Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deset let po událostech prvního dílu se chudá Kalifornie chystá vstoupit do Unie. Pistolník McGivens se sice pokusí se svou bandou zmařit výsledky referenda, zasáhne však Zorro a jejich záměr překazí. Potom se vrátí na svou haciendu, kde žije coby don Alejandro de la Vega s milovanou manželkou Elenou a synkem Joaquinem, který obdivuje Zorra a otci vyčítá, že není statečný jako on. Ani Elena není spokojená. Vyčítá manželovi, že bojem za svobodu a spravedlnost zanedbává rodinu. Jejich spor dojde tak daleko, že Elena požádá o rozvod a začne se objevovat ve společnosti po boku Francouze Armanda. Mezi zastánci vstupu do Unie a jeho odpůrci, kteří se obávají, že narušená rovnováha sil povede k občanské válce, roste napětí. Zatímco Alejandro na jedné straně utápí manželskou krizi v alkoholu a na druhé dál bojuje za spravedlnost, Elena je nucena spolupracovat se dvěma agenty, kteří znají Zorrovu totožnost a za své mlčení požadují informace o Armandovi. Také Alejandra vedou stopy k Armandovi. Zjistí, že pro něj pracuje i McGivens a že jejich cílem je překazit připojení Kalifornie k Unii. Manželé se při pátrání několikrát střetnou a odhalí Armandovy záměry s novou, extrémně silnou výbušninou. Zorro chce vyhodit do vzduchu vlak, který ji převáží, všimne si však, že uvnitř je jeho rodina. Je odhodlán ženu a syna zachránit a jednou provždy zúčtovat se zrádným Armandem a jeho muži. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (263)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Excelentní řemeslník s lehce nevyrovnanou výkonností Martin Campbell dostal do ruky i druhý díl rutinní (ale drahé) nevážné zábavy, které vévodily kordy a ritmo latíno gitáro (a korzet Catherine Zety-Jones). A natočil v podstatě totéž co prve, ale bez Sira Anthonyho, zato s natahováním se o odvaze a vzorovosti rodičů pro svá dítka, což Banderas daleko zábavněji předváděl v prvních Spy Kids, a hlavně se zápletkou, která jako by vypadla z Wild Wild West. Rufus Sewell tu neuvěřitelně mrhá svým talentem, a divák si říká, proč vlastně takovýhle naivní za každou cenu líbivý výplach sázející na romantiku té doby a geografického zasazení vzniknul - a nemůže dojít k jinému závěru než že rozhodně ne pro jeho potěchu, ale pro peníze:P A nemůže necítit jisté zadostiučinění z toho, že hrubý kalkul producentské sebrance nevyšel. Tyhle příhody šlechetného dona s kreací žárlivého Španěláka jsou naprosto zbytečné, a proto i přes svoje nesporné řemeslné kvality nedostanou víc než první díl - proto 50%. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Dobre natočená "dobrodružná rozprávka" plná všemožných filmových klišé, ktorá je ideálna na nedeľnajšiu siestu, kedy si "len tak" bez použitia mozgových závitov vychutnávate starnúceho hrdinu Antonia Banderasa, ako zas a znova v maske Zorra robí divy a pôvabnú Katku Zeta-Jones...Nič viac, nič menej... ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Collecting The Ballots ,2. Stolen Votes ,3. To The Governor's ... And Then Elena ,4. "This Is Who I Am" ,5. Classroom Justice ,6. The Cortez Ranch ,7. A Proposal With Pearls / Perilous Times ,8. Joaquin's Capture and Zorro's Rescue ,9. Jailbreak / Reunited ,10. A Dinner Of Pigeon / Setting The Explosives ,11. Mad Dash / Zorro Unmasked ,12. Just One Drop Of Nitro ,13. The Train ,14. Statehood Proclaimed ,15. "My Family Is My Life . ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Mě to vcelku bavilo a ačkoliv jsem první díl neviděl, věřím, že tohle dopadlo o dost hůř. Ono se není co divit, když tam Zorro půlku filmu řeší rodinné problémy, rozvod, a podobně. Ale akce je poctivá a je tam i dost vtipných momentů. Banderas se prostě pro Zorra narodil. Jako dobrodružství je to průměrné, jako akční taky a jako drama velice nadprůměrné. Výprava a kostýmy jsou skvělé a já jsem se výborně bavil. Jen to mohlo dopadnout o něco lépe, co se týče akce a méně rodinných věcí. Jinak k tomu nic nemám. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Já už jsem se smířil s tím, že se nedočkám pravého dobrodružného filmu myšleného vážně (i když pevně doufám, že ho někdo ještě někdy udělá) . To už se dnes netočí, vždycky to musí být podáno nějakým zlehčujícím tónem. A nejen, že jsem se s tím smířil, ale někdy se i přistihuju při tom, že se mi to líbí. Tenhle Zorro zvládl několik filmů v jednom: je to jednak dobrodružný film a zároveň jeho parodie (co jiného si myslet například o koni s vytřeštěnýma očima, když stojí na vlaku a vidí, že se blíží tunel), je to bondovka (hlavní padouch chce zničit Spojené státy a ještě k tomu má po ruce svého Ojoba), je to mayovka (Mv Givens nápadně připomíná pomocné padouchy na špinavou práci z mayovek) a dokonce tu vyřešíme i manželskou krizi. Možná by se v tom dalo najít i něco dalšího. Zkrátka napráskali do toho filmu všechno možné a já mohu za sebe upřímně konstatovat, že jsem se celou dobu upřímně bavil. I když, jak musím uznat, pro někoho to může být přeplácané a těžko stravitelné menu. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (14)

  • První díl si v US kinech vybojoval slušný výdělek (93 milionů) v létě 1998 navzdory tomu, že se zároveň promítaly také trháky Smrtonostná zbraň 4, Armageddon a Zachraňte vojína Ryana. Producenti ve snaze vytlouct ze svého franchise co nejvíce proto přesunuli premiéru sequelu až na „nudnou“ podzimní sezónu. (imro)
  • Banderas utrpěl při natáčení spoustu šrámů, vážněji zraněný ale nebyl. Zato jeho 8 dablerů skončilo se zlomenými zápěstími a přeraženými čelistmi. (HappySmile)
  • Zorrova hřebce ve filmu představuje 11 různých černých koní. (EMMY)

Související novinky

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

„Restartér“ Bonda zkusí komiks

„Restartér“ Bonda zkusí komiks

06.02.2009

Studio Warner Bros. chce navázat na megaúspěch Temného rytíře a po vzoru Harryho Pottera plánuje rozmáchlou sérii o gothamském mstiteli. Takže trilogií to neskončí, ať už bude Nolan ochoten v… (více)

Bay sa pohrá s robotmi

Bay sa pohrá s robotmi

14.07.2005

Bayova dovolenka na Ostrove sa pomaly končí a režisér už všetok svoj pracovný čas venuje príprave akčného (a primerane drahého) sci-fi plného pestrofarebných robotov s názvom TRANSFORMERS. Jedným z… (více)

Reklama

Reklama