Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dahlia Williams (JENNIFER CONNELLY) začíná nový život. Má novou práci, přestěhovala se do nového bytu a je pevně odhodlána konečně hodit za hlavu vztah se svým odloučeným manželem a plně se věnovat výchově pětileté dcery Ceci. Když se ale bouřlivý rozchod zvrhne v právní bitvu o dítě, začne se její už tak dost špatný psychický stav ještě více zhoršovat. Nový byt v chátrající budově navíc žije svým vlastním životem - z prázdného bytu ve vyšším patře jsou slyšet tajemné zvuky a stropem v ložnici stále prosakuje tmavá voda. Dahliu pronásledují divoké představy, díky nimž přestává být schopna odlišit realitu od fantazie a je vydána napospas nekonečným hrám s jejím zdravým rozumem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

numi 

všechny recenze uživatele

Walter Salles to v rozhovoru na DVD řekl asi nejlépe. Padesát procent filmu jsou herci, padesát procent filmu je scénář, padesát procent filmu je kamera, padesát procent filmu je střih, padesát procent filmu je hudba... A když něco z toho nefunguje, tak nefunguje polovina filmu. Velká myšlenka, kterou se mu bohužel také podařilo naplnit. Takhle nějak to dopadne, když si na slovo vzatí profící sednou a snaží se vymačkat něco z nefungujícího a chaotického scénáře. Tentokrát se Yglesias při psaní scénáře moc nevytáhl. Jediná pasáž filmu, která snese nejvyšší měřítka je ta, kdy pan Murray a Dahliin právník vstupují do jejího bytu. Tam se na plac dostane největší množství postav a divák má možnost vidět, že právě herci jsou jedinou na stoprocent fungující stránkou filmu. Jennifer Connelly má fantastickou mimiku a John C. Reilly je prostě dokonalý. Jinak by filmu asi nejvíce bodlo odškatulkování z přihrádky horory a přetočení závěrečné půlhodinky. Pak by se snímek mohl hrdě plavit ve vodách psychologických filmů. [leden 2006] ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Já jsem si někde přečetla, že režisér nebyl spokojený s finální podobou filmu a dokonce se pokoušel o to, aby ho u filmu vůbec neuváděli jako režiséra, což ve mně podnítilo touhu ho nějakým způsobem kontaktovat a zeptat se, jak podle něj měl film vypadat. Protože já jsem během sledování měla velmi silný pocit, že v příběhu je připravená spousta zajímavých motivů (oproti japonskému originálu, který mě zpětně vlastně dost zklamal), ale nějakým podivným způsobem potom nic není dotaženo úplně do konce. Velmi mě dojala postava Tima Rotha, hned jsem si sama začala konstruovat příběh fatální nemožnosti setkání v lásce, který si podle mě i režisér (scenárista, někdo) také připravoval, ale představuju si to tak, že zlí producenti symbolizující opravdovým emocím nepřející vnější svět mu to skrouhli na více přijatelný, nevybočující hororový příběh bez mezižánrového ozvláštňování. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

KRUH bez videokazety. Až na absenci zabijácké VHS, jde o ZCELA identické filmy. TEMNÉ VODY sice trumfují KRUH zajímavějším obsazením, ale to, jakož i veškerá jejich ostatní nepočetná pozitiva, přebíjí strašlivá nuda, způsobená pomalým tempem vyprávění, šablonovitostí a kvantem žánrových klišé. Dvě hvězdičky za uštvanou křehkou maminku Jennifer Connelly, kterou jsem díky ROCKETEEROVI platonicky miloval ještě dlouho předtím než se všeobecně proflákla, a za krásně bezútěšný Roosevelt Island. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl a ani nechci.Americká verze je hodně depresivní a ponurý psychologický thriller, který bohužel kolonku horor používá zoufale málo a je to zatracená škoda.Děsivej barák, skvělá Jennifer Connelly, malý děcko co něco vidí a mohlo bejt zaděláno na pěknej nášup.Bohužel se tak nestalo.Ale překvapuje mě opět 52%, to je uboze málo, jelikož vše je perfektní a kdyby pointa nebyla předvídatelná jako prase a konec úplně dementní, byl by to vlastně hodně, hodně dobrý film.Zase bohužel plno chyb a nedostatků a nemáte nic víc, než mírně nadprůměrnou zábavu na jeden večer.Tim Roth boží.59%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Co může být děsivějšího než….. hnědá voda! Už jsme tady měli vybledlé krkající Japonce, dívku, která se nerada stříhala, oko s nepěknou minulostí, nemrtvé šikmooké děti, ale že by hlavním zdrojem děsu byla tmavě zbarvená voda? Proč ne, když to funguje. A v Temných vodách to místy skutečně funguje. Kap! Kap! Kap! „Z mokrých stěn kapka za kapkou splyne (…) zní – hyne – zní a hyne – zní – hyne – zní a hyne zas“ (K. H. Mácha.: Máj) Skvrna na stropě je stále větší, šílenství hlavní hrdinky se prohlubuje a přátelství její dcerky s jistou Natašou také nevěstí nic dobrého. Na Temných vodách je nejlepší, že můžeme po celou dobu pochybovat, zda-li Jennifer Connelyová náhodou skutečně není psychicky labilní, zda-li nejsou všechny ty hororové výjevy pouze výplody její choré mysli (podpořené neveselou minulostí i nepřejícím exmanželem). Jednoznačnou odpověď nedostaneme, závěr je spíše matoucí a vzhledem k logice předchozího dění také nesmyslný (co je v posledních scénách zdrojem strašidelné vody?). Strašidelnost filmu by na stupnici od jedné do deseti obsadila lehce podprůměrnou pětku, lekačky jsou nárazové, chybí intenzivní atmosféra strachu. Nutno však uznat, že bytový komplex nemohl být vybrán lépe. Společně s klaustrofobní kamerou (využívající různě nazelenalé filtry) budí dojem místa podobně vlídného jako záchodky na pražském Hlavním nádraží. Herecké výkony ani nemá smysl rozebírat, všichni zúčastněni jsou tu pouze od toho, aby byli strašeni, případně aby strašili, což víceméně zvládají. Temné vody se od většiny amerických hororů poslední doby liší tím, že nejsou úplně tupé. Mezi americkými remaky japonských hororů však zdaleka nedosahují kvalit Kruhu či (mého favorita) Nenávisti. 55% Zajímavé komentáře: choze, numi, kollis ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Film byl distribuován ve dvou různých délkách, přičemž delší 107minutová byla ohodnocena ratingem PG-13, kratší pak měla délku 103 minut a neobsahovala některé krvavé scény. (Terva)
  • Jennifer Connellyová často natáčela scény v ledové vodě. Vymohla si proto, že bude mít stále k dispozici vanu s horkou vodou. (Mahalik)
  • Aby bola voda tmavšia, pridávalo sa do nej farbivo, ktoré sa bežne používa na farbenie nápojov. (Arsenal83)

Související novinky

Jennifer a Krvavý diamant

Jennifer a Krvavý diamant

14.10.2005

Ak vám po prečítaní titulku náhodou po chrbte prebehli zimomriavky, vedzte, že nemám na mysli Jennifer Lopez (o ktorej hereckých aktivitách a plánoch si možno povieme niekedy inokedy), ale o niečo… (více)

Reklama

Reklama