Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dahlia Williams (JENNIFER CONNELLY) začíná nový život. Má novou práci, přestěhovala se do nového bytu a je pevně odhodlána konečně hodit za hlavu vztah se svým odloučeným manželem a plně se věnovat výchově pětileté dcery Ceci. Když se ale bouřlivý rozchod zvrhne v právní bitvu o dítě, začne se její už tak dost špatný psychický stav ještě více zhoršovat. Nový byt v chátrající budově navíc žije svým vlastním životem - z prázdného bytu ve vyšším patře jsou slyšet tajemné zvuky a stropem v ložnici stále prosakuje tmavá voda. Dahliu pronásledují divoké představy, díky nimž přestává být schopna odlišit realitu od fantazie a je vydána napospas nekonečným hrám s jejím zdravým rozumem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ukážkovo nefungujúci film. Čo to vlastne je? Psychologicko-sociálna dráma, neúspešne sfilmovaná do podoby moderného hororu? Ak áno, napätie v ňom úplne absentuje a kľúčový motív traumy hlavnej predstaviteľky je hluchonemý. Nehovoriac o debilnom závere, ktorý všetkému nasadí kráľovskú korunu. Zrejme ani sám režisér nevedel, čo znamená. Ešte väčší prúser než štylisticky podobný Kruh 2. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Fleků na stropě už je poslední dobou v hororech snad ještě víc než vody, ale musím říct, že jsem si to docela užila. Nestálo mě to nehty, ale to jemné napětí se drželo vytrvale celým filmem, což není vždy pravidlem, často velká leknutí střídá velká nuda. A navíc tu byla výborná Jennifer Connelly, které se podařilo vzbudit ve mně o ní i její dítě neředěnou starost. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Úplně stejně plytké, jako většina aktuální hororové produkce (viz Dům voskových figurín a druhý americký Kruh). Nemůže chybět atraktivní herečka v hlavní roli (díky bohu, že Jennifer Conbelly je nejen krásná, ale umí i hrát) a dítě, které vidí jiné mrtvé dítě (jako bychom to už někde viděli). Film má výborné zvolené prostředí a pár scén plní svůj účel, ale děj je trestuhodně průhledný, dost často se vlastně nic moc neděje (důraz se klade na fakt, že hlavní hrdinka se rozvádí a tudíž se hraje o opatrovnictví) a vyústění je... dejme tomu suché. Zmínku si zaslouží vynikající Tim Roth, který si svého právníka rozhodně užívá. Shrnuto - chvílemi atmosférické a zajímavé, ale většinu času o ničem... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Co může být děsivějšího než….. hnědá voda! Už jsme tady měli vybledlé krkající Japonce, dívku, která se nerada stříhala, oko s nepěknou minulostí, nemrtvé šikmooké děti, ale že by hlavním zdrojem děsu byla tmavě zbarvená voda? Proč ne, když to funguje. A v Temných vodách to místy skutečně funguje. Kap! Kap! Kap! „Z mokrých stěn kapka za kapkou splyne (…) zní – hyne – zní a hyne – zní – hyne – zní a hyne zas“ (K. H. Mácha.: Máj) Skvrna na stropě je stále větší, šílenství hlavní hrdinky se prohlubuje a přátelství její dcerky s jistou Natašou také nevěstí nic dobrého. Na Temných vodách je nejlepší, že můžeme po celou dobu pochybovat, zda-li Jennifer Connelyová náhodou skutečně není psychicky labilní, zda-li nejsou všechny ty hororové výjevy pouze výplody její choré mysli (podpořené neveselou minulostí i nepřejícím exmanželem). Jednoznačnou odpověď nedostaneme, závěr je spíše matoucí a vzhledem k logice předchozího dění také nesmyslný (co je v posledních scénách zdrojem strašidelné vody?). Strašidelnost filmu by na stupnici od jedné do deseti obsadila lehce podprůměrnou pětku, lekačky jsou nárazové, chybí intenzivní atmosféra strachu. Nutno však uznat, že bytový komplex nemohl být vybrán lépe. Společně s klaustrofobní kamerou (využívající různě nazelenalé filtry) budí dojem místa podobně vlídného jako záchodky na pražském Hlavním nádraží. Herecké výkony ani nemá smysl rozebírat, všichni zúčastněni jsou tu pouze od toho, aby byli strašeni, případně aby strašili, což víceméně zvládají. Temné vody se od většiny amerických hororů poslední doby liší tím, že nejsou úplně tupé. Mezi americkými remaky japonských hororů však zdaleka nedosahují kvalit Kruhu či (mého favorita) Nenávisti. 55% Zajímavé komentáře: choze, numi, kollis ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Podobnej flek jsme měli na stropě na chatě v Týně nad Vltavou, poněvadž nám pokrývači zapoměli zandat dvě střešní tašky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $25,473,352Tržby Celosvetovo $49,483,352║ Krásne ponurá atmosféra a slušný herci, škoda že sa to nezameralo viac na drámu, lebo nálepka horror až tak moc tomu nesadne, len slabší priemer. /45%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nepřijde mi to vůbec hloupé a nefunkční. Detaily do sebe zapadají, dílčí scény jsou natočené velmi dobře, atmosféra deštivého města a nazelenalý filtr kamery výborně evokují depresivní genius loci. Zaujala mě přesvědčivá Jennifer Conelly i maličká Ariel Gade. Brazilec Salles se pustil do shyalamanovsky laděného prolínáku thrilleru, horroru a sociálního dramatu, bohužel by se mi Temné vody zamlouvaly mnohem více jako psychologický film než jako tento podivuhodný potvor. Importovaná duchařská historka s mrtvou dívkou ze sousedství je průhledná až hrůza a úplně zbytečně ředí potenciál filmu do čehosi průměrného a stokrát viděného. Snaha přetavit pouťový nádech bubáckých lekaček do hlubšího poselství o mateřské lásce je neohrabaná a závěr filmu doznívá ve falešných tónech. Obrovská škoda, atmosférou se mi Temné vody náramně zamlouvají a v konkurenci podobně laděných snímků stojí rozhodně výše nad průměrem. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bohužel další remake japonského hororu se nepovedl a o to víc mrzí, když v něm hrála krásná Jennifer Connelly. Velká škoda s hrozným koncem. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vyvedená kamera, dobré obsazení a pomalu plynoucí nic. Vzhledem k tomu, že se v celém filmu krom pár posledních minut nic nestane a nemá téměř žádnou atmosféru je až s podivem, že si mi to vlastně vcelku líbilo, byť je to ten nejčistší možný průměr. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netušil jsem, že se jedná o Remake Asijského Hororu.. No mohu tedy prohlásit, že oba filmy jsou do detajlu podobný.. Stejný Finále. Prakticky nic se nezměnilo, ale tohle mi přišlo zábavnější, přece jen raději koukám na nás, než na ty Asijský Tlamy.. Určitě si remake nezaslouží o 20% menší hodnocení, když je to stejný, jako originál! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jeden velký povzdech. První polovina filmu se sice tváří jako psychologické drama bez napínavého náznaku (kaluže a skvrny neberu vážně), jenže ve chvíli, kdy Dahlia odejde do prádelny, se Dark Water otočí o 180°. Následné strašení je ale těžce neúspěšné, protože nefunguje ani jedna rovina, deprese je i přes nasazení Jennifer Connelly podána příliš prázdně a scénář předkládá minutu od minuty směšnější repliky. Skupinka neoriginálních dějových linií (dům, duch, kamarádka) se tak ve vyčpělém závěru může rozuzlit jen do obyčejného sterilního ztracena. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Tři minuty jemného mrazení na zádech, jedna povedená lekačka a očekávatelné pointy - to je remake japonského filmu s předlouhým názvem Honogurai mizu no soko kara. Jennifer Connelly je krásna (jak by rekl jeden kamos, omluvte ty slova, "kunda jak hovado"), bohuzel tohle neni prehlidka MISS, ale horror. A jako takovy prilis nefunguje. Nejlepsi vec, ktera je spojena s timhle filmem, je atmosfericky trailer. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Najlepšie na tomto filme je, že vôbec nie je taký zlý a nudný, ako som si myslel, že bude. Napr. je rozhodne lepší, ako (americký) KRUH 2. Na strane druhej... to je aj všetko. Zaujímaví herci (Reilly, Postlethwaite), špinavé sídlisko, pôsobivá lanovka a zaujímavý newyorský ostrov (ktorý akoby ani nebol umiestnený na Zemi). Hlavne tieto veci ma zaujali. Zaujalo ma však tiež to, že sa nejedná o "klasický" horor a všetky postavy sú (nie len vďaka hercom) v rámci možností realistické, hovoria tak, konajú tak, správajú sa tak. Po pomaly sa plaziacej atmosfére prvej polovičky ale príde chaotická spleť konšpirácií, temnoty za každú cenu, rutinnej zápletky a neprekvapivých záverečných prekvapení. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Mně to asijské schéma hororů zasazené do amerického prostředí nějak nesedí. To co mně u asiatů tak děsí mi tady přijde vyloženě jako hloupost. Přesto to mělo takový nějaký děj a souvislosti, trochu té temné atmosféry a na Jennifer Connelly se dobře koukalo a o její holčičku ztracenou ve světě, kde jí nikdo nevěří, jsem měla upřímný strach, takže takové slabší 3*. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Remake hororu, který už je sám o sobě vykrádačkou jiného, je dosti zvláštní počin, ale páni producenti mají zato, že "Asiana" frčí. Hororového tam zas tak moc není, vpodstatě kromě scény se dvěma dětmi :), ale co tam je, je už párkrát přežvýkané. Alespoň ale vidíme, že se v Americe nežije jen na sluncem zalitých předměstích s velkými rodinnými domy a anglickými trávníky. Ale sexisticky přiznávám, že jsem stejně koukal hlavně na Jennifer Connellyovou. Doplnění. Po novém shlédnutí poněkud zvyšuju hodnocení, protože film vlastně špatný není, ale spíš jako sociální drama než horor. Každopádně od řadové hororové produkce se Dark Water odlišuje slušnou filmařinou a hlavně velmi dobrými hereckými výkony. A Jennifer je fakt dobrá. Mám jí rád. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Já jsem si někde přečetla, že režisér nebyl spokojený s finální podobou filmu a dokonce se pokoušel o to, aby ho u filmu vůbec neuváděli jako režiséra, což ve mně podnítilo touhu ho nějakým způsobem kontaktovat a zeptat se, jak podle něj měl film vypadat. Protože já jsem během sledování měla velmi silný pocit, že v příběhu je připravená spousta zajímavých motivů (oproti japonskému originálu, který mě zpětně vlastně dost zklamal), ale nějakým podivným způsobem potom nic není dotaženo úplně do konce. Velmi mě dojala postava Tima Rotha, hned jsem si sama začala konstruovat příběh fatální nemožnosti setkání v lásce, který si podle mě i režisér (scenárista, někdo) také připravoval, ale představuju si to tak, že zlí producenti symbolizující opravdovým emocím nepřející vnější svět mu to skrouhli na více přijatelný, nevybočující hororový příběh bez mezižánrového ozvláštňování. ()

choze 

všechny recenze uživatele

KRUH bez videokazety. Až na absenci zabijácké VHS, jde o ZCELA identické filmy. TEMNÉ VODY sice trumfují KRUH zajímavějším obsazením, ale to, jakož i veškerá jejich ostatní nepočetná pozitiva, přebíjí strašlivá nuda, způsobená pomalým tempem vyprávění, šablonovitostí a kvantem žánrových klišé. Dvě hvězdičky za uštvanou křehkou maminku Jennifer Connelly, kterou jsem díky ROCKETEEROVI platonicky miloval ještě dlouho předtím než se všeobecně proflákla, a za krásně bezútěšný Roosevelt Island. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Atmosféra a efekty mohli byť akokoľvek kvalitné, no stupidita scenáru mi nedovolí dať viac. A aj keď som pôvodné "vody" nevidel, môžem s istotou povedať, že boli určite kvalitnejšie ako tento brak. Jediné, čo mi je ľúto, že podobní kvalitní herci ako Jennifer a spol. mrhajú v takýchto záhubách zbytočne svojim talentom. Ale zase potm môžu viac mrhať prachmi. 40%. ()

Související novinky

Jennifer a Krvavý diamant

Jennifer a Krvavý diamant

14.10.2005

Ak vám po prečítaní titulku náhodou po chrbte prebehli zimomriavky, vedzte, že nemám na mysli Jennifer Lopez (o ktorej hereckých aktivitách a plánoch si možno povieme niekedy inokedy), ale o niečo… (více)

Reklama

Reklama