému finále...proste taká pohoda horor... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hadi se dají použít i k jiným věcem, než je pouhé odebírání jedů, třeba ke zvrhlým experimentům. Doktor Stoner je na takové experimenty expert. O tom se dokonale přesvědčí i jeho asistent David. Doktor Stoner si z něho udělal svého pokusného králíka. Řitka Video konečně přišla se slušným filmovým počinem, ale že bych se třásla hrůzou a všeobjímajícím strachem, to říct nemůžu, ale ani jsem se nenudila. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Nikdy by som nehľadal atmosféru u zvieracích hororov... Jednoducho sa ani nedá navodiť, a preto tento druh hororu ide akosi mimo mňa. Každopádne tento film so zvláštnym názvom má celkom dobrý scenár, a spolu s obstojnými hereckými výkonmi patrí k tomu lepšiemu čo som v danom žánri videl. (opakujem že zvieracím hororom sa vyhýbam, takže ich moc nemám napozeraných!) ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....mám rád staré filmy a staré horory-tak som bol zvedavý....dej hooodne naivný....napätie minimálne až žiadne....a tie triky hlavne ku koncu u mňa vzbudzovali len opovržlivý úsmev...hrozne hlúpe-nelogické-pozitivum ťažko hľadám.... ()

Reklama

Reklama