Reklama

Reklama

Ostrov pro 6 000 budíků

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1977, 6 min

Režie:

Petr Sís

Předloha:

Miloš Macourek (povídka)
(další profese)

Obsahy(1)

Krátký úsměvný příběh o úloze budíků v lidském světě. Prvním profesionálním filmem spisovatele, výtvarníka a režiséra Petra Síse, k němuž napsal námět Miloš Macourek, nás provází hlas Rudolfa Hrušínského. (Bigrambo)

Recenze (14)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tématem čistá absurdnost a "laskavý výsměch". Nicméně funguje náramně. Typická macourkovská "přešvihnutost" o tom, že kdyby se Kolumbus neprobudil, nic by neobjevil. Provedením jsou nejzajímavější zřejmě nejrůznější způsoby likvidace dotěrných budíků. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

"Spánek je nejpříjemnější věc na světě, nestojí žádnou námahu a navíc je úplně zdarma". "Člověk je ze všech nejchytřejší, spal by celej život pokud by to šlo". "Když budím, facka, když nebudím facka, koho by to bavilo!" "A budí, jak se komu zachce, a je to nádhera, protože ať budí, jak budí, nikoho nevzbudí". Sakra, tak na tohle bych asi nikdy nepřišel, tohle bych nevymyslel, celé je to pak strašně moc pravdivé, nádherná neobjevená věc s příkladným Hrušínského mluveným komentářem. Macourkovu knížku s ilustracemi od Adolfa Borna jsem jako malý nikdy nečetl, teď už to dohánět nebudu, tak nějak díky tomuhle filmečku vím vocogo:-) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slovní hříčky Miloše Macourka typu "Človék se natáhne a usne, budík se natáhne a jde..." v podání Rudolfa Hrušínského, a tedy zase jeden z těch animáků, které by byla škoda nevidět. Nebo zaspat. Plus perfektní Liškova tikající hudba. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Petr Sís o filmu řekl že schvalovatelé se ho lekli protože končí tím že všichni "budíci" odejdou na opuštěný ostrov kde je nikdo nebije do hlavy a tam žiji svobodně a můžou si zvonit kdy chtějí. Snímek byl přestřihán a nevysílán. Ostrov pro 6000 budíků ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Konečně někdo vyřešil otázku, která trápí každého zodpovědného člověka, totiž proč je v dnešní době daleko míň budíků než dřív. Já teda aspoň ve svém okolí neznám nikoho, kdo by tento přístroj používal. A budík, to je fakt výborné slovo... takové pravé české. Na jeho počest bych navrhoval přejmenovat žárovku na světlík, sirku na hořík, fernet na hořčík a zelí na kyslík. ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Poněkud zvláštní film podle Miloše Macourka, který mě až tolik nechytil. A rozhodně se nedá moc popisovat, chce to vidět. ()

altaica 

všechny recenze uživatele

Člověk je nejinteligentnější tvor – spal by celý život. Mladí budíci jsou čilejší než lidé. Chodí prakticky od narození. Zatímco se člověk natáhne a usne, budík se natáhne a jde. Hlavním školním předmětem malých budíků je ovšem zvonění. Hlavní poslání budíků, totiž budit, není vždy pochopeno. Jenže s nepochopením se setkal i Palacký, F,L,Věk a řada dalších buditelů..... Roztomilá animovaná ptákovina, absurditka,kdy toho budíci mají plná ozubená kolečka. Rudolf Hrušínský – dokonalý komentátor. Vřele doporučuji. ()

Reklama

Reklama