Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V chladných zdech zámecké budovy Ústavu šlechtičen žijí pod vševědoucím dohledem Madam a Šafáře mladé dívky. Přísná výchova z nich, alespoň na první pohled, vytváří dokonalé zmenšené kopie dospělých. Pouze o samotě, hlavně v rozlehlém parku, co obklopuje Ústav, mizí nucená přetvářka a děti nabývají své charaktery. Tři schovanky Ústavu - hraběnka Beatrix, Mylady Lan-Anh, jejíž otec je čínským velvyslancem, a křehká Infantka Eleanor - vítají nově příchozí, princeznu Viktorii. Ta přináší do společenství dívek další dimenzi - lásku, co chová k vévodovi Kristiánovi a kvůli které je svými královskými rodiči zde, daleko od domova, ukryta... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Podivnost s pěkným námětem, ale notně pokulhávajícím provedením. Myslím, že by se z toho dala udělat pěkná minisérie pro děti, kdyby se udělalo několik změn ve scénáři. Dialogy jsou papírové až hrůza a jedenáctiletá holčička zamilovaná do vévody Kristiána? To mi přišlo kapku mimo. Raději slečny postaršit o pár let, nebo ubrat love story, která se do dětského příběhu pro děti prostě nehodí. A král skřítků štěstí? Nejhloupější skřítek v historii televizního vysílání. ()

Mykolovna 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že tady pohádku hodnotí spíše dospělí:(.... Je to velice originální a zdařilé dílko. Má to atmosféru, je v tom napětí a nechybí tomu ani love story pro děti jako stvořená - zamilovaná dvanáctiletá princezna! A KOSTÝMY - to je opravdu BOMBA!;-)...To se jen tak nevidí. Strhující hudba, která na člověka opravdu zapůsobí. Kraus jako hnusák je vážně dobrej. Holčičky jsou velice různé, každá z nich je něčím strašně zajímavá. Podle mě je výběr herců moc dobrý a režie přímo geniální. ()

Reklama

Miyamoto 

všechny recenze uživatele

Začátek byl pěkný, připomínal mi trochu Janu Eyerovou :-D Dál se ale film pomalu a jistě stává horším a horším. Ukazuje se zřejmá absence příběhu a tak se mezi (do té doby pěkně nastíněné) "sesterstvo" dostává pitomý skřítek, který tvrdí, že ovládá štěstí či co, ale prakticky je úplně k ničemu a tak se musí nechat zachraňovat od čtyř malých holek, které pak během asi půl minuty přijdou na to, že záporák je nějaká baba z lesa, kterou předtím každá jedenkrát viděla a během další půl minuty se spřátelí se služkou ( a věnují jí titul komtesa :-D ). A v tomto urychleném a nelogickém duchu je celý film, což je velká škoda. Kdyby se místo toho natočil příběh, který se odehrává hlavně v Ústavu a ukazuje charaktery jednotlivých dívek (nebo naopak čistou pohádku, kde čarodějnice opravdu cíleně škodí a děvčátka jsou děvčátka a ne namyšlené primadony a zamilované puberťačky), bylo by to lepší. Takhle ** a to jen za začátek a poměrně sympatické hrdinky... ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pro malé holčičky mám docela slabost. Nehledejte v tom nic, co v tom není. Mám tři malé neteře. Tohle je ale moc. Ten potenciál humoru v tom dívčím penzionátu je, Jitka Asterová se snaží přímo nadlidsky a ta čarodějka je hypnoticky fascinující. Bílý králík, který trousí amulety to pozdvihuje, ale na to, aby to byla dobrá pohádka, tohle všechno nestačí. Hlavně ty strojené dialogy recitované jak na školní besídce a afektované chichotání. Tohle děti fakt nedělají. A vůbec nejhorší je ten skřítek, tohle mi vrávorat na parapetu, tak do něj žďuchnu, aby měl tu strašnou nejistotu konečně za sebou. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Nenene, já se omlouvám, ale tohle nejde. A tento paskvil si říká pohádka? Úplně čistý odpad! ve všech ohledech. * dávám tak trochu ze soucitu a za výkon zde nejmenované herečky, která zvárnila hraběnku Beatrix. Jinak katastrofa. Jak příběhově, tak herecky! Hlavní hrdinka byla obzvláště špatná. Dyť to němělo skoro děj a ten závěr byla solidní katastrofa. Vtipná Lábusův dabing sice zafungoval, ale film ho totálně udupal. Připadlo mi to jako úplná amatéřina ze školního klubu. Omlouvám se, ale tohle nemá s pohádkou nic společného! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Pohádka se natáčela v exteriérech (nádvoří, zahrada) i interiérech (reprezentační sál, velká jídelna, chodba v 1. patře) zámku Krásný Dvůr na Lounsku. (HonzaBez)
  • Ve vedlejší roli vévody Kristiána se objevuje Jan Maxián, jehož postava za celou dobu nesesedne z koně a nepromluví. Navzdory tomu byl později Jan Maxián známý převážně jako dabér. (JUK_JANA)

Reklama

Reklama