Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Lež má krátké nohy“ je přísloví, které pořád platí. Kdyby však princezna Hortenzie (K. Špráchalová) nezalhala, nebo lépe řečeno – nezahrála na své královské rodiče (P. Čepek a J. Smutná) ten trestuhodný podvod, neměla by dodnes svatbu s milovaným mládencem (M. Kubec)… Neurozený ženich nemůže být tatínkovi králi po chuti, to dá rozum! Jenže kdo by chtěl po zamilovaných, aby byli rozumní. Upřímně řečeno – tu drobnou lest vymysleli docela dobře. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka má sice nějakých 30 minut, ale při sledování má člověk pocit, že je mnohem delší. S tou půl hodinou šlo určitě zatočit i jinak. Takhle je to velmi nezáživné a tupé dílo. Nevím, jestli si z ní děti odnesou nějaké mravokárné poučení. Já jsem si z této pohádky nikdy nic neodnesla. Nejzajímavější postavy z celého pohádkového příběhu jsou jedině královští rodiče zamilované princezny. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Příšerně slabý scénář, protože jen idiot, a královna, by uvěřil, že se princezna proměnila v kočku. Jediné za co dávám hvězdu je výkon Čepka, ale za ten scénář i ostatní "herecké" výkony by si to zasloužilo odpad. To, jak se princezna vydává jezdit na koni v jakémsi pruhovaném pyžamu, bylo už totálně mimo. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Sice velmi prostá, ale o to více zábavná studiová pohádka československé televize o princezně, která si lstí vymohla svatbu s královským štolbou. Nemohu si pomoci, ale starší pohádky české (československé) televize mají své osobité kouzlo. Je to dáno hlavně proto, že v malých postavách vystupují známí herci (tady např. v rolích dvorních dam Světlana Nálepková, Zlata Adamovská, král Petr Čepek) a své postavy dokáží zahrát zábavně a s přehledem. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dost naivní pohádka, kterou zachránili jen herecké výkony některých zúčastněných. Je to ale určené pro nejmenší diváky a já si myslím, že ve své době to svůj účel splnilo. Navíc když se podívám na některé dnešní blafy – co se rovněž označují za pohádky, tak to tak špatné nebylo. Petr Čepek coby chytrý král nakonec ustoupil ženské převaze a zvítězila otcovská láska nad pravidly dvora, Kamila Špráchalová byla za mlada pěkná ženská, ale bylo dobře, že se raději věnovala (věnuje) dabingu. Světlana Nálepková a Zlata Adamovská si taky odehrály své, ale žádný zázrak to tedy nebyl. Hodně průměrná televizní podívaná, možná spíše podprůměr. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděla kdysi, přišly mi princezniny pruhované kalhoty, tvořící s kabátkem kostýmek, strašně zábavné a možnost připnutím sukně z toho udělat princeznovské šaty mě naprosto uchvacovala. Navíc ty luxusní bílé kozačky. Smutné je, že tohle trochu komické oblečení je na té pohádce vlastně to nejlepší. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama