Reklama

Reklama

Charlie Jade

(seriál)
  • Jihoafrická republika Charlie Jade
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní / Fantasy
Jihoafrická republika / Kanada, 2005, 15 h (Minutáž: 45 min)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Soukromý detektiv pátrá po vrahovi mladé dívky, která k němu přišla s prosbou o pomoc a druhý den ji našli mrtvou. Zvláštní je, že dívka není nikde registrovaná, neexistuje. Zdá se, že vrahem je syn ředitele všemocného Vor-Texu, firmy, která experimentuje tajně s paralelními světy. Při atentátu v Gama verzi Kapského města dojde k posunu a detektiv se ocitá místo ve své Alfa verzi v Beta verzi - společně s atentátnicí. Vykořeněn se snaží najít odpovědi na své otázky, a posléze i ohledně Vor-Texu. (honajz)

(více)

Recenze (6)

k212 

všechny recenze uživatele

Hodně podivný seriál, náhodný divák v podstatě nemá šanci chytat se, dějové roviny (každá je docela zajímavá a chytlavá) mezi sebou přeskakují ostošest a jeví se tak příliš složitě. Co ovšem zaujme je velmi originální vizuální styl a opravdu hodně povedená elektronická hudba. Procházím-li všechny mé postřehy hezky nazpět, tak začínám uvažovat o tom, že Charlie Jade má docela dost atributů, které by z něj mohli udělat v určitých kruzích kultovní počit. Ale to je zatím ve hvězdách. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když je člověk v průběhu sledování stále víc zmaten, přesto má seriál svou strukturu a myšlenku (y) a drží pohromadě, navíc je solidně natočen, má svou atmosféru a je i dobře zahraný. Slušná scifárna. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Filtre, nefiltre, velmi to pripomina stare nemecke krimi/akcne serialy. Postavami, sposobom podania, dia- (teda skor mono-)logmi... ()

bundaboy 

všechny recenze uživatele

Velice divný sci-fi seriál z prostředí tří různých realit, který se poměrně často dost špatně chápe, ale když ho uvidíte kompletní, tak vám to postupně všechno do sebe hezky zapadne... Režiséři při natáčení používali různě barevné filtry (každá realita má svou barvu), takže i když seriál měl hodně nízký rozpočet, není to na něm tak očividné :). ()

_-0-_ 

všechny recenze uživatele

Tema paralelních vesmírů (pěti, nikoliv třech, jak je na některých WEBech uváděno těmi, kteří nesledovali do konce), s jednotnou dějovou linií (s výjimkou několika dílů). K tomu mix vizí, retrospektiv a zejména odlišných sociálních modelů alpha, beta a gama verze. Pro mainstreamového diváka je poněkud složitější na pochopení :-) Velká škoda, že je Charlie Jade prakticky neznámý, protže je to seriál, který přes zjevně nízké náklady v mnohém překračuje úroveň kultovních Sci-Fi seriálů typu Stargate, nebo Star Trek. ()

numan 

všechny recenze uživatele

Na jihoafrický televizní sci-fi seriál rozhodně dobré. Vizuální stránka je hodně vymazlená, pokud si zvyknete na poněkud manýristickou kameru a do statického obrázku stopnuté konce záběrů, na všelijaké ty filtry a flashbacky, které jakoby vám vnucovaly dojem, že sledujete velké umění. Dialogy jsou občas trochu nablblé (nemluvě o místy znatelně odfláknutém dabingu pro AXN), scény z Alfaverze napovídají, že autoři možná příliš často koukali na legendárního Bladerunnera, ústy kladných hrdinů jakoby agitovali Greenpeace, ale celkově se to dá. Kolem 14. - 15. dílu všechno zakyslo tak, že jsem se už začínal ukrutně nudit, ale naštěstí se scénárista probral a svůj mrzký mamon si nakonec zasloužil. :o) ()

Reklama

Reklama