Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodiče si vyzkouší ženicha i nevěstu před jejich sňatkem, jestli jsou připraveni na manželství... Úsměvný příběh začíná seznámením dvacetiletého vojáka Pavla (O. Sokol) a sedmnáctileté dívky Aničky (T. Vilhelmová), které proběhlo poněkud kuriózně. Voják se do dívky tolik zahleděl, až jí svou nepozorností přivřel prsty dveřmi vlaku. Dívku si posléze vzal za manželku. Než se tak ale stalo, čekala je oba "zatěžkávací zkouška"... (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

"Pepo? No... Pan Důra chce s tebou mluvit. Proboha sousede, jak si to mám vysvětlit?! Co vysvětlit? No co. Já jdu do sklepa pro zeleninu, zelenina nikde! Koukám, kde je ponk, ponk nikde! Na všem leží uhlí! Uhlí? No uhlí, prej je to vaše uhlí. Já vás žádám, aby jste dal sklep, tedy můj sklep, do původního stavu, okamžitě!" ()

otík 

všechny recenze uživatele

V celku příjemný bakalářský příběh o tom, co se může vyklubat z úrazu, který způsobí voják ve vlaku mladé dívce. Poté se seznámí s její rodinou dalším trapasem, když naháže uhlí sousedovi do sklepa. Tento krátký filmeček je poklidnou a i docela milou podívanou, ale žádný zázrak filmografie to teda není. Hudba: Zdeněk Švarc ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Námět Otakara Štěpánka do bakalářské povídky zpracoval Karel Čabrádek. Příběh je svižný, vtipný a herecky nadprůměrný. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Složit uhlí.. Na tom se nedá nic zkazit !!" ;) Další bakalářská záležitost, která tou svojí nesmírně vtipnou a lidskou pasáží se skládáním uhlí musí oslovit každého, kdo se někdy dokázal před rodiči svého partnera na úvod parádně ztrapnit, aby pak následně ona historka žila svůj vlastní život a přidávala se k dobru při každé druhé příležitosti, což by jí také slušelo mnohem více než být součástí této jinak nemastné a neslané nastavované kaše.. Scénáře se ujal uznávaný Karel Čadrábek, souputník Karla Kachyni, což mě vede k zásadní myšlence, zda právě on stál za tou dost křečovitě vypocenou pointou, či pouze pracoval s hotovým diváckým příběhem, který tak nějak neví, na jakou žánrovou notu chce vlastně hrát, s čímž by se snad kvalitní zručný režisér ještě dokázal vyrovnat, když má navíc k ruce taková herecká jména jako Rostislav Vlach, který však jako jediný tradičně obstál na výbornou, Tatiana Vilhelmová či Valérie Zawadská, tím však patlal Jiří Kos, skalní fanoušek Lucie Bílé, není ani náhodou, což už bohužel několikrát dokázal potvrdit !! Špatný timing, unylá a sterilní režie, nevýrazný Ondřej Sokol ve své první roli, to vše tlačí Úraz do hodně studených vod podprůměru.. Ani ta melodramatická hudební složka se příliš nepovedla, Zdeněk Švarc, který před třemi lety spáchal sebevraždu, přitom mnohokrát dokázal, že umí, byť především veselejší a hravější motivy, což dokládá třeba jeho parádní ústřední melodie k nováckému sitcomu Nováci, která samotný seriál kvalitou až neskutečně převyšovala !! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už různé zkoušky, ale přehazovat uhlí, to bych měl teda radost. A navíc k tomu využít souseda a zdevastovat mu jeho ovoce a zeleninu a vlastně celý sklep, to může vymyslet jen chorý mozek. Na stejné rozumové úrovni je pak rozplétání uzlů, přičemž potencionální tchyně nemohla vědět, zda nevěsta vyvine vlastní iniciativu či nikoli. A úraz s tím vším přitom jen pramálo souvisel neboť přišel na počátku a vše ostatní se odehrává za situace, kdy už je slečna zdravá. Spíš by se hodil název Zkoušky. Ondřej Sokol navíc v té době opravdu začánal a byl hodně nevyhraný herec. Teď se jeho talent projevuje o dost víc. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama