Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Sedmidílný seriál ze současnosti o přátelství desetiletého Josefa a jeho stejně staré spolužačky, vietnamské holčičky Ly, vypráví s jemným humorem o krizi, kterou prochází Josefova rodina. Ly se stává Josefovou spolubojovnicí nejen proti tetě Martě, která se "nebezpečně" sblížila s jeho otcem, ale je mu oporou také ve chvíli, kdy ztrácí své nejlepší kamarády a život mu ztrpčuje uražená spolužačka - Helena B, jejíž nenávist se nakonec soustředí na Ly. Lyino charisma nakonec pomůže ukončit dětské podrazy a sváry, stará přátelství jsou obnovena, našel se i ženich pro tetu Martu. Autorka seriálu scenáristka Anna Vovsová spolupracuje s Českou televizí přes deset let. Pro dětské diváky napsala původní pohádkový příběh "Pohádka o prolhaném království" a příběh "Zamilovaná" (premiéra 1993), který získal řadu ocenění na mezinárodních festivalech (v Remeši, v Montevideu, v Chicagu). (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Seriál z České televize, který mě ze začátku opravdu chytl, ale postupem času jeho kvality začaly hodně, opravdu hodně padat dolů, až nakonec spadli do seriálového bláta, ze kterého se už nikdy nedokázaly vyhrabat. (4/10) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Průměr ve všech ohledech, což je škoda, protože kdyby to mělo stopáž epizod kolem pětadvaceti minut, tak by to mohlo docela fungovat. Takto je to nezáživný rodinný průměr, který těží z toho, že na našich obrazovkách dobrý rodinný seriál dlouhodobě schází. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Obstojný produkt upadající české seriálové tvorby, avšak více než v mezích přijatelnosti zjednodušenou sondu do života českých školáků v něm nehledejte. (Koneckonců proč taky?)Vietnamský problém mu pak má dodat punc modernosti a společenské "závažnosti". Asi velice těžko bychom po něm mohli chtít nějaký pokus o vyvážený a nestranný pohled, ale mě přeci jen mrzí, že současná moderní politika integrace menšin musí být prezentována až takto okatě. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

První díly vypadaly úžasně , ale od poloviny to bylo slabší a slabší. Výborní herci , dobrý námět , ale příběh samotný nebyl dobře rozvinutý. Konec byl vyloženě divný a nevěrohodný. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 4/10 Hudba 2/10 Efekty 3/10/// +František Bauma a Anh Thu Nguyen Thi(tedy hlavní dětští představitelé), naprosto vhodné pro děti -nevyužití herci v hostujících rolích (Donutil, Obermaierová, Hrušínský, Kraus), herci v hlavních dospělích rolích mi byly nesympatičtí (Stašová, Kaiser, Chýlková), slabý scénář, nudné dialogy, monotóní hudba, laciná výprava/// V tomto seriálu jsem byl zvedavej především na Ly (herečka později hraje v seriálu Ulice). Kromě ní je tady ještě zajímavý nápad: seriál nabízí zjednodušený pohled na rodinu z Vietnamu a na to jak zapadne mezi nás čechy. Jinak je seriál zpíše zklamání a velká nuda. Dětem to vadit nebude, protože pro ně je tu prostinký příběh o chlapci který (i proto že kamarádí s Ly) je utlačován a šikanován svými spolužáky. Hádám tedy že děti se tady v některých postavách najdou, případně je to bude zajímat. Mluvím o věku tak 9 až 13 let. Zajímavé by možná bylo kdyby se Jozef a Ly po 10ti letech znovu sešli, ale jinak je příběh uzavřen a seriál dále už nemá co nabídnout. Sedm dílů bohatě stačilo./// Celkem 36%/// ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem tenhle seriál docela s oblibou v televizi sledoval a docela mě chytnul. Je to sice takové hloupoučké pro děti, ale i tak to dokázalo zaujmout. Šlo především a mezilidské vztahy, vtipné scény a silnou dětskou nostalgii. I herecké obsazení nebylo špatné. Takže docela příjemný sedmidílný seriál. Hodnotím na slušných 66% = *** ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Především je to herecká šou Tatiany Wilhelmové, je vidět, že si patřičně užívala svou roli tetičky Marty alias "Hydry", příjemně působí i Simona Stašová a Oldřich Kaiser v roli rodičů, dětští herci jsou prostě děti, nejsou to žádní Tomáši Holí, příjemný, poklidný seriál, který rozhodně nedělá díru do světa, ale dokáže pohladit po duši. Malá chyba v obsazení: Ivana Chýlková v tom určitě nehraje. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Povedený seriál, který si nehraje na žádné umění, má zajímavě napsané postavy (i hlavní záporačku Helenu B. člověk často lituje, i když by ji jindy radši nařezal) a třešničkou na dortu je obsazení. Nejvíce pozornosti na sebe strhávala Hydra Tatiany Vilhelmové, která se na ní opravdu vyřádila, a rodiče Kaiser a Stašová, ale děti byly také ve většině případů docela přesvědčivé. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Nechytlo mě to. Těšil jsem se, že tam bude něco pro O.Kaisera, ale ten si zřejmě potřeboval jen vydělat, aby zamáznul některé své fóry, či měl nějaký peníz na cestování.***(8.10.2010) ()

Peetas 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál České televize se zapojením tématiky vietnamské komunity do dětské tématiky, v dnešní šedi dobrý průměr. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Nuda, nevím jaké lepší slovo by vystihlo tento seriál. Dával jsem mu rozhodně vetší šance. CT by se neměla pokoušet o reprízu. Na tento seriál brzy zapomenete. I když vlastně. Jak tak koukám, někomu se vážně líbil. No nic. Každý máme jiný vkus.-) ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Podařený seriál, který je pro sledování určitě vhodnější než bláznivé střílečky, případně filmy a seriály s naprosto odtažitou a rádoby reálnou tématikou. Jediné, co mi na seriálu opravdu vadí, je naprosto nevěrohodné komolení češtiny vietnamskou představitelkou dívky Ly. Námět seriálu je velmi zajímavý a kladně přispívá k výchově rasové snášenlivosti. Herecké výkony hlavních protagonistů úroveň seriálu jen podpořily. Své herecké umění potvrdili jak Oldřich Kaiser, Simona Stašová i Tatiana Vilhelmová. Myslím, že si dobře počínal i František Bauma (Josef). Velmi vysoce hodnotím, jak se tvůrcům filmu podařilo skvělými záběry kamery a prvotřídními dialogy vytvořit gradující vztah mezi Tatianou Vilhelmovou a Oldřichem Kaiserem. Svojí dokonalostí mi připomněly nepřekonatelné dialogy ze seriálu „Nemocnice na kraji města“. Například jak se podařila během několika slov ukázat změna chování dr. Blažeje, když se stal primářem. ()

Fallen_One odpad!

všechny recenze uživatele

Moralizující seriál nepřímo podporující expanzi cizinců do Čech. Který chytrý hlavy tohle napadlo? Žádná zdánlivě nevinná propaganda. Ale chápu proč seriál mohl vzniknout kromě již řečeného důvodu - přilákat k obrazovkám i vietnamskou menšinu. Co ti lidi pro sledovanost neudělaj... ()

Flyer 

všechny recenze uživatele

První dva díly slabší, už jsem chtěl sledování tohoto seriálu pomalu vzdát, ale nakonec dobře, že jsem vydržel. Zbylých 5 dílů totiž nemělo chybu. Milý, nenásilně a s humorem napsaný scénář podtržený slušnými hereckými výkony - to vše se zasloužilo o pohodovou podívanou zpříjemňující pondělní večer. ()

gjjm odpad!

všechny recenze uživatele

Je hezké, že se někdo snaží točit dětské seriály proti rasismu... ALE TOHLE JE TAK PŘÍŠERNÁ BLBOST! ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to už před delší dobou, ale pamatuju si, že se mi to docela líbilo. Každopádně to bylo koukatelné. ()

jack.hnut 

všechny recenze uživatele

Ocenuju snahu CT reflektovat pritomnost vietnamske mensiny v CR, bohuzel dilo jako takovy stoji pouze na domnele jinakosti obou kultur a vyvraceni teto domnenky. Celkem nuda:-/ ()

Reklama

Reklama