Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julie (I. Janžurová) našla kdysi na palouku maličké robátko, děvčátko jako dlaň. A protože to byla víla, s chutí se pustila do výchovy. Kordulka rostla, až přišel čas vdavek. Jenže v lese kloudného ženicha nenajdeš. Kordulka (M. Bičíková) je jako květ, ta by si zasloužila prince, krále, nebo aspoň rytíře! Tak si to barví podnikavá Julie ve svých představách. A pustí se do organizování… (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní pohádka vyprávějící o čarodějnici, nebo snad víle Julii (I. Janžurová), strašidlu Hlavičkovi (V. Bedrna), vyznačujícímu se tím, že byl schopen sundávat svou hlavu z krku a jejich schovance, nalezenci Kordulce (M. Bičíková). Brzy po příchodu této společnosti do městečka se Kordulka seznámí s hodinářem Adamem, kterého ztvárnil Michal Nesvadba, a oba mladí lidé se do sebe zamilují. Jediná zápletka v této jednoduché pohádce, často prokládáné písněmi s texty S. Kočky a zhudebněné A. Michajlovem, je taková, že mladý hodinář se Julii nezdá být dost dobrá partie pro její schovanku a vykouzlí jiného nápadníka, plechového rytíře. Tento rytíř, jehož představoval Miloš Nesvadba, se však ukázal jako partner pro Kordulku naprosto nevhodný, a Julie ho musela zase odčarovat. Poté už nebránilo štěstí a lásce mezi Adamem a Kordulkou zhola nic. Jak je vidět, poměrně banální až stupidní příběh v jednoduchém kulisovém prostředí, nemůže diváka hlouběji zaujmout. Herecké výkony bohužel bídný scénář nepovznesly, komediální talent Janžurové i Bedrny vyzněl do ztracena, pouze je jasně patrný nedostatek talentu u M. Bičíkové, která se naštěstí v dospělém věku herectví vzdala. Obávám se, že jsem nucen po dlouhé době hodnotit pouze jednou hvězdou, neboť tato krátká televizní pohádka se nepovedla a nenalezl jsem nic, co by mohlo celkové hodnocení aspoň trochu vylepšit. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zcela typická pohádka pro Vlastu Janečkovou v nejlepší formě a zároveň netypická role milovníka pro mladičky vypadajícího Michala Nesvadbu. Spousta písniček a tanečků, papundeklové kulisy ve studiu, ale milý příběh, příjemná hudba a život neotravující písničky. Navíc milé setkání otce a syna Nesvadbových v jedné pohádce. Hezké poobědové pohlazení. Hudba: Angelo Michajlov, písně: Ivo Fischer ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Mě zpěv zas tak moc nevadil. Mě vadilo to, že tahle pohádka měla obrovský potenciál a prostě ho totálně zahodila. Vždyť dvojice Janžurová a Bedrna přímo vyzývala k to mu, aby předvedli svoje komediantství, kterým jsou oba tolik obdařeni. Scénář jim zřejmě pořádný prostor nedávala. Očekávala jsem něco trošku víc bláznivějšího. Ovšem, i tak je to celkem příjemná pohádka. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

To se jim tedy povedlo, výborná herečka Iva Janžurová a komik Vlastimil Bedrna museli zachraňovat tuto neskutečně nepovedenou pohádku. Magdalena Bičíková je sice hezká, ale tím to končí a Michal Nesvadba také není herec, který by diváky zaujal. Děj byl o ničem a písničky strašné. Jedna hvězdička za snahu Janžurové a Bedrny. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

To se ti nepovedlo, Vlasto. Klasická studiová pohádka skonává na podprůměrných kulisách, z kterých bolí oči. Za to obsazení a hudba je na výbornou. Škoda jen, že když jsem poprvé konečně viděl komediální talent se sklonem blbin pro děti Michala Nesvadbu v pohádce, zrovna dostal tak blbou roli, v které ho nemohl uplatnit. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama