Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julie (I. Janžurová) našla kdysi na palouku maličké robátko, děvčátko jako dlaň. A protože to byla víla, s chutí se pustila do výchovy. Kordulka rostla, až přišel čas vdavek. Jenže v lese kloudného ženicha nenajdeš. Kordulka (M. Bičíková) je jako květ, ta by si zasloužila prince, krále, nebo aspoň rytíře! Tak si to barví podnikavá Julie ve svých představách. A pustí se do organizování… (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Mě zpěv zas tak moc nevadil. Mě vadilo to, že tahle pohádka měla obrovský potenciál a prostě ho totálně zahodila. Vždyť dvojice Janžurová a Bedrna přímo vyzývala k to mu, aby předvedli svoje komediantství, kterým jsou oba tolik obdařeni. Scénář jim zřejmě pořádný prostor nedávala. Očekávala jsem něco trošku víc bláznivějšího. Ovšem, i tak je to celkem příjemná pohádka. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Vila, která je trošku přestárlá, pokud si víly představujeme jako éterické pubertální bytosti tančící polonahé při měsíčku. Pokud si je představujeme takhle, tak je vlastně i trochu moc oblečená, což je dobře, protože víla Julie není éterická pubertální bytost, ale víla dospělá a rázná. Rozhodla se kmotřenku Kordulku provdat, a když si takováhle víla něco vezme do hlavy, je to něco jiného, než když si něco vezme do hlavy strašidlo Hlavička, který si tedy spíš může vzít svou sundavací hlavu do něčeho. Jak mu bylo vyčteno, je staromódní strašidlo bez jediné kloudné myšlenky ve své sundavací hlavě. Nakonec to je však on, kdo problém, který s oživlým plechovým rytířem spískala Julie, vyřeší. Písničky, i když nejsou kdo ví jak skvěle zazpívané, netahají provedením za uši a texty mají vtipné. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Koukejte, to bude nějaká honorace !!" ;) Čeští pohádkoví (Ne)Svatbovi, v nichž Janečková oslňuje a baví formálními kejklemi.. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zcela typická pohádka pro Vlastu Janečkovou v nejlepší formě a zároveň netypická role milovníka pro mladičky vypadajícího Michala Nesvadbu. Spousta písniček a tanečků, papundeklové kulisy ve studiu, ale milý příběh, příjemná hudba a život neotravující písničky. Navíc milé setkání otce a syna Nesvadbových v jedné pohádce. Hezké poobědové pohlazení. Hudba: Angelo Michajlov, písně: Ivo Fischer ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní pohádka vyprávějící o čarodějnici, nebo snad víle Julii (I. Janžurová), strašidlu Hlavičkovi (V. Bedrna), vyznačujícímu se tím, že byl schopen sundávat svou hlavu z krku a jejich schovance, nalezenci Kordulce (M. Bičíková). Brzy po příchodu této společnosti do městečka se Kordulka seznámí s hodinářem Adamem, kterého ztvárnil Michal Nesvadba, a oba mladí lidé se do sebe zamilují. Jediná zápletka v této jednoduché pohádce, často prokládáné písněmi s texty S. Kočky a zhudebněné A. Michajlovem, je taková, že mladý hodinář se Julii nezdá být dost dobrá partie pro její schovanku a vykouzlí jiného nápadníka, plechového rytíře. Tento rytíř, jehož představoval Miloš Nesvadba, se však ukázal jako partner pro Kordulku naprosto nevhodný, a Julie ho musela zase odčarovat. Poté už nebránilo štěstí a lásce mezi Adamem a Kordulkou zhola nic. Jak je vidět, poměrně banální až stupidní příběh v jednoduchém kulisovém prostředí, nemůže diváka hlouběji zaujmout. Herecké výkony bohužel bídný scénář nepovznesly, komediální talent Janžurové i Bedrny vyzněl do ztracena, pouze je jasně patrný nedostatek talentu u M. Bičíkové, která se naštěstí v dospělém věku herectví vzdala. Obávám se, že jsem nucen po dlouhé době hodnotit pouze jednou hvězdou, neboť tato krátká televizní pohádka se nepovedla a nenalezl jsem nic, co by mohlo celkové hodnocení aspoň trochu vylepšit. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

To se ti nepovedlo, Vlasto. Klasická studiová pohádka skonává na podprůměrných kulisách, z kterých bolí oči. Za to obsazení a hudba je na výbornou. Škoda jen, že když jsem poprvé konečně viděl komediální talent se sklonem blbin pro děti Michala Nesvadbu v pohádce, zrovna dostal tak blbou roli, v které ho nemohl uplatnit. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

To se jim tedy povedlo, výborná herečka Iva Janžurová a komik Vlastimil Bedrna museli zachraňovat tuto neskutečně nepovedenou pohádku. Magdalena Bičíková je sice hezká, ale tím to končí a Michal Nesvadba také není herec, který by diváky zaujal. Děj byl o ničem a písničky strašné. Jedna hvězdička za snahu Janžurové a Bedrny. ()

Reklama

Reklama