Reklama

Reklama

Student medicíny David je zpočátku štěstím bez sebe, když je přijat jako laboratorní asistent proslulého hadího experta – doktora Stonera. Brzy ale zjišťuje, že za zavřenými dveřmi ordinace se odehrávají prapodivné experimenty, jejichž cílem je přeměnit člověka ve vládce hadů – kobru královskou. A Davidovi rychle dochází, kdo má být další obětí šílené vědcovy mysli. Pod režijní taktovkou velezkušeného režiséra Bernarda L. Kowalského (hlavní tvůrce seriálů Mission: Impossible, Wild Wild West a Columbo) a v produkci oscarového Richarda D. Zanucka (Čelisti, Rozsudek, Planeta opic) vznikl sci-fi horor, který patří ke kultovním kouskům daného žánru. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Samotná proměna se mi ze začátku líbila, ale jak plynul čas a blížila se konečná fáze, byl jsem lehce znechucen. Myslím si, že se jim to moc nepovedlo. O tom, že se hadi dají použít i jinak, než jen na odebírání jedů, nás doktor několikrát přesvědčí. Za doprovodu zajímavé hudby, která byla trochu divná (ale neříkám špatná) musím říct, že jsem se za celou dobu ani trochu nenudil. Dokonce mě překvapila i kvalita obrazu, která byla oproti jiným DVD z produkce Řitka video tentokrát dosti slušná. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kobry a užovky? Pche! Kobry, krajty, hroznýši... Hady vůbec nemusím, ale tohle sedmdesátkové sci-fi dílko ano. Pozvolna se posouvající příběh plyne k jedinému možnému (a od začátku jasně odhadnutelnému) závěru a pro nás, milovníky klasických béček - je to dobrá volba. Po letech jsem film opět viděl (jsem cvok, koupil jsem i DVD) a musím zvýšit hodnocení. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Další z těch filmů, co jsem chtěl vidět jako malý. Překvapivě celkem slušný body horor o studentu medicíny Davidovi, který jede dělat asistenta jednomu doktorovi, co se specializuje na hady. Jenže on pan doktor je, tak trochu hodně, magor a kdo ví, co za typ filmů jsou body horory, tak mu bude jasné, že na Davida nečeká nic hezkého. A Sssssss má překvapivě slušnou atmosféru, je napínavé a člověka zajímá, co z toho vypadne. Osobně mě film skoro ani nenudil. Bohužel mu podráží nohy jiné věci a ta hlavní je postava Davida. Už když do něj ten doktor píchá nějakou "vakcínu" po které mu je blbě a spí několik dní, už tehdy mu mělo dojít, že je tady něco špatně. Ale ono ne, David úplně v klidu čeká, jako by se nic nedělo a to, že se mu třeba odlupuje kůže, mu připadá jenom jako vedlejší účinek oné "vakcíny". A nepokusí se zdrhnout ani, když už nevypadá zrovna dobře. Těžko uvěřit, že někdo takový by mohl kdy studovat medicínu... No, navzdory tomu, co jsem tu před chvílí psal musím citlivě povahy uklidnit, že krev tu vůbec není, i ta proměna proběhne bez nějakých gore scén. A i tak působí, hlavně v závěru, docela znepokojivě, když uvážíme rok vzniku a že je to béčko. Bohužel úplný konec se moc nepovedl. I tak ale musím uznat, že to byl celkem slušný horor, i když na víc jak 3* bohužel nemá, třeba herci zde bůhvíjaký výkone nepředvedli. 3* ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Frankenstein trochu inak. Dej filmu je čistá prerábka Frankensteina do hadieho prostredia. Prácu s hadmi cením a uznavam lebo ja by som sa hada nechytil nikdy. Herci boli fajn, kamera priemer lenže tento film ma u mňa jednk velké mínus a to to že je strašne nudný a zdĺhavý. Radšej by som si tento film prečítal ako poviedku než aby som sa naň znova pozeral. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hadi se dají použít i k jiným věcem, než je pouhé odebírání jedů, třeba ke zvrhlým experimentům. Doktor Stoner je na takové experimenty expert. O tom se dokonale přesvědčí i jeho asistent David. Doktor Stoner si z něho udělal svého pokusného králíka. Řitka Video konečně přišla se slušným filmovým počinem, ale že bych se třásla hrůzou a všeobjímajícím strachem, to říct nemůžu, ale ani jsem se nenudila. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Když příjde Dr. Stoner (Strother Martin) za Dr. Danielsem (Richard B. Shull) žádat o peníze, tak v jedné scéně otevře tašku a začne vytahovat dokumenty. V dalším střihu už má ale ruce položené na zavřené tašce. (Duoscop)
  • Filmový debut Reba Browna. (ČSFD)
  • Ve Španělsku byl film pojmenován Ssssilbido de muerte, což znamená "syčení smrti". (ČSFD)

Reklama

Reklama