Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vědecký tým pracující na odlehlé základně na planetě Mars začal na Zemi posílat zneklidňující zprávy. Výsledky experimentů nejsou dobré, řady vědců záhadně mizí a spojení se stanicí bylo náhle přerušeno. Vládě nezbývá než základnu izolovat do nejpřísnější karantény. Na Mars je vyslána jednotka rychlého nasazení, která má za úkol zjistit, co se stalo, a eliminovat jakoukoliv hrozbu. Jenže realita překonává nejhorší obavy. Výzkumnému týmu se totiž podařilo nekontrolovanými pokusy vytvořit hrůzostrašná monstra, ze kterých se vyklubou geneticky zmutovaní lidé. Ti slídí po chodbách základny a likvidují vše živé. Je vůbec v lidských silách tuhle strašlivou noční můru zastavit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (751)

golfista 

všechny recenze uživatele

I když PC hry vlastně nehraju, šel jsem v posledním týdnu do dvou adaptací "proslavených" her DOOM (kdo by neznal :) a SILENT HILL (nezám vůbec).... Srovnání dopadlo z mého hlediska překvapivě. Bavil jsem se u DOOMa a neuvěřitelně jsem se nudil u SILENT HILL.... Doom je samozřejmě taky "blbost", ale je svižně natočený, kupodivu úsměvný a chatrný děj zachraňuje charisma dvojky Urban & Rock (v Silen Hill to celé nezachraňuje nic). Také "finále" mě v Slient Hill spíš rozesmálo a naopak v Doomovi mě přimělo k přihození další hvězdičky..... Vychází pro mě poučení, že adaptace PC her o kterých vůbec nic nevím nebudou nejspíš určené mému oku :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale pod tri nejdem, pretože hodnotím subjektívne. Hrozný scenár, to poviem hneď na začiatok! Nieže by ma nejak zaujalo spracovanie, ale Rocka môžem a podobný žáner tiež. Efekty sú super, na výbornú, čo sa o hercoch a spracovaní síce povedať nedá, ale kto by to čakal. Ako akčňák? Ozaj cool, páčila sa mi hlavne kamera v strede filmu na pár scénach. Takže skvelý akčný nárez, bez zbytočných omáčiek okolo, so super zvukom a atmoškou, doporučujem vidieť v kine. 70%. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Patnáct let po vzniku tohohle paskvilu je docela zábavné pozorovat leckteré kontrasty - Dwayne Johnson a Karl Urban, tehdy ještě spíše na startu svých hvězdných kariér, se z dnešního pohledu zdají být skvělou volbou do tak macho tématu, jakým Doom je. No... moc věci tehdy nepomohli. Největší chybou celého projektu se stal fakt, že úplně rezignoval na dva zásadní Doom elementy: přemíru brutální akce (signifikantní pro první dva díly hry a posléze i pro několik dalších, které ovšem v době natáčení ještě neexistovaly) a infernální atmosféru (na hororový nádech a obskurnost pekelných démonů vsadil nejvíc třetí díl hry). Místo nabízených možností se Bartowiakovo béčko vydalo cestou rutinní střílečky mutantů, kde zbylo podezřele málo akce i pekla. Pojem Doom tak vlastně reprezentuje jen svého času hojně propíraná "first person" scéna. A ne, ani ta není dobrá... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takový klasický mix Aliena a všemožných akčních vyvražďovaček typu, zachráníme přeživší a zlikvidujeme monstra. Takže mantinely jsou jasně dané. V nich se pohybuje 8 solidně vyzbrojených vojáků, kterým šéfuje charismatický The Rock. Osobně s těmito filmy nemám vůbec žádný problém. A i Doom mě dokázal bezproblémově bavit po celou svou minutáž, přesto nad jednáním některých postav (Dwayne Johnson) zůstává rozum stát. 50% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Doom mohl být zpracován buď jako nenáročná, ale chytlavá řežba s hromadami hrozivých příšer ala Doom 1, 2, nebo jako atmosferický survival horror typu Doom 3, místo toho však film nemá se svou herní předlohou téměř nic společného. Jedná se o prachsprosté akční béčko s triviální zápletkou, provařeným a nezajímavým dějem, kde se první polovinu jakože "buduje atmosféra" v nijakém stylu jen proto, aby později stejně nebyla využita, neboť vše eskaluje v akční řež... Ovšem díky bohu za ni, střet Rocka a Urbana je mocný, film dostává konečně nějaký náboj a svou adrenalinovou akcí z první osoby (vynikající nápad!) může konkurovat i akčním filmům první třídy. 5/10 ()

Galerie (82)

Zajímavosti (22)

  • Postava Seržanta (The Rock) je odkazem na třetí díl videoherní série (z roku 2004), v němž se objevil seržant Thomas Kelly. Fanoušci předlohy také jistě ocení přítomnost "first person pohledu" či slavnou BFG (původně Big Fucking Gun). (imro)
  • První hra ze série "Doom", která sloužila jako předloha filmu, se objevila jako volně šiřitelná v roce 1993 a o dva roky později byla údajně po celém světě instalována do více počítačů, než systém Windows. (imro)

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

Sekaná... pro změnu z emzáků

Sekaná... pro změnu z emzáků

28.07.2009

A rovnou dvojitá porce. Dokonce v obou případech podle počítačových her. Nebudeme chodit kolem horké kaše z mimozemských vnitřností – půjde o Gears of War a Dead Space. První z jmenovaných adaptací… (více)

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

22.03.2007

Fanoušci brutálních počítačových řezničin mají po nedávném ohlášení filmové adaptace Metal Gear Solid opět důvod jásat. Nebo také ne. Přijde na to, jak studio New Line Cinema pojme velkoplátnovou… (více)

Reklama

Reklama