Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vědecký tým pracující na odlehlé základně na planetě Mars začal na Zemi posílat zneklidňující zprávy. Výsledky experimentů nejsou dobré, řady vědců záhadně mizí a spojení se stanicí bylo náhle přerušeno. Vládě nezbývá než základnu izolovat do nejpřísnější karantény. Na Mars je vyslána jednotka rychlého nasazení, která má za úkol zjistit, co se stalo, a eliminovat jakoukoliv hrozbu. Jenže realita překonává nejhorší obavy. Výzkumnému týmu se totiž podařilo nekontrolovanými pokusy vytvořit hrůzostrašná monstra, ze kterých se vyklubou geneticky zmutovaní lidé. Ti slídí po chodbách základny a likvidují vše živé. Je vůbec v lidských silách tuhle strašlivou noční můru zastavit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (751)

tron 

všechny recenze uživatele

Spoiler. „Stav Dr. Carmacka je neliečiteľný, pretože Dr. Carmack je mŕtvy.“ Páčil sa mi RESIDENT EVIL aj VOTRELEC VS. PREDÁTOR (a to už je vážne čo povedať), ale DOOM je teda poriadne nudná konina! Andrzej Bartowiak (ktorého životným veľdielom je seagalovka LOVEC POLICAJTOV) vykráda všetko možné (hlavne z votreleckej ságy) a to tak, že to miestami neskutočne bije do očí (obrovský Afroameričan s rotačákom, to ako vážne?). Lenže márne sa snaží byť „stará škola" (finále pozostáva z toho, ako sa dvaja tvrďáci mlátia v jednej miestnosti), proste je mimo. Tvorcom robí zjavný problém čo i len dobre natočiť "tradičnú" scénu s vulgárnymi mariňákmi v letiacej helikoptére. Fakt ma to až bolelo pozerať a to mám pre podobné votrelecko-predátorské záležitosti slabosť. Plus príšerné chovanie vojakov (začnete v hrobovom tichu smrteľne nebezpečnej marťanskej základne citovať Bibliu?) a veľmi nesympatické (už fyzicky) herecké obsadenie. S čestnou výnimkou The Rocka, ktorý sa milo nebál prijať relatívne zápornú rolu. Len zopár vecí má šmrnc (desaťminútovka z pohľadu hráča, miestami slušné hlášky: „Je to len pár dní, čo som tuná seržanta prosil, nech nám do tímu privedie nejakú slečinku.“). Obrovské sklamanie. Doom: Annihilation z r. 2019 nebol o veľa lepší (ale o čosi áno...), no aspoň sa na nič nehral. Ani diváci neboli nadšený, stálo to 60 miliónov a zarobilo ich to na celom svete ledva 58. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

To byla zase jednou hrůza. Hry mám rád, dokonce jsem nedávno zase dohrál první i druhý díl, ale nebýt loga, Marsu, korporace UAC a zbraně BFG, snad bych ani nepoznal, že s nimi tento výtvor má něco společného. Nejde mi ani o příběh, ten je přiměřeně videoherní a nic hlubšího jsem nečekal. Jde mi o promrhaný potenciál, o nevyužití takového množství rozličných herních příšer a démonů, o nulovou atmosféru (Bát se? Ani nápad!) a bídné technické zpracování na úrovni průměrného televizního či video filmu. Zkrátka všechno špatně. I tolik vychvalovaný záběr z pohledu první osoby byl naprosto nudný až směšný. Líbila se mi jen Rosamund Pike, ale to rozhodně není zásluha tvůrců. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Moc nevím, kde se stala chyba. Problém podle mě není v tom, že by to byla špatná adaptace stejnojmenné hry, ovšem jedná se zkrátka o béčko se vším všudy, tedy mizernými triky a mnoha roztodivnými situacemi. Celkově bych řekl, že leckoho film bavit může, ale mě zkrátka příliš nezaujal a i přes povedený závěr a skvělou fps scénu vesměs nudil. Btw Karl Urban větší badass než the Rock? Zvláštní...50% ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut je slušných a chvíli to i vypadá, že by mohlo jít o dobrý film. Jakmile se ale spustí akce, jde všechno do háje. Největší průšvih filmu je v tom, že se snaží přesně okopírovat hru Doom 3, což se mu i daří. Háček je v tom, že už samotná hra není dobrá, takže film nakonec dopadl tak, jak musel. Takže jedinými klady filmu jsou nakonec pouze The Rock, FPS scéna, závěrečné titulky a taky fakt, že film není mládeži přístupný. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Doom je evidentne natočený podľa PC hry Doom 3. Ale pozor, pretože film sa vydal iným smerom. Príšery rapídne ubudli a naopak základňa na ktorej sa niečo stalo, nikto nevie čo a ani sa to pekne dlho nedozvieme (ešte že sme hrali hru pravda pán scenárista), je pomerne dosť zaľudnená. Zásahové komando sa na Mars dostane dosť čudným teleportom, bohužiaľ nie takým ako je v hre, blúdi po chodbách a mimoriadne nehlučné príšery útočia tak bleskovo, že nie je nič vidno. Treba povedať že 2/3 filmu sú dosť nevábne a v podstate sa nič nestane, komando žiaľ neoslní charaktermi postáv ako to z Votrelcov. Prvýkrát film zaujme až vývojom jednej postavy, no pravdaže to už máme dobrú hodinu filmu za sebou. A potom príde To čím sa tento film zapíše do povedomia každého diváka a bude vždy spomínaný spolu s jeho názvom. Áno je to ten FPS pohľad, ktorý je v rámci možností naozaj vydarený a tvorcovia si na ňom dali evidentne záležať. Kamera prenikne do hlavy postavy a už ste to vy kto účinkuje vo filme. Záber ako sa pohľad zdvihne zo zeme, pozrie do zrkadla, uchopí svoju zbraň a automaticky sa otvoria prvé dvere je to najlepšie čo nám ponúka filmografia tohoto roku. A nasleduje vybýjanie protivníkov z bezprostrednej blízkosti a full kontakt s jednou príšerou len s motorovou pílou. Fanúšikovia hernej série chrochtajú blahom a ostatný nech sa strčia ()

Galerie (82)

Zajímavosti (22)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 44. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Film se natáčel mimo jiné na Barrandově. (Specs)
  • Herci společně intenzivně trénovali, aby dokázali splynout v soudržnou vojenskou jednotku. (Amplifier)

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

Sekaná... pro změnu z emzáků

Sekaná... pro změnu z emzáků

28.07.2009

A rovnou dvojitá porce. Dokonce v obou případech podle počítačových her. Nebudeme chodit kolem horké kaše z mimozemských vnitřností – půjde o Gears of War a Dead Space. První z jmenovaných adaptací… (více)

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

22.03.2007

Fanoušci brutálních počítačových řezničin mají po nedávném ohlášení filmové adaptace Metal Gear Solid opět důvod jásat. Nebo také ne. Přijde na to, jak studio New Line Cinema pojme velkoplátnovou… (více)

Reklama

Reklama