Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dnešní pohádce o království, kde je stále zima a sychravo se rozhodl pan král (V. Brabec) hledat pro svou dceru, princeznu Ledušku (J. Jurištová), ženicha. Jeden z nápadníků se s pomocí trpaslíka postaral o to, že se v královském paláci příjemně oteplilo. V království se díky němu totiž rozlilo teplo lásky pro princeznu i teplo skutečné, protože mladý chasník s pomocí dobrého skřítka objevil uhlí. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Papundeklová jeskyně s polystyrénovými či látkovými stalagmity, stalagmáty a uměle vyrobený les s umělými stromy dělají z této televizní pohádky bizarní dětskou podívanou, která si může podat ruku s americkými béčkovými filmy, které se točily v 50. letech jako ROBOT-MONSTRUM či PLÁN 9. Tyhle příšerné kulisy jsou bohužel obrovskou vadou na této pohádce, protože ta pohádka je dobře napsaná. Pohádka o objevu století pro ledové království, by si jistě zasloužila znovu přetočit za mnohem víc peněz, než jí bylo zde dopřáno. Podobně jako bylo soli dopřáno v BYL JEDNOU JEDEN KRÁL. [64. hodnocení, 1. komentář, 56%] ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hezky obsazená pohádka. Bohužel aktuální i v dnešní praštěné doby. Uhlí je nad zlato. Fajn nápad. Z námětu se dalo ale vytřískat mnohem víc. Akorát na to nebylo dost prostoru, i když mě tedy přišlo, že má pohádka mnohem delší stopáž. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tak to se české televizi povedlo. Na to, že pohádka vznikla před pětadvaceti lety, je v současnosti velmi aktuální. Sedící princezna navlečená ve svetru s šálou kolem krku, zateplenými sluchátky na uších, tetelící se zimou pod dekou a princ dobývající v lesích místo drahokamů uhlí, to je tedy něco, to jen tak nevymyslíš. Kdyby to nebylo pro pamětníky, řekla bych, že to natočili pro děti jako agitku k úsporám energie. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dlouhy s knirama, Suchanek trpaslik, Jurištová princezna. Docela srandovni pohadka se zajimavou muzikou/pisnema. Slo o to, ze v kralovstvi je zima a "hloupy Honza" dlouhy prinese uhli a tim si ziska srdce princezny (a mozna i pul kralovstvi). ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádka začíná podobně jako Princezna a půl království. Jiří Císler opět dokazuje, že měl v pohádkách hrát možná častěji. Nejvíc by se také mohla líbit možná na ostravsku a konečně také nevyhrávají jednou zlato a diamanty, ale prachobyčejné uhlí. Alespoň děti vidí, že ne všechno, co se blyští je důležité k žití. V pohádce jsou i pěkné písničky. ()

Reklama

Reklama