Reklama

Reklama

The Martyred Presidents

všechny plakáty
Krátkometrážní
USA, 1901, 1 min

Obsahy(1)

Pocta třem zavražděným americkým prezidentům. (Mertax)

Recenze (12)

Radko 

všechny recenze uživatele

Filmy Edisonovho štúdia zaznamenávajú zväčša dokumentárne zábery z prelomu storočia, alebo telá v akcii vtedy tak populárnych tanečníc, silákov, akrobatov. Tieto zriedka dlhšie ako minútové záležitosti tvoria v súhrne zaujímavý doplnok k poznaniu doby začiatkov kinematografie. Každý film, ktorému ale dominuje politika (a nedajbože jej velebenie !) je málokedy zaujímavý. Tak je tomu aj v tomto prípade - oslavná óda na amerických prezidentov, ktorí boli zavraždení, je len nudnou prehliadkou troch striedajúcich sa portrétov mužov (Lincoln, Garfield a McKinley), ktorým sa na spodnej časti náhrobku so schodiskom v popredí skláňa v posvätnej úcte nehybná postava ženy so sklonenou hlavou. Korenie sa mŕtvolám štátnikov vyvoláva túžbu po spravodlivosti, ktorej sa film v závere symbolicky dovoláva. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Tyhle "prehistorické" filmy mám rád, i když se v nich nic moc nestane, ale co je moc, to je moc. V Martyred Presidents se nestane vážně vůbec nic. Což se ostatně dalo očekávat od filmu, jehož stopáž jsem jenom psáním tohoto komentáře překonal asi čtyřikrát... ()

gjjm odpad!

všechny recenze uživatele

Filmařsky ubohé, měnící se portréty tří "umučených" prezidentů na jakémsi pomníku, technicky i obsahově naprosto primitivní, i vzhledem k době natáčení zcela bez zajímavosti. ()

Reklama

Reklama