Reklama

Reklama

Red Hot Chili Peppers živě v Slane Castle

(koncert)
  • Irsko Red Hot Chili Peppers: Live at Slane Castle
Hudební
Irsko, 2003, 102 min

Obsahy(1)

Red Hot Chili Peppers opět dokazují, že jsou na vrcholu kariéry. Koncert obsahuje 18 songů, včetně největších hitů jako Give It Away, Scar Tissue, Californication, Under the Bridge a By the Way. Skvělou atmosféru navíc dokresluje 80 tisíc fanoušků. (KlárkaS)

Recenze (54)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemohu polemizovat s tím, že RHCP předvedli fantastické vystoupení a nebudu ani zastírat skutečnost, že bych chtěl být jedním z rozmačkaných diváků asi tak deset metrů od pódia. Já jen nemohu napálit plné hodnocení, neboť dle mého nepodstatného názoru kapela poněkud přepálila začátek a pak jen horko těžko udržovala vysoko nastavenou laťku. Já mám zkrátka raději, když koncert graduje k nezapomenutelnému závěru a k tomu tady snad ani nemohlo dojít. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Nářezový koncert, na kterém zazněly za doprovodu stotisícového davu všechny hity RHCP (a že jich bylo!) a s majestátním irským hradem Slane v pozadí. Efektní je i kamera se spoustou "bullet time" záběrů - ty asi nebyly natočeny živě (tak rychle asi žádný kameraman neběhá), ale dodělány dodatečně, ale i tak jde o věc, kterou běžně na koncertních záznamech nevidíte. Tohle DVD mě definitivně přesvědčilo, že v červnu (i přes poněkud nadstandardní cenu) nesmím v Sazce chybět. Fly away on my Zephyr... EDIT 2022: tehdy jsem považoval 1350 Kč za nadstandardní cenu, LOL ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Počas sto minútového vystúpenia odoznejú tieto skladby: Intro; By the Way; Scar Tissue; Around the World; Maybe; Universally Speaking; Parallel Universe; The Zephyr Song; Throw Away Your Television; Havana Affair (Ramones cover); Otherside; Purple Stain; Don't Forget Me; Right on Time; Can't Stop; Venice Queen; Give It Away; Californication; Under the Bridge; The Power of Equality; Outro. Kapela ich odohrala v zložení: Flea - basgitara; John Frusciante - gitara, vokály; Anthony Kiedis - spev; Chad Smith - bicie nástroje. Úchvatný, energický funk rock. "Red Hot Chili Peppers: Live at Slane Castle" je jeden z najlešpích koncertných záznamov, čo som kedy videl. ***** ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Tak tyhle papričky můžu prosím pěkně v jakémkoli množství. Kdybych sestavoval svůj osobní žebříček nejoblíbenějších kapel, REDHOTi by v něm určitě nechyběli. Extravagantní rocková čtveřice z LA se během svého turné k albu By The Way na sklonku srpna roku 2003 zastavila v Irsku a vznikl tak úžasný energií nabitý živák Live At Slane Castle. Zaznělo celkem 18 songů a to včetně megahitů jako Californication, Give It Away nebo Otherside. Maniakální frontman Anthony Kiedis byl toho večera k neutahání a ani během divočejších pódiových kreací nevypustil jedinou sloku. Došlo samozřejmě i na pověstné improvizované předehry a intermezza dvojice John Frusciante/guitar + Flea/bass, to vše za "strojově" bezchybné podpory bubeníka Chada Smithe. Zvukově precizní, instrumentálně dokonalé... Zkrátka a dobře pro fanoušky Red Hot Chili Peppers povinnost, pro všechny ostatní jeden z nejlepších rockových koncertů poslední dekády. ()

Pegas1632 

všechny recenze uživatele

Irský Slane Castle který je poblíž Dublinu je ideálním místem pro koncerty a tento se pro změnu zase povedl. Red Hoti rozhodně ještě nepatří do starého železa a nebojí se to na tomto koncertě dokázat. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Nádherný živák mé oblíbené kapely. Super prostředí, výborný zvuk, režisérské vychytávky, parádní playlist... Nemám co více si přát. Teda jo, být tam živě... ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Slane Caste a RHCP...fantastická kombinácia, atmosféra super....zimomriavky na mieste..chcel by som tam byť... ()

eurika 

všechny recenze uživatele

Frusciante a jeho čarovná lamentujúca gitara. Výnimočným momentom koncertu je čisto improvizované gitarové intro Flea - Frusciante pred skladbou "Californication". ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších koncertů, co jsem kdy viděla, bohužel ne naživo...Jediné mínus je, že tam nejsou skladby, co ještě nebyly napsány:-) Nádherná atmosféra, závidím všem, kdo to zažili. Když dali RHCP fanouškům vánoční dárek v podobě návratu Johna Frucianteho, skákala jsem do stropu a chystala se do Florencie na festival, kde měli být ještě Guns´n ´Roses a Green Day - kombo snů. A pak debilní korona. Tak snad se jednou dočkám. A možná zatím vydají desku. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Niečo neuveriteľné!! Pár minút po projekcii normálne nemám slov. Všetky hity Redhotov, od Universally Speaking až po Californication pred zrakmi takmer stotisícového írskeho davu, zaznejú na jednom z najväčších a najlepších koncertov aké som mal možnosť v živote vidieť. V niektorých momentoch mi až behali zimomriavky po chrbte a tlačili sa slzy do očí pri spomienkach na časy dávno minulé spojené s týmito hitmi. Títo chlapci dokazujú, že sú jednoducho extratrieda v popmusic už nejaký ten rok a vedia, ako vytvoriť správnu šou. Tu sa nedá udeliť menej ako 100 %. Ach, byť tak vtedy tam. ()

Angus 

všechny recenze uživatele

John je prostě borec. Jeho geniální "funky licks" a procítěná sóla jsou prostě slast pro uši. Flea je slapový blázen. Asi nejlepší funky basový hráč co znám. Chad "madafaka" Smith ovládá jeho bicí s neskutečnou přesností a technikou. A Anthony je prostě leader jak se patří :-). Nezbývá nic jiného než dát 5 hvězdiček. ()

blues 

všechny recenze uživatele

jako kterýkoli jiný záznam jejich koncertu, co jsem v poslední době viděl (např. Hamburk) je i toto bomba! a těch lidí!!! pro fandu samozřejmost! ()

Reklama

Reklama