Reklama

Reklama

The Little Train Robbery

všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
USA, 1905, 12 min

Recenze (5)

dwi 

všechny recenze uživatele

Porterova parodie na vlastní nejúspěšnější film dodala škarohlídům odvahu, aby hystericky varovali před ztotožňováním mládeže s praktiky banditů a lupičů. Hlavními hrdiny zde je totiž banda výrostků, která přepadne miniaturní výletní vláček a namísto peněz "uloupí" pouze cukrovinky. Porter alespoň moralistům vyšel vstříc v tom, že tento banální zločin je nakonec zákonem potrestán. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tvorba Edwina S. Portera (i když těžko říct, jaký velký má na svých filmech podíl) se mi v lecčems zamlouvá více, než například oslavovaná Cesta na Měsíc od Meliese. I přesto, že mám rád fantaskní svět (i když ten je v Jacku a stonku fazoli také) a že podle Cesty na Měsíc byl vytvořen i klip Tonight Tonight od Smashing Pumpkins, Porterovy filmy (nebo alespoň jeho vlakové loupeže a zmiňovaná fazole) mě zaujaly dost možná i více a cítil jsem i správné napětí. Škoda, že jeho neznámé filmy je velice těžké (ne-li nemožné) najít. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

........a já si říkal proč je ten vlak tak malý. Až tady jsem se dočetl že jde o parodii, že to je dětský výletní vláček, který veze děti a lupiči jim uloupí cukrovinky..... :-) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Paródie veľmi nemusím, Porter skrátka doplatil na chyby vo svojom veľmi oslavovanom filme Veľká železničná lúpež, ktorý ja osobne veľmi nemusím a tak tu je ďalšie dielo, ktoré na to svojim spôsobom nadväzuje. Kvalitou slabé, no aspoň to nie je len obyčajná scénka s kúzlami, aké v tej dobe boli časté. ()

Reklama

Reklama