Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka o tom, že patent na rozum nemají jen ti bohatí... V malém a ne moc bohatém království mají na zámku jednu obrovskou starost. Paní královna chce za každou cenu oženit svého dospělého synka – prince Emiliána. Vybrala mu tu nejlepší nevěstu, vznešenou a bohatou princeznu Leonii. Budoucí král země však tento plán zkomplikuje, když se zamiluje do chudé, ale chytré a hodné Stázičky, dcerky místního ševce Dratvičky. Ten není jen šikovný řemeslník, ale taky pěkně mazaný praktik a ukáže nejen princi a královně, ale i všem ostatním namyšlencům, že krása lidské duše se nedá měřit jen bohatstvím a přepychem. Pohádka, která vznikla podle námětu čerpajícího z lidové tvorby, je plná pohádkových písniček, které ocení nejen nejmenší diváci. Do titulní role ševce Dratvičky obsadila režisérka Věra Jordánová Stanislava Zindulku. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

otík 

všechny recenze uživatele

Zcela klasická televizní studiová pohádka, která se hodí na poobědové odpoledne a je lehké u ní usnout. Celkem nezáživnou zápletku o princi, který pochopil, že je lepší mít moudrou ženu než krásnou otravnou princeznu a který se i proto stal ševcem, ani herecké výkony nijak nepozvednou. Přesto příjemná a hezká pohádka, bohužel bez onoho pohádkového ducha.Hudba: Petr Ulrych ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Mladý král žije vcelku spokojeně, jezdí si na lov, druží se s poddanými, vzpomíná s nimi na zaražené větry, když tu na jeho matku přijde touha stát se babičkou, nejlépe legitimního potomka svého syna, tak začne chudáka chlapce nutit do ženění. Ten se, vystaven něčemu, co nezná a je exotické, dostane okamžitě pod vliv hormonů, jak to už tak v pohádkách i v životě bývá. Co už v životě tak často nebývá, chlapík vcelku rychle ztratí růžové brýle a aniž by na něj ta okudrlinkovaná blonďatá pipka získala certifikát z místně příslušné matriky, nedej bože, aby došlo ke vzniku další vyživovací povinnosti, může tu nádheru poslat do hajzlu, což s velkým gustem a k pobavení všech skutečně udělá. A právě proto, že to tak dobře dopadne, je tenhle příběh pohádkou. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"On se dočista zbláznil !!" - "To se stává i v chalupách.." ;) Na klasičku Jordánovou nesmírně zajímavý kus.. Pohádka bez jediné záporné postavy ?? Pohádka, v níž princova budoucí nevěsta hýbe dějem pouze svou nečinností a nepřítomností ?? Pohádka prostá kouzel i jakýchkoli pohádkových bytostí ?? To vše je tahle ševcovina až přes okraj plná naopak pouček a rádoby mouder.. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná novější pohádka, avšak především s neznámýmí herci, kteří příliš nezaujmou až tedy na výkon mistra ševce Dratvičky (Zindulka), který tuto pohádku svým velice pečlivým herectvím povýšil nad lepší průměr, jinak by to dopadlo o poznání hůř. Brožová jako princezna Leonie byla příiš afektovaná, v podstatě hrála sama sebe, a ten mladý amant, princ Emilian, se k ni moc nehodil, ale šašek se mu povedl, tak co chete:-) Za zmínku ale stojí (a co se mi ještě líbilo) celkem obstojné a oku lahodící pohádkové exteriéry. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama