Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vědecký tým pracující na odlehlé základně na planetě Mars začal na Zemi posílat zneklidňující zprávy. Výsledky experimentů nejsou dobré, řady vědců záhadně mizí a spojení se stanicí bylo náhle přerušeno. Vládě nezbývá než základnu izolovat do nejpřísnější karantény. Na Mars je vyslána jednotka rychlého nasazení, která má za úkol zjistit, co se stalo, a eliminovat jakoukoliv hrozbu. Jenže realita překonává nejhorší obavy. Výzkumnému týmu se totiž podařilo nekontrolovanými pokusy vytvořit hrůzostrašná monstra, ze kterých se vyklubou geneticky zmutovaní lidé. Ti slídí po chodbách základny a likvidují vše živé. Je vůbec v lidských silách tuhle strašlivou noční můru zastavit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (751)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Další snímek se známým karikaturistou Urbanem, kde toho moc nepředvedl. Ani Dweyn, který se zde honosí zatím celkem normálním tělem a ksichtem od neštovic dosud ještě nevyžehleným. No, podívaná po stránce obsazení nic moc, i když začali od Piky. Převedení hry na stříbrné plátno se celkem podařilo, ale každému je jasné, že takového Důma je lepší si zahrát, než na to jen koukat. Navíc, kvůli věrnosti, je celý film ponořený do tmy, takže si připadáte jako v tý restauraci pro slepý. Takže nic moc. Ať natočí radši Saints row, to je aspoň řácká prdel. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Skoro dokonalé filmové zpracování této herní legendy. Holt se pozná, kdo hru hrál a kdo ne....jednoduše řečeno se Bartkowiakovi podařilo přenést atmosféru třetího dílu Dooma na plátna kin, zpočátku je nám zlo skryto a dostává se nám pouhých indícií, že mariňáci ve vědeckých laboratořích opravdu nejsou sami => ke konci se rozjede drsná řežba korunovaná pětiminutovou FPS scénou (kde se nezapomíná ani na legendární motorovou pilu) a tvrdým fightem....tím myslím opravdu tvrdým ;) Jeden z nejlepších filmů podle herní předlohy(a že jich není hodně), který jsem viděl. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný sci-fi film natočený podľa známej počítačovej hry. Má veľmi dobrý príbeh o vojenskej jednotke, ktorá má za úlohu dostať sa do vedeckého komplexu na Marse, nachádzajúcom sa v karanténe, keďže tam došlo k neznámemu incidentu, ktorý spôsobil smrť mnohých tamojších ľudí, pričom majú zaistiť celú oblasť. Ale musia sa postaviť veľmi nebezpečným tvorom, s ktorými sa ešte nestretli. Spracovanie je celkom dobré, ale aj tak s ním nie som až tak moc spokojný. Film dokáže zabaviť po celú dobu, nemá žiadne slabé miesto a aj dej obsahuje viacero zaujímavých prvkov a situácií, ale aj tak až príliš často pôsobí dojmom úplnej priemernosti, za čo môže hlavne to, že ničím výraznejšie nevyniká. Je to akčný horor, ale ani jeden z týchto žánrov moc nefunguje. Akcie je tu veľmi málo, čo je škoda, ale je celkom vydarená. Väčšina filmu obsahuje len úplné maličkosti, pričom takmer všetky sú kvôli neustálej tme dosť neprehľadné, väčšia akcia sa nájde až v poslednej dvadsaťminútovke, kde poteší slušná prestrelka, výborná časť v prvej osobe a ani záverečný súboj nie je zlý. Ako horor tento film nefunguje vôbec, atmosféra tu nie je žiadna a o napätí tiež nemôže byť ani reči. Herecké obsadenie je výborné, The Rock do úlohy vojenského veliteľa sadne skvelo, k tomu výborný Karl Urban, zaujímavý zvyšok tímu a príjemná Rosamund Pike. S réžiou nie som až tak moc spokojný, základ je síce dobre zvládnutý, ale nič viac a hlavne po tej hororovej stránke to dosť zamrzí a čo sa týka technickej stránky, tak tá je vydarená, efekty sú celkom kvalitné, podobne aj masky, ale tá takmer všadeprítomná tma to zbytočne kazí. DOOM nie je zlý film, dokáže celkom dobre pobaviť, ale potenciál moc nevyužil. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 64%. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadá jako chlapská verze Resident Evilu, pak se o slovo přihlásí i Vetřelec (vs.) s Predátorem a letmo si zavzpomínáme i na Horizont událostí. Doom je až trestuhodně rutinní záležitost s kupou těch nejohranějších klišé navíc zabalené v ušmudlaném kabátě. Děj se odehrává v nezajímavých a umělých interiérech, v nichž dokola pobíhá banda nevýrazných herců (to platí hlavně pro Rocka). A ty bláboly, které si Bartkowiak přichystal na konec jsou už vážně moc. Akční vsuvka s 1st person pohledem a bývalá bondgirl Rosamund Pike s standartním výkonem Urbana jsou asi to nejlepší, co tahle další zprzněná zfilmovaná hra nabídne. Ani ty obludy nestojí za řeč, teda kromě toho kyperprasete v závěru. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoiler. „Stav Dr. Carmacka je neliečiteľný, pretože Dr. Carmack je mŕtvy.“ Páčil sa mi RESIDENT EVIL aj VOTRELEC VS. PREDÁTOR (a to už je vážne čo povedať), ale DOOM je teda poriadne nudná konina! Andrzej Bartowiak (ktorého životným veľdielom je seagalovka LOVEC POLICAJTOV) vykráda všetko možné (hlavne z votreleckej ságy) a to tak, že to miestami neskutočne bije do očí (obrovský Afroameričan s rotačákom, to ako vážne?). Lenže márne sa snaží byť „stará škola" (finále pozostáva z toho, ako sa dvaja tvrďáci mlátia v jednej miestnosti), proste je mimo. Tvorcom robí zjavný problém čo i len dobre natočiť "tradičnú" scénu s vulgárnymi mariňákmi v letiacej helikoptére. Fakt ma to až bolelo pozerať a to mám pre podobné votrelecko-predátorské záležitosti slabosť. Plus príšerné chovanie vojakov (začnete v hrobovom tichu smrteľne nebezpečnej marťanskej základne citovať Bibliu?) a veľmi nesympatické (už fyzicky) herecké obsadenie. S čestnou výnimkou The Rocka, ktorý sa milo nebál prijať relatívne zápornú rolu. Len zopár vecí má šmrnc (desaťminútovka z pohľadu hráča, miestami slušné hlášky: „Je to len pár dní, čo som tuná seržanta prosil, nech nám do tímu privedie nejakú slečinku.“). Obrovské sklamanie. Doom: Annihilation z r. 2019 nebol o veľa lepší (ale o čosi áno...), no aspoň sa na nič nehral. Ani diváci neboli nadšený, stálo to 60 miliónov a zarobilo ich to na celom svete ledva 58. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (22)

  • Sedmdesátimilionová adaptace slavné videohry utržila během prvního víkendu (21.-23. 10. 2005) 15,4 mil. amerických dolarů. Celkový obrat v kinech Severní Ameriky se vyšplhal na pouhých 28,2 milionu, ten celosvětový pak na 58,1 mil. (imro)
  • BFG je vo filme "Bio Force Gun v3.14". (andrejba)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 44. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

Sekaná... pro změnu z emzáků

Sekaná... pro změnu z emzáků

28.07.2009

A rovnou dvojitá porce. Dokonce v obou případech podle počítačových her. Nebudeme chodit kolem horké kaše z mimozemských vnitřností – půjde o Gears of War a Dead Space. První z jmenovaných adaptací… (více)

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

22.03.2007

Fanoušci brutálních počítačových řezničin mají po nedávném ohlášení filmové adaptace Metal Gear Solid opět důvod jásat. Nebo také ne. Přijde na to, jak studio New Line Cinema pojme velkoplátnovou… (více)

Reklama

Reklama