Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země a planeta Minarbi spojily pod vedením prezidenta Mezihvězdné aliance Johna Sheridana (Bruce Boxleitner) své síly při stavbě dvou bojových lodí. Při prohlídce jedné z lodí však Sheridan dostává tajemnou zprávu, jež mu dává za úkol prozkoumat galaxii s cílem objevit tři záhadné bytosti...Nezbývá, než se s novým týmem připravit na záchranu planety Země před útokem nepřátelských Drakhů. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (17)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Konečně je zde využit potenciál filmu s Sheridanem, Garibaldim, Zackem či Lochleyovou a hlavně tu nějakou roli hraje stanice Babylon 5. Zápletka není z nejoriginálnějších, ale snímek je napínavý a jelikož je to úvod ke spin-offu Crusade, který hodlám následně sledovat, tak je třeba vidět souvislosti. Pokračování univerza Babylonu 5. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů týkající se tématiky Babylonu 5. Nevím proč, ale efekty a vesmírné lodě se mě velmi líbili i přes jejich pravděpodobnou levnost. Alternativa k uniformovaném a sterilním světu ST je B5 konkurence schopný, možná o něco náročnější a svým světem odvážnější... ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Solidní až horší průměr se dvěma nesympatickými vedlejšími postavami (jedna z nich je, jak vidím, hlavní postavou Crusade), který je námětově stokrát slabší než předchozí dva filmy, ale je natočen napínavěji. Pro začátek nového seriálu je to docela málo. Když si ale vzpomenu jak hrozně začínal samotný Babylon 5, je tohle ještě zlaté. Na Crusade se samozřejmě kouknu, i když 13 dílů ze 110 plánovaných asi nebude mít moc smysl. Hudbu dělal netradičně Evan H. Chen a je ještě o něco béčkovější než od Frankeho, na kterou jsem si dlouho zvykal, než se mi začala líbit (alespoň v úvodních znělkách). Filmový vrchol Babylonu 5 samozřejmě náleží In The Beginning. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Z filmu miestami dosť srší, že ide o TV projekt. Ale inak veľmi fajn súčasť univerza. Základná zápletka trochu prostoduchá, ale postupná gradácia a nekompromisné finále to slušne vynahradzujú... ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

No osobně se mi na ten film až tak dívat nechtělo, přeci jen věděl jsem, že je to úvod (ačkoliv teď vím, že volný) ke spin-offu Crusade a já prostě během těch 90 minutových úvodů umírám nudou, ale tenhle se fakt povedl. S In The Beginning asi nejlepší film ze světa Babylonu. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Další výborná věc (a důkaz, že pro mě navždy budou jen 2 hl.tahouni a lídři všech dalších sf tv ., ST a B5. tedy, žádná SG aj.) z vesmíru B5. Krom jedné věci...té absolutně! otřesné! a příšerné! hudby, která zvláště v kosmických bitvách, z toho dělá něco nepopsatelného a to nemyslím, jako kompliment. Nevím proč to nemá Ch.Franke, ale Míša mohl vybrati snad tucet jiných skladatelů. A to ten samý neumětel, ještě straší s tím samým debilním stylem v Crusade. WTF???? Special quest star...Candyman.;-) ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Jak píšou někteří, hned po In the beginning nejlepší B5 film. Jen škoda, že hudbu skládal někdo jiný, než k seriálu a tak byla poněkud odlišná. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Druhý najlepší z filmov o Babylone 5 (po Na počiatku). Ale chýbali mi tu ostatné hlavné postavy. Vlastne boli iba dve - Sheridan a Garibaldi. Príbeh sa odohráva väčšinou vo vesmíre, čo je super, na konci dôjde aj na epický súboj s loďami Drakov. Nová vesmírna loď Aliancie - Excalibur - je pekná, zaslúžila si možno aj viac pozornosti. Páčil sa mi nehappyendový koniec, keď na Zem doľahnú biologické zbrane. Na film plánovane naväzuje seriál Krížová výprava. A ja že, prečo je mi ten tvar lode, aj názov, taký povedomý. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl celkem jakž takž ucházejícího Crusade, ale hlavně další součást Babylonu 5, to je Volání do zbraně. A navíc je to jeden z nejlepších dílů série. Příběh je správně epický, triky čím dál lepší a celé je to jeden velký nářez. JMS opět ukázal, jak má vypadat správné sci-fi. Nápadů je hodně, potěšil mě návrat Garibaldiho a příjemné spojení s již zmíněnou odnoží B5, Crusade, která ale tomuhle nešahá ani po kotníky. Na počátku je sice o něco lepší, ale tenhle film je jen těsně druhý. Spoustu akce, výborná zápletka, Drakhové a jedna velká beznadě, občas jsem fakt dost čuměl. Rozhodně doporučuji a navíc fanoušci seriálu si ten film užií ještě 100x víc. Jen škoda té hudby, ale mohlo to dopadnout i hůř. Fakt bomba je to. Dávám 90%. ()

LakiyL 

všechny recenze uživatele

Úvodný film k spin-offu Crusade je priemerný, kvalitou však o dosť lepší ako úvodný film The Gathering k pôvodnej sérii Babylon 5 ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Ako pilotný film k novému seriálu Crusade to funguje dobre a krásne to prepája udalosti na Babylone 5 s postavami v novom seriáli, ako samostatný celovečerný film to ale nie je ono a je tu cítiť značne okresaný televízny rozpočet. Je to vidieť aj na vizuálnych efektoch, ktoré sú oproti Star Treku na dosť slabej úrovni. Ako doplnok do Babylon 5 univerza ok, ale nič svetoborné netreba očakávať. 60 % ()

Trinculo 

všechny recenze uživatele

Jsou tam hezké nové lodě, ale toto už je zóna, kde příběh začíná bejt natahovaný už moc a přejde do naprosto natáhnuté a velmi infantilní Crusade, která se s původním Babylonem 5 nedá srovnávat. V tomhle filmu jsou dost patrné dozvuky kvalitního seriálu a určitě se na to má smysl podívat, aspoň pro úplnost. ()

Jrk 

všechny recenze uživatele

Skoda jen ze nevime jak to dopadlo. Prece jenom je to pilot k dalsimu serialu Babylon 5 Crusade ktery ma pouze 13 epizod z 22dvou a je nedotoceny. Ale je fakt ze i kdyz je konec otevreny nijak to neubira na koukatelnosti filmu. Podminka je ale aby divak videl Babylon 5 serial, jinak pravdepodobne nepochopi z ceho dej vychazi a na co narazi. Efekty i hudba byly evidentne nic extra, ovsem prijemna tecka za serialem. ()

Reklama

Reklama