Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vědecký tým pracující na odlehlé základně na planetě Mars začal na Zemi posílat zneklidňující zprávy. Výsledky experimentů nejsou dobré, řady vědců záhadně mizí a spojení se stanicí bylo náhle přerušeno. Vládě nezbývá než základnu izolovat do nejpřísnější karantény. Na Mars je vyslána jednotka rychlého nasazení, která má za úkol zjistit, co se stalo, a eliminovat jakoukoliv hrozbu. Jenže realita překonává nejhorší obavy. Výzkumnému týmu se totiž podařilo nekontrolovanými pokusy vytvořit hrůzostrašná monstra, ze kterých se vyklubou geneticky zmutovaní lidé. Ti slídí po chodbách základny a likvidují vše živé. Je vůbec v lidských silách tuhle strašlivou noční můru zastavit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (751)

JFL odpad!

všechny recenze uživatele

Poslepované z klasických potencionálně působivých momentů, ale přesto naprosto otřesné. Pobíhání tmou nazdařbůh a hrsku gore efektů posouvá do nové dimenze imbecility překombinované vyprávění a především absurdní pseudo-mytologie. Celý projekt je nepokrytou a především sprostou dojičkou herních fandů, kteří si úmorně počkají na kýženou scénu průchodu chodbami z prvního pohledu, která ovšem jen ukazujenefunkčnost celého předchozího vyprávění. Ukázkový příklad toho, jak se nemají adaptovat videohry. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Clint Mansell: 1. C24 ,2. Doom ,3. Olduvai/Facing Demons ,4. Searching... ,5. Sibling Rivalry ,6. The Lab ,7. Taking Control ,8. Mac Attack! ,9. Resurrection ,10. BFG! ,11. Destroyed ,12. Infirmiary ,13. Experiment Stahl ,14. Containment Breach ,15. Superhumans and Monsters ,16. Kill 'Em All... ,17. ...Let God Sort 'Em Out ,18. Mass Onslaught ,19. First Person Shooter ,20. Semper Fi ,21. Go to Hell ,22. You Know What You Are? - Nine Inch Nails , ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Odlehčená akce se dvěma, třemi napínavými scénami. Nikdy jsem Doomu nepropadl, i když se mi líbily potvory v novějších řadách. Je to jako dívat se na Vetřelce, či Resident Evil. Banda mariňáků se snaží eliminovat příšeru/y, která/é se snaží naopak eliminovat mariňáky. Vcelku průměrné efekty, které by nevadily při větším spádu. Tedy ne rychlejším střihu, ale akci. Ta se rozjíždí jen občas, jinak se postavy potulují labyrintem a klábosí. Škoda, že tvůrci nestřihli příběh Věcí, což se třeba při pitvě v laboratoři doslova nabízelo. O hereckých výkonech bych se moc nezmiňoval, K.Urban zprkenatěl a ostatní jsou přehlídkou kamenných tváří. U tohohle typu filmů však není herectví podmínkou. Bohužel, chybí mrazivé napětí i větší kreativnost v nakládání s mutanty a gore efekty... Utržená ručka fajn, kretury v záblescích světla a tmě nefajn (jo, to dokázali zmiňovaný Vetřelec nebo Čelisti ). ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Bóóóže, zač mě trestáš? Nejsem fanatická vyznavačka slavné FPS "DOOM" či jejích pokračování, ale tohle znesvěcení si dávný kult počítačových her skutečně nezasloužil. Neoriginální scénář bez špetky nápadu, absolutně nesympatické postavy, stereotypní prostředí, NUDA... Pár záběrů akce "z vlastního pohledu" bylo celkem fajn a za to také dávám jednu hvězdičku, ovšem podobný zážitek si mnohem radši dopřávám u PC her. Opravdu zklamání, úroveň filmu jako u nejhorších exkrementů od Uwe Bolla. 15% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný sci-fi film natočený podľa známej počítačovej hry. Má veľmi dobrý príbeh o vojenskej jednotke, ktorá má za úlohu dostať sa do vedeckého komplexu na Marse, nachádzajúcom sa v karanténe, keďže tam došlo k neznámemu incidentu, ktorý spôsobil smrť mnohých tamojších ľudí, pričom majú zaistiť celú oblasť. Ale musia sa postaviť veľmi nebezpečným tvorom, s ktorými sa ešte nestretli. Spracovanie je celkom dobré, ale aj tak s ním nie som až tak moc spokojný. Film dokáže zabaviť po celú dobu, nemá žiadne slabé miesto a aj dej obsahuje viacero zaujímavých prvkov a situácií, ale aj tak až príliš často pôsobí dojmom úplnej priemernosti, za čo môže hlavne to, že ničím výraznejšie nevyniká. Je to akčný horor, ale ani jeden z týchto žánrov moc nefunguje. Akcie je tu veľmi málo, čo je škoda, ale je celkom vydarená. Väčšina filmu obsahuje len úplné maličkosti, pričom takmer všetky sú kvôli neustálej tme dosť neprehľadné, väčšia akcia sa nájde až v poslednej dvadsaťminútovke, kde poteší slušná prestrelka, výborná časť v prvej osobe a ani záverečný súboj nie je zlý. Ako horor tento film nefunguje vôbec, atmosféra tu nie je žiadna a o napätí tiež nemôže byť ani reči. Herecké obsadenie je výborné, The Rock do úlohy vojenského veliteľa sadne skvelo, k tomu výborný Karl Urban, zaujímavý zvyšok tímu a príjemná Rosamund Pike. S réžiou nie som až tak moc spokojný, základ je síce dobre zvládnutý, ale nič viac a hlavne po tej hororovej stránke to dosť zamrzí a čo sa týka technickej stránky, tak tá je vydarená, efekty sú celkom kvalitné, podobne aj masky, ale tá takmer všadeprítomná tma to zbytočne kazí. DOOM nie je zlý film, dokáže celkom dobre pobaviť, ale potenciál moc nevyužil. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 64%. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (22)

  • Mnoho postav je pojmenovaných podle členů vývojového týmu společnosti id Software, kteří se podíleli na vývoji série "Doom". Jsou to například Dr. Carmack (Robert Russell) – John Carmack či Dr. Willits (Vladislav Dyntera) – Tim Willits. (imro)
  • Místnost, ve které je uložena zbraň BFG 9000, je označena jako IDKFA, což je cheat ve stejnojmenné počítačové hře. (Corpsegrinder)
  • Postava Seržanta (The Rock) je odkazem na třetí díl videoherní série (z roku 2004), v němž se objevil seržant Thomas Kelly. Fanoušci předlohy také jistě ocení přítomnost "first person pohledu" či slavnou BFG (původně Big Fucking Gun). (imro)

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

Sekaná... pro změnu z emzáků

Sekaná... pro změnu z emzáků

28.07.2009

A rovnou dvojitá porce. Dokonce v obou případech podle počítačových her. Nebudeme chodit kolem horké kaše z mimozemských vnitřností – půjde o Gears of War a Dead Space. První z jmenovaných adaptací… (více)

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

22.03.2007

Fanoušci brutálních počítačových řezničin mají po nedávném ohlášení filmové adaptace Metal Gear Solid opět důvod jásat. Nebo také ne. Přijde na to, jak studio New Line Cinema pojme velkoplátnovou… (více)

Reklama

Reklama