Reklama

Reklama

Kumo no hitomi

Recenze (4)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Dva filmy za dva týdny s nulovým rozpočtem s víceméně totožným obsazením a podobným námětem. Čekal jsem narychlo splácané experimenty bez hlavy a paty a ono ejhle. Eyes of the Spider je oproti The Serpent's Path brán trochu víc s nadhledem a místo tradiční revenge story nabídne spíš (ne)tradiční yakuzárnu ala Kitano. Humor, často vyloženě absurdního střihu, do filmu elegantně pasuje a působí jako skvělý kontrast s poměrně ostrou vážnější stránkou filmu. Navíc se objeví i "typicky Kurosawovská" mrazivost. Vzhledem k většímu mixování žánrů a ještě menšímu držení za divákovu ručičku se Eyes of the Spider na první pohled jeví jako slabší bratr tohoto dvojprojektu, ale ve skutečně jde o dvojče kapku silnější. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Nízkonáklsdový experiment. Muž objevuje svou temnou stránku, když provádí pomstu na vrahu své dcery....Yakuzácké (Kitanovské) pronásledování a zabíjení. Atmosférický, temný, nihilistický film s bizarním smyslem pro humor. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ked uz artovy velikan, tak jednoznacne Kiyoshi Kurosawa. Martin741 tu ma slabost pre japonske filmy - vsetko , com a vznik v Nippon Koku ma u mna automaticky plus. 77 % ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Eyes má dva způsoby nahlížení - ne, vlastně tři: psychologický, zábavný a snad i technický. Technický? Pche, natočeno během pár dní prakticky bez rozpočtu (spolu se snímkem Serpent's path}. Psychologický, ano, ten tady jistě je, ale pro mě je hlavní rozměr zábavy. Nehodlám hledat střípky psychologie při nesmyslném vraždění. Když chci někoho zastřelit, neběžím za ním poklusem a neházím po něm kamením tak dlouho, dokud se netrefím, nezeptám se "jsi v pořádku" (vážně) a pak ho nezastřelím; díky podobným scénám je tenhle pafilm pro mě nekoukatelný. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama