Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízkosti vesmírné stanice Babylon 5 se objevil podivný objekt. Posádka stanice se rozhodne jej blíže prozkoumat. Poté, co je záhadný objekt aktivován, zjišťují, že otevřeli bránu do nového třetího prostoru. Jejím otevřením je však uvolněna i cesta na stanici pro nepřátelské síly... (oficiální text distributora)

Recenze (13)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

První půlka je zabita dějovou prázdnotou, ta druhá by zase vystačila na samostatný seriál. Přitažlivá zápletka není rozvedena, je odbyta, působí uspěchaně a nevěrohodně (nelíbilo se mi například snadné vyřešení a nepochopil jsem selektivnost onoho zařízení v tom, koho si vybírá). Je také hezké, že si film zakládá na vizuální stránce daleko víc než seriál, problém je v tom, že na to technicky prostě nemá a vypadá to takřka stejně hrozně jako v roce 1993, a už tehdy vypadalo The Gathering silně zastarale. Co se týče smyslu tohoto filmu, vidím ho především jako bonbónek divákům, kteří museli v době uvedení čekat na seriálové finále páté řady něco kolem čtyř měsíců (z mého pohledu také filmu ubližuje, že zde chybí seriáloví tahouni Londo, G'Kar a Garibaldi). Jinak se totiž jedná pouze o prodlouženou epizodu, která měla být uvedena tak o rok dříve, ale zbytečně by protínala souvislý děj 4. série. Po výborném filmu In the Beginning jsem se mylně domníval, že filmy z prostředí Babylonu 5 budou seriál rozvíjet, objasňovat ne zcela vyřčené události v historii či budoucnosti a vytvoří tak ještě komplexnější dílo. Tento film však dovysvětluje pouze pár marginálních věcí jako je vztah Zacka a Lyty, či Lytinu postavu obecně a svou epizodností (ačkoliv tomu tak vůbec nemuselo být) by v klidu zapadl po bok příšerných dílů první série. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Skvělé! A jasná inspirace pro suprový svět, Dead Space:) Glen A. Schofield mi nebude tvrditi, že jeho Marker, nevzešel z oné hrůzné Vorlonské brány, která má stejný efekt na lidi (zde i na mimozemšťany). Jen je následně nemění na Nekromorphy. ;-) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Po slabšom rozjazde sa od druhej polovice film perfektne rozbehol, presne v duchu seriálu B5. Zápletka o neznámom objekte, zhubnosti jeho magickej príťažlivosti a jednom z odkrytých tajomstiev tajomných Vorlonov považujem za veľké plus. Spolu s dobrou atmosférou, hudbou a nadmieru premakanými efektami sa je na čo dívať. Preto škoda zbytočne dlhej úvodnej vaty, prekvapujúco rýchlo vyriešenej katastrofy a tiež toho, že tu chýbali tri z hlavných postáv - Londo, Garibaldi a G'Kar. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Když jsem se rozhodl, že se podívám na něco dalšího z prostředí Babylonu 5, trochu jsem se po Legendě o strážcích bál, aby to zase nedopadlo špatně. Ovšem k obavám nebyl důvod. Třetí prostor je velice povedenou, místy i dost temnou sci-fi, která se mě osobně dost líbila. Ačkoliv o Babylonu 5 a jeho posádce toho pořád nic moc nevím, připadalo mi, že znalost seriálu jsem k tomuto filmu nepotřeboval. Naopak, bavilo mě to i tak. Herci hráli skvěle, triky byly na můj vkus docela povedené a potěšila mě ke konci i téměř hororová atmosféra. Tohle mě dostalo, a věřte mi, že fenoménu jménem Babylon 5 se budu věnovat dál. Je tu sice pár scén naprosto o ničem, některé jsou zase moc dlouhé, ale vězte, že mě bavilo všechno. A chválím i za hudbu, mě osobně do filmu dost sedla. Asi se pomaloloučku rodí další moje sci-fi posedlost. Pro babyloňáky jistě povinnost ale i pro ostatní fandy sci-fi je to vhodná záležitost. Zápletka jinak výborná. Pro mě je tohle sci-fi za 80%. Škoda, že jsem neviděl G'Kara... ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Tenhle film patri dejove zhruba do 1/3 ctvrte sezony Babylonu 5, ale da se na nej koukat i bez vetsi znalosti souvislosti. Neni to ale nic moc, v podstate je to takova trochu delsi epizoda Babylonu 5 a to jeste jedna z tech prumernych. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Pomerne dobra epizoda serialu Babylon 5. Rikam schvalne epizoda protoze do kompexniho filmu ma jeste daleko. Nicmene nutno pripustit ze oproti prvnimu filmu ziskal hodne na kvalite: Pro me osobne dobry zazitek. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Vcelku nudná záležitost, která se hodně rozjede v druhé polovině. Ale to je pro změnu tak rychle, že byste zase chtěli zpomalit. Doufám, že to někdo chápe... ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Klidně by se to dalo dát jako dvojdíl do seriálu či nějak jinak zakomponovat. Podle netu se má sledovat po 8.díle 4.řady, ale dá se sledovat už po 6. nebo 7.díle 4.řady (pokud dříve, tak si zaspoilerujete). Některé hlavní postavy chybí: Londo, G'Kar, Garibaldi. Ale dějově film nenudil a vcelku příjemně uběhl. ()

PeterMC 

všechny recenze uživatele

Babylon mam prave rozpozerany a ako som sa na webe docital Thirdspace patri medzi 8-mu a 9-tu cast 4-tej serie. Bohuzial ma tento film vobec nezaujal a uplne sklamal po pribehovej stranke. Dejovy posun sa zaklada len na nejakych predpokladoch, ktore su vycucane z prsta a potom dane za pravdu, strih je v mnoha zaberoch az o par sekund dlhsi nez by mal byt, co je strasne dlha doba a clovek (aspon teda ja) si to vsimne a hlavne to rusi, niektore scenky trapne a zdlhave, spoileroidne myslim prave na tu vo vytahu kde sa Zack prihovara k Rite. Absencia dalsich hlavnych postav je neodpustitelna a tak vaham ci nedat tomuto filmu len 1*. V tak dospelo vypracovanom pribehu ako je serial Babylon som naozaj necakal takuto scenaristicku amaterinu ... ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Babylon 5 v jeho druhej filmovej podobe tentokrát zameraný na udalosti štvrtej série a istú skladačku v nich, kedy do ťažkých časov prichádza hrozba z "tretieho" priestoru. V zásade sa to dosť podobá akejsi epizóde z rovnomenného seriálu, takže filmovo to nie je na až tak kvalitnej úrovni, ani čo sa týka vizuálnych efektov, každopádne ale ako samostatný príbeh to celkom funguje. 60 % ()

Trinculo 

všechny recenze uživatele

Příjde mi to jako rozšířený seriálový díl. Další dějová linie, která by i tak moc komplexní děje slušně promíchala. Je to velmi nevyvážené, dlouho se čeká až se něco stane, a pak jsem měl pocit, že už ani nevím, ze které planety, kam a proč vychází paprsek co je nějaká dimenzionální brána. Samozřejmě se nic nestalo a nic nebylo poznat ... aspoň teda v serálu ... ()

Jrk 

všechny recenze uživatele

Vynikajici film, rozhodne pokud jste fanousky Babylonu 5. Pro ostatni je to spise jenom film scifi s klasickou tematikou ladenou do hororu ale nezabrana tak do hloubky jako u uceleneho filmu. Film se povedl, nabite akci ma zacatek i konec (neni to pouze epizoda s nutnosti videt predchozi nebo dalsi pokracovani). ()

Reklama

Reklama