Reklama

Reklama

Napadení

  • Itálie Campa carogna... la taglia cresce (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pozdní, lehce ironický spaghetti western s Gianni Garkem v roli lovce odměn, citujícím pasáže Koránu. Mexičtí bandité v čele se zabijákem Angelem Sánchezem, vyslaní šíleným generálem Lopézem, přepadnou transport zbraní určených pro pevnost Fort Apache. Velení ve Washingtonu určí tři vojáky, aby získali zbraně zpět. Vede je schopný kapitán Chadwell (S. Boyd). Přidá se k nim svérázný pistolník „Korán“, kterého zajímá jen odměna za dopadení bandity Sánchéze. (Mariin)

(více)

Recenze (6)

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Konečně zas nějaký špageťák, který mě zaujal. Neustálé přestřelky, bitky, výbuchy a především hlášky jsou jednoznačně silnou stránkou snímku, navíc vhodná hudba a všudypřítomný cynismus a brutalita. Garko i Boyd jsou fajn, záporáci už slabší, šílený generál je příliš přepálený, čekal jsem navíc trošku barevnější finále. Slabinou jsou tudíž některé nedotažené nápady, což vzhledem k nadprůměrným exteriérům (na béčko) a dynamice přestřelek je trošku škoda. Každopádně jestli by měl Tarantino remakovat nějaký snímek, měl by to být tenhle. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Pozdní, lehce ironický spaghetti western druhé kategorie, či - jinak řečeno- typický brakový žánr. Pokud učiníte před jeho spuštěním předsevzetí, že jej nebudete brát vážně, možná se vydržíte dívat až do konce. Točeno opět v Almérii, hudební doprovod N. Fidenca není nejhorší, Gianni Garko jako islamizující pragmatik a S. Boyd v roli kapitána Chadwella jsou celkem zajímavé postavy . Příběh koneckonců nepostrádá (pravda byť značně naivní) zvraty a akčnost. Něco mezi dvěmi a třemi hvězdičkami. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Okrem Sartanu mal Gianni Garko z kvalitnych filmov na konte este Waterloos legendarnym Orsonom Wellesom a Boss- smrt na Zakazku 1973. Toto je snad najpodpriemernejsi a najslabsi spaghetti western, aky som vobec videl. Fakt plane, od dialogov, cez odporne kulisy ... hruza tak za 15 % ()

MR007 

všechny recenze uživatele

Další z řady asi 250 béček vzniklých ve stejnou dobu na stejném místě... Bez hereckých osobností a Morriconeho hudby se téměř vždy jednalo o marný pokus, i když G.Garko alias Sartana za 3 hvězdy stojí. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Divoký západ a v něm lovec odměn citující z Koránu. Ne, tohle je opravdu možné jen v poctivém zábavném spaghetti westernu. Zápletka je však již klasická. Je přepaden transport vezoucí zbraně do vojenské pevnosti, čímž následuje snaha je získat zpět. A právě tři vojenské snaživce vede onen lovec odměn, kterému samozřejmě o zbraně vůbec nejde. Snímek si klade za cíl spíše westernově pobavit, než se opírat o leckaké dramatično. Na spaghetti western je tu však vše patřičné, avšak film atmosfericky podobný snímkům např. s Clintem Eastwoodem či Francem Nerem čekat nelze. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle western jsem hledal dlouho, viděl jsem ho na vhs pod názvem Napadení. Určitě patří k tomu nejlepšímu, co v sedmdesátých letech bylo natočeno, takový zlatý hřeb tohoto žánru, který zažil zlatá léta v 60.letech. ()

Reklama

Reklama