Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry (Anthony Edwards) se zpozdí na noční schůzku se svojí přítelkyní Julií (Mare Winningham). Zatímco bloumá kolem baru, ve kterém Julie pracuje, zazvoní telefon v blízké telefonní budce. Šokovaný Harry se dozvídá, že kdosi v raketové základně nedopatřením odpálil rakety nesoucí jaderné hlavice. Odvetné rakety by na Los Angeles měly dopadnout přibližně za hodinu. Neví, zda tomu má věřit, nakonec ale burcuje návštěvníky baru a vydává se hledat Julii, aby se spolu včas dostali na letiště. (p6qwre)

(více)

Recenze (57)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Film, který se na samém počátku tváří jako dramaturgicky nezvládnutá osmdesátková romance, aby se následně překlopil do jednoho z nejbizarnějších (pre)apokalyptických zážitků, která vám studeno válečnická paranoia kdy mohla nabídnout. Věřím, že na papíře by to fungovalo ještě o něco líp, ale už jenom pro tu absolutní nepředvídatelnost a vyjeté pomrkávání po divákovi (kulturisti, Variety) je to zapomenutý poklad, který čeká na své znovuobjevení. A jede to real-time. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Má to dobrý námět a docela tempo. Navíc to občas zaskočí nečekanou brutalitou viz. policajti na benzině. Ale bohužel mě to úplně nestrhlo. Nevím proč, ale přišlo mi, že strašně snadno sehnal vrtulník a všechno, ale pak do něj prostě ne a ne nastoupit. Finální rabování v ulicích bylo až tromácky přehnané. Prostě mrazivý pocit z příchodu nukleárního holokaustu jsem měl pouze ve scéně v kavárně hned po osudovém telefonátu. Poté převládla juchů osmdesátková nálada. Navíc moc nechápu, proč se hlavní hrdina snažil tak urputně přežít, když si právě nabrnknul neuvěřitelně ohyzdnou ženštinu. Smrt by byla vysvobozením ze dnů strávených vedle toho jejího účesu. Potěší cameo Dr. Silbermana z Terminátora (sedí s transkou v hospodě) a trochu větší roli tam má i perverzní policajt ze Scary Movie. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hodně divnej film, ze kterýho jsem měl od začátku těžko popsatelně nepříjemnej, zvláštní pocit !! To, co vypadá jako 80.ková romantická komedie, se strašně rychle změní v neuvěřitelný peklo a chaos. Takový to klasický "GTA Vice City" ... Všechno špatně, všechno se sere, proč vlastně? Lavina zběsilýho chaosu, která svým způsobem varuje, že už několik desítek let jsme malinkej kousíček od apokalypsy ... stačí jen, aby se něco, cokoliv posralo a přeroste nám to přes hlavu ... Málo známá pecka. Ten cover nahoře mne vlastně nalákal a přesně v tu chvíli, kdy kamera najede na tento záběr, mne nejvíc zamrazilo ... Tohle by si třeba remake podle mne klidně zasloužilo, s pořádným rozpočtem ... PECKA!! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Zatraceně znepokojující věc, o které se mi snad bude i zdát. Neříkám, že to nemohlo být líp natočené, ale působivost tomu rozhodně nechybí. A ten konec... 90% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILERY!!! Tohle je opravdu podivnej film a já ani nedokážu pořádně napsat komentář, kterej by vystihoval moje pocity a zároveň neprozradil něco z děje. Začátek vůbec nenasvědčuje tomu, že by se mělo jednat o nějakej katastrofickej film. Týpek se seznámí s nějakou pipkou, on zaspí, dorazí pozdě na rande a snaží se jí dovolat z telefonní budky... Do týhle chvíle to vypadá jako obyčejnej romantickej film. Jenže pak se všechno změní. Telefon v budce začne zvonit, týpek to zvedne a dozví se, že na USA maj za 70 minut dopadnout atomový bomby a film dostává úplně novej náboj. Pak následuje celkem dobrá scéna, kdy se týpek snaží vysvětlit několika lidem ve fastfoodu, co právě slyšel a v tuhle chvíli se dá dokonce mluvit i o nějakym napětí, hereckejch výkonech, atd... Jenže po chvilce se to změní na zmatený pobíhání sem a tam a do toho nastávaj naprosto absurdní situace, při kterejch divák akorát tak nevěřícně kroutí hlavou a nebo se směje. Jen tak namátkou uvedu pár scén, který mě pobavily. Jakási akční žena dá za úkol holce, která osbluhuje ve fastfoodu, aby napsala seznam "důležitejch" lidí (vědců, politiků, atd...), který by stálo za to zachránit před termonukleárníma jatkama. Další vtipná scéna byla, když se hlavní hrdina někdy ve 4:30 ráno vydá hledat do posilovny (mimochodem ta posilovna byla i v tuto hodinu celkem narvaná) někoho, kdo umí pilotovat vrtulník. A nejlepší je, že tam toho pilota fakt najde. Nebo hlavní hrdina jde zachránit svou novou lásku, ta ovšem spí, protože je naládovaná práškama na spaní, takže on jí hodí do nákupního vozíku a veze jí někam pryč. A ona se probudí v noci uprostřed ulice v nákupnim vozíku a je úplně v klidu. Tohle se fakt nedá brát vážně. Ono vůbec ten samotnej nápad, že vypukne jen tak najednou nukleární válka a nikdo o tom do poslední chvíle neví, je hovadina, že to tříská dveřma. Počínání hlavních postav je taky úplně postavený na hlavu. Tohle se mi prostě vůbec nelíbilo. Jediný, co můžu pochválit, je muzika od Tangerine dream. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zázračná míle začíná jako tuctová romance, aby se poté přehoupla v nejistotu, strach, chaos a nakonec anarchii. Toto vše rozpoutá jeden telefonát od vyděšeného člověka, který na druhém konci sluchátka tvrdí, že "se to stalo." Poté následuje pomalu budovaný sled událostí, kde má člověk možnost sledovat postupný kolaps civilizace. Základy společnosti se začnou bortit jako domeček z karet, hranice lidského chování a morálky už neexistují. V člověku se probouzí nejdivočejší zvířecí instinkty. Přežít, schovat se, bránit se, zabít. Právě v takových situacích se projevuje skutečná podstata a povaha člověka. Závěrečných zhruba 20 minut dokonale ztvárněný portrét anarchie a kolapsu. Dokonalá hudba od Tangerine Dream. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zajímavej a netradiční počin. Máme tu směs několika žánrů. Klasickým katastrofákem bych to nenazýval ani thriller nebo romance jak tu někteří píší to není no a sci-fi už vůbec ne. Je to spíš taková kombinace od všeho něco. Nicméně prospívá tomu určitě ta osmdesátková bezstarostnost i když o napětí tu není nouze, ale zatím co pár let předtím se tyto filmy brali smrtelně vážně, tak tady je znatelný posun do guilty pleasure.65% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľká pecka. Atmosferická, občas bizarná a až do poslednej chvíle nejednoznačná s výbornou východiskovou situáciou. Prečo z toho vlastne nie je kult? 10/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Stane se to. Nebo nestane? Po delší době jsem si opravdu vychutnal snímek na téma možné atomové války. Neklidné, napínavé a po téměř celou dobu tajuplné - až téměř do konce není jasné, zda opravdu dojde k útoku, či zda se jedná o fámu, která se začíná šířit jako jed. Magická a mrazivá hudba Tangerine Dream je plnohodnotnou složkou filmu. Herecké výkony nejsou závratné, ale příliš to nevadí - jde o atmosféru. Sledovat tenhle film ve stínu událostí na Ukrajině je vskutku skličující... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Výnimočné a, bohužiaľ, zabudnuté béčko z 80. rokov. Miracle Mile je skvelá real time dráma mixnutá s katastrofickým žánrom a parádnou atmosférou. Škoda len, že to má niekoľko fakt do očí bijúcich nelogickostí a filmári nevsadili na nejakú sympatickejšiu priateľku hlavného hrdinu. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Parádní úlet, ze kterého srší originalita do všech směrů. Což o to že typická osmdesátková filmařina spadá spíše do kategorie B, důležité je, že v tomto případě nijak moc nebolí. a to hlavně díky již zmíněné wtf crazy zápletce, ve které se hlavní hrdina dostane náhodou k echu o jaderném útoku na USA. Co by jste dělali, kdyby jste vzali zvonící sluchátko ve zvonící telefonní budce, a někdo vám ve stresu řekl, že balistické střely jsou ve vzduchu a že dopadnou za pár desítek minut? Panika může začít! Jako totálně bizarní záležitost můžu doporučit. Nebýt love story a příšerné herečky, dám plnou. 85% ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Naprostá šílená jednohuba, která přesně definuje období, ve kterém vznikla. Na vyšší hodnocení si netroufám, ale cením, jaké měli tvůrci koule. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Po všetkých stránkach zaujímavý snímok, minimálne vo svojej filmovej dekáde. Multižánrový projekt, ktorý začína veľmi nenápadnou, milou romantikou a končí drsným apokalyptickým scifi a bezútešnou atmosférou. To medzi tým je vyplnené zaujímavou dejovou linkou, niečo málo napätím a širokým spektrom zaujímavých postavičiek. A páčil sa mi aj odkaz snímku, ukrytý kdesi hlboko medzi riadkami, no pritom hlasno kričiaci a dvíhajúci varovný prst. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě doporučuji si o filmu předem nic nezjišťovat, bez znalosti zápletky a s otevřenou myslí si ho užijete daleko víc. Mně se chvílemi opravdu tajil dech. Zábavný bizarní thriller, formálně z ranku Scorseseho Po zavírací době a zároveň velmi zběsilá, napínavá a vskutku mrazivá podívaná plná překvapení. Zapadlý snímek, jenž by si rozhodně zasloužil více pozornosti a oprášení třeba na žánrových festivalech. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Zimnicí se neklepej, svému srdci naslouchej. Atom zkáza strach tvůj zhojí, diamanty - navždy svoji!" Poplašné zprávy jsou cool, láska je tavicí kotlík, ozářením lidí vzniknou diamanty (dobré vědět nejen při apokalypse, aspoň si člověk ze stresu a strachu ze smrti neužene žaludeční vředy), čudlíky v jaderném silu se nemačkají ("Vojáci, ptám se vás naposledy, kterej blbec to zmáčknul?!") a davová panika je zábavný sport. Ulice narvané vraky aut a zdivočelým stádem po sobě šlapajících lidí jsou třešničkou na dortu této ulítlé, místy i veselé mezižánrové podivnosti (vládou dobře utajené, viz nepatrný počet hodnotících na csfd), která zanechala na jazyku zvláštní dráždivou pachuť, jako přepálené vysmáté hranolky z radiačního friťáku v Johnie's Coffee Shop. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno najlepší real time film, aký som kedy videl. Všadeprítomná neistota, kontrast vyľudnených ulíc s....no so záverom, ktorý netreba prezrádzať a nepredvídateľnosť v podstate až do posledných záberov filmu. Anthony "pohotovosťák" Edwards ešte s vlasmi bojuje ako o život a snaží sa presvedčiť okolie, že má možno pravdu. Problém je, že to nevie ani on sám a s následkami rozhodnutia všetkých spacifikovať sa tak musí vyrovnávať už počas osudovej hodinky úniku...vlastne kam? Robiť remake rozhodne nedoporučujem, CGI a dnešná pretechnizovaná atmosféra by tú pôvodnú, naivnú, ale stále desivú, zabila silou jadrového výbuchu. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková studenoválečná romantika nízkého rozpočtu... co by tak mohla, krom nechtěně úsměvných situací, dnešnímu rozmlsanému divákovi nabídnout? Že by reálně časový napínák, způsobující nepříjemné mrazení v zátylku, k tomu sympatického hrdinu se špatným vkusem a výbornou hudbu, která měrou nemalou přispívá k nevěřícné atmosféře těsně před lokální apokalypsou? Přesně! Pravda, vzhledem k některým bizarním okolnostem mi v žánrovém výčtu scházela komedie, což mně však činilo mnohem menší problémy, než pochopit hazard se životem pro ježatý a pidlooký objekt Harryho zájmu... nejen, že by tyto typy nikdy neměly překročit práh filmového studia, ale riskovat pro ně vlastní záchranu, byť v osmdesátkovém béčku, mně připadne ještě nesmyslnější, než padnout za vlast. Škoda, byla bych šla i výš. Viděno v rámci Season Challenge Tour - sci-fi týden. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Je to malý film, ale měl velký potenciál. Rozpočet je znát a moc akce a záběrů na níčení si tu neužijete. Ten začátek byl naprosto parádní totálně mě vtáhl do děje a atmosféry. Škoda, že se tam pak začlo objevovat tolik nelogického chování a běhání od nikud nikam. Celkově se mi to, ale určitě líbilo, akorát mi byla šíleně nesympatická hlavní herečka. 71% ()

Reklama

Reklama