Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deset let po událostech prvního dílu se chudá Kalifornie chystá vstoupit do Unie. Pistolník McGivens se sice pokusí se svou bandou zmařit výsledky referenda, zasáhne však Zorro a jejich záměr překazí. Potom se vrátí na svou haciendu, kde žije coby don Alejandro de la Vega s milovanou manželkou Elenou a synkem Joaquinem, který obdivuje Zorra a otci vyčítá, že není statečný jako on. Ani Elena není spokojená. Vyčítá manželovi, že bojem za svobodu a spravedlnost zanedbává rodinu. Jejich spor dojde tak daleko, že Elena požádá o rozvod a začne se objevovat ve společnosti po boku Francouze Armanda. Mezi zastánci vstupu do Unie a jeho odpůrci, kteří se obávají, že narušená rovnováha sil povede k občanské válce, roste napětí. Zatímco Alejandro na jedné straně utápí manželskou krizi v alkoholu a na druhé dál bojuje za spravedlnost, Elena je nucena spolupracovat se dvěma agenty, kteří znají Zorrovu totožnost a za své mlčení požadují informace o Armandovi. Také Alejandra vedou stopy k Armandovi. Zjistí, že pro něj pracuje i McGivens a že jejich cílem je překazit připojení Kalifornie k Unii. Manželé se při pátrání několikrát střetnou a odhalí Armandovy záměry s novou, extrémně silnou výbušninou. Zorro chce vyhodit do vzduchu vlak, který ji převáží, všimne si však, že uvnitř je jeho rodina. Je odhodlán ženu a syna zachránit a jednou provždy zúčtovat se zrádným Armandem a jeho muži. (TV Nova)

(více)

Recenze (263)

Cival 

všechny recenze uživatele

Nablýskané technické zpracování a solidní akce nezachrání Zorra od pocitů unavené a krkolomně jednotvárné vzpomínky na nabitou jedničku. Klasická dvojka - víc ale hůř. A celkově zkázonosná nuda. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Excelentní řemeslník s lehce nevyrovnanou výkonností Martin Campbell dostal do ruky i druhý díl rutinní (ale drahé) nevážné zábavy, které vévodily kordy a ritmo latíno gitáro (a korzet Catherine Zety-Jones). A natočil v podstatě totéž co prve, ale bez Sira Anthonyho, zato s natahováním se o odvaze a vzorovosti rodičů pro svá dítka, což Banderas daleko zábavněji předváděl v prvních Spy Kids, a hlavně se zápletkou, která jako by vypadla z Wild Wild West. Rufus Sewell tu neuvěřitelně mrhá svým talentem, a divák si říká, proč vlastně takovýhle naivní za každou cenu líbivý výplach sázející na romantiku té doby a geografického zasazení vzniknul - a nemůže dojít k jinému závěru než že rozhodně ne pro jeho potěchu, ale pro peníze:P A nemůže necítit jisté zadostiučinění z toho, že hrubý kalkul producentské sebrance nevyšel. Tyhle příhody šlechetného dona s kreací žárlivého Španěláka jsou naprosto zbytečné, a proto i přes svoje nesporné řemeslné kvality nedostanou víc než první díl - proto 50%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $46,464,023Tržby Celosvetovo $142,400,065║ Nuž moc som sa na to tešil po mojej obľúbenej prvej časti a nakoniec som dostal len priemernú dobrodružnú jazdu, ktorá samozrejme neurazí ale ničím prevratným ani nepoteší. /videl v kine: 60%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Akční scény jsou sice fajn (snad krom pekelně digitálního vlaku), ale jinak dost nevyvážený. Nemluvě o ultrablbé zápletce a nudných zvratech. Na to jaká byla jednička bomba jsem čekal víc. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

zorro, zorro, zorro, fandí se zde jako na fotbale. již na úvod se mi zdá, že se A.Banderas musí cítit dost trapně, jestli se někdy podíval co natočil. hlášky? možná pro moje děti (vyzkouším to). vlastně většina scén je spíš pro děti. o to víc mě překvapila v akci C.Z.Jones. bohužel při rvačce zorro juniora s učitelem je jasný, že tento film je určen jiný věkový kategorii a není mi jasný, jestli toto dílo dokoukám. trapnost zorra bije do očí, když musí snést potupu před svým synem (hanba by mě fackovala !!) i postupem času získávám pocit, že C.Z.Jones je kráva, zorro debil a scénárista idiot. a že ze sebe ho dělat nehodlám !! takže doporučuji úvodní titulky a milovníci FERARI ocení malou reklamu na svého ,,koně". ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Collecting The Ballots ,2. Stolen Votes ,3. To The Governor's ... And Then Elena ,4. "This Is Who I Am" ,5. Classroom Justice ,6. The Cortez Ranch ,7. A Proposal With Pearls / Perilous Times ,8. Joaquin's Capture and Zorro's Rescue ,9. Jailbreak / Reunited ,10. A Dinner Of Pigeon / Setting The Explosives ,11. Mad Dash / Zorro Unmasked ,12. Just One Drop Of Nitro ,13. The Train ,14. Statehood Proclaimed ,15. "My Family Is My Life . ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Podobně příjemné dobrodružství jako dnes už klasický první díl, ze kterého se televizní omílání pokusilo udělat otravnou nováckou stálici. I tentokrát při pohledu na Zetu umírám, při špičkování s Alejandrem se nepřestávám usmívat a Cambellova režie má i dnes pořádný kus šmrncu. Jen je škoda, že základní dějová linka i tentokrát pokulhává, jen místo pomsty tentokrát Zorro bojuje o spravedlivé připojení k federaci, což povedenou adrenalinovou podívanou zahání do nechtěně úsměvných momentů. I tak ale Legenda povedený kousek ze skupiny staromilských šestákových románů, kterých si považuji stále víc. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chcú zničiť celú Ameriku.“ – „Mydlom?“ ZORROVA MASKA bola v roku 1998 zjavením: pestré herecké obsadenie, strhujúce akčné scény, zručná réžia a, povedané Stevenom Spielbergom (ktorý snímku produkoval so svojou Amblin Entertainment), na ničom sme nešetrili. Bolo to svižné, svieže, báječné, uvoľnené a pritom impozantne veľkofilmové. A nielenže to veľa peňazí stálo, ale ešte viac ich zarobilo! Napriek tomu prišlo voľné pokračovanie až o 7 rokov neskôr. Bohužiaľ, zďaleka nie je takým milým prekvapením, ako bol originál. Tak už to ale s dvojkami chodí; stratia moment prekvapenia a „to ostatné“ je „len“ zručne urobené. Už sa nemôže opakovať očarenie zo skombinovania mladých talentov s Anthonym Hopkinsom s vrkočom, Catherine Zeta-Jonesová už nie je neznáma tvárička, Antonio odvtedy na svojej kariére tiež zapracoval (bohužiaľ skôr negatívnym smerom – SIEDMY HRIECH, TELO NA TELO) a o novozélandskom režisérovi Martinovi Campbellovi je známe, akými pádmi a vzletmi jeho nevyrovnaná filmografia trpí (od ZLATÉHO OKA cez VERTICAL LIMIT). Výsledok je priemerný, ale netreba zabúdať, že hoci je to „iba dvojka“, zúčastnili sa na nej špičkoví profesionáli (výroba: Spielberg, hudba: Horner, kamera: Meheux), takže určitá "istota" je zaistená (i vďaka výbornému zloduchovi Nickovi Chinlundovi - to je ten, ktorý zomrel kvôli plyšovému zajačikovi v podvozku CON AIR). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pokracovani je slabsi nez prvni dil, to bez debat, ale i tak mi pride, ze to je porad skvela zabava. Cely je to paradne a efektivne natoceny, skvely souboje a kaskadersky kousky (i kdyz misty to uz je prehnany), ale mohlo by jich bejt vic. To je asi tak ten hlavni problem, film zbytecne casto zklouzava do komedie a zbytecne dlouho se tu resi vztah mezi Elenou a Alejandrem, takze by filmu neuskodilo drobny zkraceni, navic zapletka je na podobnej typ filmu zbytecne komplikovana. Hudba, ac podobna te z prvniho dilu a docela solidni, mi prisla dost stereotypni. Jinak Banderas hraje nad ocekavani paradne a Catherine to opet sekne. Dokonce i Sewell je jako zaporak dostacujici. Nicmene i pres vsechny ty zapory je to porad skvele svizna, zabavna a efektivni podivana. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Perfektná, nápaditá a veľkolepá akcia. Je však obrovská škoda, že zápletka je tak blbá a primiešanie rodinných problémov kvalite tiež nepridalo. 45% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Daleko slabší než první díl, chybí tomu téměř všechno a naopak šíleně přebývá bláznivých a rádoby směšných scén. Zápletka taky nestojí za nic a Banderas je tady téměř nulovej, krom toho rodinný scénky jsou fakt úděsný a úplně to nejpříšernější je ten malej kluk, co si hraje na mini-zorra a se svojí metrovou výškou dokáže nakopat nejednoho zlýho a i nějakýho duchovního učitele, ten mě fakt drtil a i kdybych překouk všechny ty laciný fórky s Banderasem a nesmyslnou zápletku, tak tohle fakt nešlo. Velký zklamání, i když sem to trochu čekal ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Zorro není zklamáním, právě naopak... dal mi o něco více, než jsem očekával. Snímek je o něco málo lepší než první díl a také rychleji utíká... neberte však tento komentář jako doporučení. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Když si vezmete film o Zorrovi a špatně ho smícháte s druhou můmií dopadne to přesně takhle. Oproti prvnímu dílu míň akce, víc žvatlání o ničem. K tomu si přidejte nesnesitelného synátora hlavního hrdiny a prvoplánové scénáristické kličky. Něco takového už nemůže zachránit ani přehledná a nablýskaná akce. V porovnání s prvním dílem je tohle vyvařená voda. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Když ne dobrý film, tak bych čekal alespoň nabušenou akční jízdu. Ani té jsem se nedočkal, takže mohu konstatovat, že druhý Zorro je o hodně horší než první díl. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce je to výrazný pokles dolů. Pryč je šmrnc, lehký sarkasmus i Anthony Hopkins. Zůstala jen krásná Catherine, stárnoucí Antonio a mazaný Tornádo a z těchle přísad bez kvalitního scénáře víc než lepší průměr nezískáte. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Bohužel se druhý díl prvnímu vyrovnat nemůže ani omylem. Spíše jde o krkolomnou a značně provařenou akční jízdu, než o plnohodnotný dobrodružný film. Herci jsou fajn (obrovské mínus je samozřejmě neúčast Hopkinse a dalších tahounů z prvního dílu), scénář je jedna velká ulítlost a slepení všech smyslů i nesmyslů, které scénáristé za těch sedm let dokázali vyplodit. Hornerova hudba je velice podobná prvnímu dílu, aneb sázka na jistotu. Akce je špičkově natočená, leč by se leckdy dala nazvat spíše cirkusovm vystoupením. Z nostalgie a lásky k prvnímu dílu 3 a 1/2. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Dovolte mi se zasmát, protože tahle smutně naivní a infantilní blbina, která totálně pohřbila vše dobré z předchozího dílu si nic jiného nezaslouží. Nebýt uhrančivých vnadů Catherine Zeta-Jones, kvalitní hudby Jamese Hornera a dobře zvládnuté akce, neštěknul by po takovéhle legendě ani pes... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Já nevím, co kdo od tohoto filmu čekal, ale já jen svižnou akční komedii, která mi dovolí nemyslet na to, že to, co se ve filmu odehrává je vlastně blbost.. :-) To se filmu podařilo, takže dle mého to je jen o kapánek horší než jednička. Navíc Catherine, to je žena, jak má být! ()

Související novinky

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

„Restartér“ Bonda zkusí komiks

„Restartér“ Bonda zkusí komiks

06.02.2009

Studio Warner Bros. chce navázat na megaúspěch Temného rytíře a po vzoru Harryho Pottera plánuje rozmáchlou sérii o gothamském mstiteli. Takže trilogií to neskončí, ať už bude Nolan ochoten v… (více)

Bay sa pohrá s robotmi

Bay sa pohrá s robotmi

14.07.2005

Bayova dovolenka na Ostrove sa pomaly končí a režisér už všetok svoj pracovný čas venuje príprave akčného (a primerane drahého) sci-fi plného pestrofarebných robotov s názvom TRANSFORMERS. Jedným z… (více)

Reklama

Reklama