Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vědecký tým pracující na odlehlé základně na planetě Mars začal na Zemi posílat zneklidňující zprávy. Výsledky experimentů nejsou dobré, řady vědců záhadně mizí a spojení se stanicí bylo náhle přerušeno. Vládě nezbývá než základnu izolovat do nejpřísnější karantény. Na Mars je vyslána jednotka rychlého nasazení, která má za úkol zjistit, co se stalo, a eliminovat jakoukoliv hrozbu. Jenže realita překonává nejhorší obavy. Výzkumnému týmu se totiž podařilo nekontrolovanými pokusy vytvořit hrůzostrašná monstra, ze kterých se vyklubou geneticky zmutovaní lidé. Ti slídí po chodbách základny a likvidují vše živé. Je vůbec v lidských silách tuhle strašlivou noční můru zastavit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (751)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Bóóóže, zač mě trestáš? Nejsem fanatická vyznavačka slavné FPS "DOOM" či jejích pokračování, ale tohle znesvěcení si dávný kult počítačových her skutečně nezasloužil. Neoriginální scénář bez špetky nápadu, absolutně nesympatické postavy, stereotypní prostředí, NUDA... Pár záběrů akce "z vlastního pohledu" bylo celkem fajn a za to také dávám jednu hvězdičku, ovšem podobný zážitek si mnohem radši dopřávám u PC her. Opravdu zklamání, úroveň filmu jako u nejhorších exkrementů od Uwe Bolla. 15% ()

imf 

všechny recenze uživatele

Chewieho názor, zrcadlově obrácený ;) Expozice je až příliš dlouhá (kolem hodiny) a mariňácké špičkování á la Aliens je sice chvályhodné, ale nikdo se z něj na zadek neposadí. Pak ale Rock popadne BFG, mezi jeho bližními to začne mutovat ostošest a z některých hrdinů se stanou superhrdinové (a to doslova). Bartkowiak herní adaptaci ukočíroval bez zbytečných ústupků a spokojeni snad budou jak příznivci předlohy, tak fandové akčních filmů, pokud se smíří s tím, že filmový Doom je megabéčko s průměrnými hláškami, nadprůměrnými triky a velmi silnou závěrečnou dvacetiminutovkou. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Stav Dr. Carmacka je neliečiteľný, pretože Dr. Carmack je mŕtvy.“ Páčil sa mi RESIDENT EVIL aj VOTRELEC VS. PREDÁTOR (a to už je vážne čo povedať), ale DOOM je teda poriadne nudná konina! Andrzej Bartowiak (ktorého životným veľdielom je solídna seagalovka LOVEC POLICAJTOV) vykráda všetko možné (hlavne z votreleckej ságy) a to tak, že to miestami neskutočne bije do očí (obrovský Afroameričan s rotačákom, to ako vážne?). Lenže márne sa snaží byť „stará škola" (SPOILER finále pozostáva z toho, ako sa dvaja tvrďácki svalovci mlátia v jednej miestnosti! SPOILER), proste je mimo. Tvorcom robí zjavný problém čo i len dobre natočiť "tradičnú" scénu s vulgárnymi mariňákmi v letiacej helikoptére. Plus príšerné chovanie vojakov (začnete v hrobovom tichu smrteľne nebezpečnej marťanskej základne citovať Bibliu?) a veľmi nesympatické (už fyzicky) herecké obsadenie. S čestnou výnimkou The Rocka, ktorý sa milo nebál prijať SPOILER relatívne zápornú rolu SPOILER. Len zopár vecí má šmrnc (desaťminútovka „z pohľadu hráča“, miestami slušné hlášky: „Je to len pár dní, čo som tuná seržanta prosil, nech nám do tímu privedie nejakú slečinku.“). Obrovské sklamanie. Doom: Annihilation z r. 2019 nebol o veľa lepší (ale o čosi áno...), no aspoň sa na nič nehral. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No tak po přečtení některých komentařů, co jsou tady, jsem od toho moc nečekal, ale nakonec to tak špatný nebylo. Ze začátku se moc neděje, ale ani to moc nenudí, pak je trocha akce a musim se přiznat že ta mě trochu zklamala, protože většinou neni vůbec nic vidět, jelikož se to převážně odehrává ve tmě nebo příseří a ani baterky na zbraních nepomáhaj. Stejně tak mě zklamli mutanti, jejich vzhled mi akorát tak připoměl film The Thing a po brutální řežbě v čele s The Rockem ani vidu ani slechu, sice pár krvavejch scén se najde, ale moc jich nani. Po tom všem jsem už uvažoval, že všechny ty komentáře mely asi pravdu, jenže posledních 20 minut je pěkně krutá řežba, ani né tak počtem mrtvol, ale stylem jak je ta akce nasnímaná, za to musim přidat hvězdičku navíc. Kdyby ještě The Rock se svojí big fucking gun rozstřilel všechno co by mu přišlo do cesty, tak bych snad dal i 4*, ale po slibný scéně kdy si jí bere se z toho nakonec moc nevyždímalo, takže nakonec u těch 3* zůstanu ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Film, který se tváří naprosto nejvíc cool a jakž takž se mu to i daří. Bartkowiak pojímá film s lehkou nadsázku, což je jedině dobře) a rozvíjí zajímavě rozjuchaný akční nářez, který se z počátku zdá být temnou atmosferickou podívanou. První průměrná až podprůměrná hodina filmu je právě stylizována zásadně do temných chodeb, takže nevidíme skoro nic, a to ani monstra, která se sice mihnou někde ve stínu a občas oddělají nějakého toho vojáčka, ale tím to hasne. Naštěstí v závěrečné 40 minutovce se konečně rozjíždí akce, kdy se to mrtvolami zombíků v záběru jenom hemží, padají ty "nej" cool hlášky a objeví se pořádně i nějaký ten Imp. K tomu se rozehraje naprosto super tvrďácká hudba, která k takovému filmu zkrátka patří. Vrchol ovšem nastupuje od chvíle, kdy se objeví očekávaná first-person akce, tedy, kdy po vzoru hry vidíme akorát zbraň hlavního hrdiny jak kropí hromady šmejdů olovem. Nebudu zapírat, tahle scéna na mě dost zapůsobila, jelikož je vážně pěkně udělaná. No a samotný bombastický závěr face to face, kdy si Rock a Karl Urban dají pěkně přes hubu rozhodně spoustu lidí uspokojí. Ovšem zároveň s tím vynikají nedostatky právě již zmiňované první hodinky. Scénář bych ani moc nekritizoval. Je sice fakt, že jediné slušné postavy jsou pouze Rockův Sarge a Urbanů Reaper a ostatní jsou tu jen proto, aby zařvali hodně stylově, ale o to tu přeci jde. Snad jen BFG mohlo být využito trochu víc než jen na to , aby Rock pronesl hlášku stylu "to je fakt velká bouchačka". Herci hrají solidně, čímž myslím, že hlášky říkat umějí, Karl Urban je celkem slušný hrdina a Rosamund Pike vypadá dobře i zašpiněná od krve. Takže když přimhouříte obě oči tak tohle poměrně poctivé béčko přijmete, i když dalo se z toho vytěžit mnohem víc. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (22)

  • Během závěrečných titulků hraje skladba „You Know What You Are?“ od Nine Inch Nails, industrial rockové kapely Trenta Reznora. Konkrétně se jedná o verzi remixovanou Clintem Mansellem, který k filmu složil soundtrack. (Schyzartis)
  • Název původní hry napadl programátora Johna Carmacka v roce 1992 při sledování filmu Barva peněz (1986), v němž Vincent Lauria (Tom Cruise) přichází na kulečník s kufříkem s vlastním tágem a na otázku "What you got in there?" („Co v tom máš?“) s úsměvem odpovídá "In here? Doom." („Tady? Zhoubu.“). (Aelita)
  • Sedmdesátimilionová adaptace slavné videohry utržila během prvního víkendu (21.-23. 10. 2005) 15,4 mil. amerických dolarů. Celkový obrat v kinech Severní Ameriky se vyšplhal na pouhých 28,2 milionu, ten celosvětový pak na 58,1 mil. (imro)

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

Sekaná... pro změnu z emzáků

Sekaná... pro změnu z emzáků

28.07.2009

A rovnou dvojitá porce. Dokonce v obou případech podle počítačových her. Nebudeme chodit kolem horké kaše z mimozemských vnitřností – půjde o Gears of War a Dead Space. První z jmenovaných adaptací… (více)

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

22.03.2007

Fanoušci brutálních počítačových řezničin mají po nedávném ohlášení filmové adaptace Metal Gear Solid opět důvod jásat. Nebo také ne. Přijde na to, jak studio New Line Cinema pojme velkoplátnovou… (více)

Reklama

Reklama