Reklama

Reklama

Dříve, než byla podle modelu Spojených národů vytvořena ohromná vesmírná stanice nazvaná Babylon 5, stal se vesmír svědkem nelítostné meziplanetární války. Kataklyzmatické války pozemšťanů proti obyvatelům planety Minbari, boje, který vytvářel mezihvězdné dějiny a dláždil cestu pro vznik vesmírného přístaviště. Totální válka. První setkání posádek z planet Země a Minbari doprovázejí chyby a nedorozumění, které vyústí v tragický konflikt, šířící se po celé galaxii. Je neuvěřitelné, jak něco tak drobného může vyvolat něco tak ohromného. Ještě větším překvapením je poznání úžasné pravdy, která přináší nečekaný, avšak všemi vítaný mír... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (23)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

U každého filmu, který navazuje na nějaký seriál, se vždycky říká, jak je akorát prodlouženou epizodou seriálu, i přesto, že to vůči oněm filmům často není fér. Zde to však platí do puntíku a vlastně to není ani na škodu věci. Je to velmi pěkné a poutavé utvrzení v základních reáliích světa Babylonu 5 (pobavily mě některé záběry napasované přímo ze seriálu), který je obohacen o několik málo detailů či potvrzuje pár věcí, které možná nebyly úplně jasné. In the Beginning jsem zhlédl po dokonalé poslední epizodě 4. sézóny Babylonu 5 a oba tyto příběhy mají velký časový rozsah, ve kterém se odehrávají. Takový styl a závažnost se mi moc líbí, i přesto, že napasovávání hlavních postav seriálu, s výjimkou Dellen, Sheridana a Sinclaira, bylo nucené, ale hezké (i když mi asi mohl nějaký náznak v seriálu, že v tomto příběhu měly ostatní svou roli, uniknout, Velký tvůrce Straczynsky to má přece tak promyšlené). Jinak samozřejmě asi není nutno dodávat, že člověk seriálem nepolíbený, může ocenit maximálně tak samotný příběh, ale jednotlivé a zásadní souvislosti mu utečou. Když bych srovnal s prvním filmem (The Gathering), tak se jedná o úplně jinou ligu, především již zmíněnou závažností, rozsahem, hudbou i napínavostí. Technická (ne)kvalita animací zůstala velmi podobná, ale ostatní věci ukazují jak velkou cestu seriál během čtyř let, po kterých bylo In the Beginning natočeno, urazil. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Mistrovské a velmi temné tv dílo, odehrávající se 10 let pred seriálem a kterému se jen opravdu máloco v tomto žánru vyrovná. A nevadí tomu ani trochu levný rozpočet. Je ovšem fakt, že k plnému pochopení všech prvků v tomto filmu, je nutné znát zejména 3.a 4.s. (obzvláště 2díl,War without End, je v tomto ohledu dost zásadní). Když jsem to viděl poprvé, tak jsem u dobré poloviny událostí jen tápal. Teprve po shlédnutí kompletního B5, jsem zjistil, že se jedná o umně utkanou tapisérii, vedle které vypadá můj milovaný Star Trek (krom té zhuleniny jménem Diskavery), jako Bergman vedle JarJar Abramse. ()

Reklama

MasterD 

všechny recenze uživatele

Seriál Babylon 5 mám velice rád. Začal jsem se nyní dívat na pokračující filmy a tento mě dost zklamal. Je pravda, že je fajn konečně vidět události, které se odehrávali před Pilotem seriálu, ale také právě proto mě tento film tak nudil. Proto, že jsem věděl, co musí přijít a jak to dopadne. Nemá to spád, nemá to překvapení. 65%. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dosud nejlepší film z prostředí Babylonu 5. Co vedlo k naší válce s Minbary a k zahájení projektu Babylon, to vše tento film uspokojivě vysvětlil. Triky se zlepšili, uvidíme slavnou Bitvu o linii a spoustu dalšího... Povedla se jako vždy i hudba. Ze všeho nejvíc se mi líbily scény z budoucnosti se stárnoucím Londem Mollarim, mým oblíbencem. Opravdu fakt povedená sci-fi, bravurní začátek. Mě se to opravdu líbilo. Za mě 100%. Úchvatná sci-fi. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že to je "len" rozprávanie a nie normálny príbeh, na veľmi malej ploche ukazuje prečo je aj celý seriál skvelý - lebo má úžasné pozadie, ktoré sa ťahá všetkými časťami. Skvelá intrigáčina, ktorá vás dokonale vtiahne do univerza B5. Odporúčam pozrieť po druhej sérii seriálu - výsledok bude o to pôsobivejší, keďže sa tu stretávajú Sinclair so Sheridanom... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama