Reklama

Reklama

Země mrtvých

  • Kanada Land of the Dead (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Země mrtvých George A. Romera je dlouho očekávaným návratem zakladatele žánru zombie hororu k jeho kořenům. Muž, který před 35 lety hororovým fanouškům naservíroval kultovní Noc oživlých mrtvol, natočil film, při kterém živí umírají hrůzou a mrtví ožívají vzrušením. V Romerově děsivé představivosti se zrodila Země mrtvých, místo, v němž svět, tak jak jsme ho znali, je pouhou vzpomínkou. Pozůstatky lidské civilizace přežívají uvnitř opevněného města, zatímco živí mrtví se potulují pustinou, která ho obklopuje, a hladově hledají známky života. Uvnitř města ale také existují dva oddělené světy. Ti vyvolení obývají mrakodrap Fiddler´s Green, v němž si užívají absolutního luxusu, ti méně šťastní pak živoří na ulicích. Obě dvě skupiny jsou ale závislé na týmu žoldáků, kteří v obrněném transportéru pravidelně vyrážejí z městských bran do země mrtvých, aby v ní doplnili zásoby. V jejich čele stojí dva muži, kteří se navzájem liší jako voda a oheň. Cholo (John Leguizamo) si chce nebezpečnými výpravami zajistit vstupenku do Fiddler´s Green, Riley (Simon Baker) touží najít svět bez zombií a bez plotů. Konflikt, který se mezi nimi rozhoří, ohrozí nejen je samé, ale i poslední baštu lidské civilizace. Armáda mrtvých stojí před jejími branami, připravená využít i sebemenší zaváhání jejích ochránců. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (449)

POMO 

všechny recenze uživatele

Čoby hororové DVD béčko slušná zombiárňa, dokazujúca, že George A. Romero ešte stále dokáže byť výkonným alternátorom celovečeráku. Ale v porovnaní s prvými dvomi dielmi série alebo Snyderovym moderným Dawn of the Dead ide iba o štandard. Motív kritiky konzumnej spoločnosti je iba zopakovaný a nie je prispôsobený súčasnosti (mladému Snyderovi sa práve toto podarilo výborne), snímka neobsahuje jedinú naozaj zapamätania hodnú scénu, hlavný hrdina akoby vypadol z rodinnej drámy o dobrom oteckovi, "cool-hlášky" sú hluchonemé a ťažkopádne pomalé zombie vzbudzujú málo rešpektu. Čo film drží nad vodou je okrem spomenutého tempa iba slušná postapokalypticky-temná atmosféra. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

80´s přicházejí a dokazují, že nejsou mrtvá. Úsvit mrtvých Zacka Snydera útočí stylem a poselství jde stranou. Romero zůstává stylově staromódní, ale pořád mu to myslí, a ví, co lze říct zombie žánrem. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Land of the Dead je docela kvalitní zombiárnou. Příběh i atmosféra jsou více než dobré a staromódně pomalí nemrtví na mne působí mnohem líp než jejich současná rychlá varianta z Dawn of the Dead (i když to je film lepší). Scéna, kdy se tu zombíci pomalu šourají z řeky je jednoduše vynikající. Navíc je to film poměrně drsný a krvavý, pro fanoušky žánru lahůdka. 70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe to už Romero veru nemá ľahké, keď tu máme hromadu podobných námetov a určite aj kvalitnejšie podaných. Vo filme chcel poukázať na to že stačí malá neopatrnosť a je hneď po všetkom. Keď v zúboženej krajine panoval klud vďaka vybudovanému izolovanému mestu od zbytku sveta, obkoleseného vodou ako počiatočnou zábranou pre zombii, na teritóriu kde panuje jeden bohatý človek nad chudobou ... ale zombii napredujú v myslení a nezdávajú sa len tak ľahko a možno ani tá voda nakoniec nemusí byť až takou zábranou. Vízia večného panovníctva nad mestom v podaní Dennisa Hoppera a jeho zákerného spoločníka žoldáka Johna Leguizama a proti ním v útlaku bojujúci záchranca v podaní Simona Bakera za doprovodu chrániacej žienky v podaní Asia Argento, unikajúcich z mesta ... je náčrt hlavného deju v ktorom ide len o to ako sa vyhnúť zobmíkom v ich krvavej ceste bez ujmy na zdravý, kde miestamy temnú atmosféru brzdí plytký dej. V tom by veru mal Romero dosť popracovať inak sa z priemernosti nikdy nevymaní. ║Rozpočet $15miliónovTržby USA $20,700,082Tržby Celosvetovo $46,770,602/videl v kine: 55%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Škoda, že legenda George Romera není už taková jak bývala. Mluvilo se o něm jako o otci zombies , ale on se vrátil a bojim se říct ne v nejlepší formě. Pravděpodobne ukázal co chtěl, ale mě jako dnešnímu trochu více naročnému divákovi to nestačí k uspokojení. Jeden myslící zombík mi v evoluci přijde málo a že uměj plavat je horší než že běhají. Temnota filmu je fajn, ale něco této záležitosti chybí. Možná srdce, možná styl. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Romero is back! V dobe šprintujúcich zombies (upozorňujem, že aj napriek tomu mám Snyderov remake veľmi rád) a ďalších variácií daného žánru „živých mŕtvych“ mutujúcich do polohy počítačovej hry s prvkami action-survival (napr. Resident Evil) je Land of the Dead návratom tam, kde daný žáner začínal. IMHO veľmi vydarený návrat. Romero namiešal veľmi konzistentný koktejl akcie (vynáranie sa zombíkov z vody je čisto zimomriavková sekvencia - nie od strachu, ale od vzrušenia ako perfektne je koncipovaná a funguje), humoru (ja som vedel, prečo nemám rád piercing...) ako i pre neho typického sociálneho podtextu (fungovanie a princípy komunity bohatých versus chudobnejších v uzavretom mikrosvete) a samotného napredovania žánru (evolúcia zombies v smere ich postupného učenia sa – to čo bolo naznačené v Day dostáva tu v Land ešte väčší priestor, plus koniec vo vás zanechá myšlienky na zaujímavé možnosti vývinu deja v prípadných ďalších pokračovaniach). To všetko okorenené hutnými a početnými gore scénami, ktoré k danému žánru neodmysliteľne patria. Až je škoda, že film má len tak krátku stopáž, pretože miestami dej skáče až príliš rýchlo dopredu a namiesto dôkladného rozhľadu nastupuje náznakovosť. Jednotliví hereckí predstavitelia si svoje role užívajú plnými dúškami a nad všetkým u mňa kraľuje Asia Argento, ktorá je kapitola sama o sebe :-) (nehovoriac o potešujúcich cameo štekoch pre znalých - od Toma Saviniho až k Simon Peggovi spolu s Edgar Wrightom - dve tváre zo Shaun of the Dead). Veľmi slušné 4* aj po zhliadnutí Unrated director´s cut, ktorý predstavuje o 3 minúty dlhší a brutálnejší zombie-fest. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Romero to vzal kurva originálně. Ukázal, že v zombie žánru je stále co objevovat a těch vychytávek co tady předved, no prostě krása. Ale všeho moc škodí a naprosto nechápu proč se tvůrci rozhodli dát do filmu naprosto debilní ingredienci, že když člověk umře tak se z něj stane zombie (nemyslím tím když ho zombie kousne, ale prostě když se třeba oběsí). To mi přijde naprosto zbytečné, nelogické, debilní a hlavně mi to kazilo a stále kazí dojem z filmu. Jinak ale bez výhrad. Dennis Hopper svýho slizouna zvládl skvěle, hlavní hrdina je taky OK, ale kdo září je John Leguizamo. Jeho postavu jsem měl z celého filmu nejradši a fakt jsem mu fandil, protože to byl ten jedinej správnej badass. Dále je fajn, že se Romero nevzdal humoru (film začíná záběrem jak se skupina zombies snaží hrát na tubu a pozoun nebo co to bylo, dále následuje třeba zombie roztleskávačka). Celej film jsem nevěděl komu vlastně Romero fandí a mám silnej pocit že jako klaďasy preferuje zombíky. Inu proti gustu žádný dišputát. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Čistých 70 %. Říkejte si co chcete, ale Zack Snyder dal Romerovi na prdel. A to pořádně. Chybí zajímavé vztahy mezi postavami ( a vůbec opravdu zajímavé postavy ), postapokalyptická atmosféra není tak mrazivá a smutná, jak bych si přál, černý humor jen průměrný, sem tam slušný vtípek. Snyderův remake byl i zábavnější a zároveň mnohem mrazivější, pocit špatného konce mě provázela celý film, zato Země mrtvých je neslaná nemastná. Rád bych se dozvěděl více o systému fungování města, ale na to Romero kašle. Vývoj žánru oceňuji, zombies jsou prezentovány skoro jako tragické postavy, se kterými bysme měli mít soucit. Ale to, jestli hlavní postavy někoho zachrání nebo nezachrání, mi bylo upřímně jedno. A to asi není úplně dobře, stejně tak, že jsem někdy přesně znal hloupou odpověď hlavního hrdiny na hloupou otázku jedné postavy. Nejsem ani zklamán ani nadšen a určitě jsem pro to, aby se točily další zombie filmy. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Johnny Klimek a Reinhold Heil: 1. Sometime Ago ,2. Eats ,3. Big Daddy ,4. Call it a Night ,5. Last Night ,6. Department Store Raid ,7. Into Liquor Store ,8. Liquor Store ,9. Military Zone ,10. Saving Slack ,11. Cholo Escapes ,12. Zombie Targets ,13. Stealing Dead Reckoning ,14. Meeting Kaufman ,15. Leaving Mouse ,16. Team into City ,17. Looking for Ammo ,18. Shoot Manolete ,19. Driving to Drop Off ,20. Zombie on the River Bank ,21. Surface ,22. City Battle ,23. Overcome Cholo ,24. Back to the City ,25. Cholo Bitten ,26. The Battle Continues ,27. Mercy Killing ,28. Zombies Enter Mall ,29. Mall Slaughter ,30. Dead Reckoning Under Siege ,31. Get Away ,32. You Have No Right! ,33. Gasoline ,34. The Massacre ,35. Now We Can Go ,36. To Canada ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kanada? Tam ale nič nie je.“ – „Veď práve.“ Romero nás od roku 1968 bombarduje vyzretými, na myšlienku bohatými zombies krvákmi, ktoré si navzájom síce nie sú klasickými sequelmi, ale odohrávajú sa v rovnakom svete. Svet v jeho rip-offoch čoraz vehementnejšie upadá pod nadvládou netvorov. Každým dielom je ich čoraz viac a viac a ľudí menej a menej a musia sa čoraz rafinovanejšie ukrývať, aby prežili ďalší deň. Dá sa v takom svete existovať? Sú nemŕtvi choroba alebo sa s nimi dá žiť v symbióze? A čo vlastne sú? Nie sme to my, iba vo vyššom stupni rozkladuí? Odpudivo krásne masky a špičkové hardcore gore, tradične romerovsky kvalitné narábanie so slabšími hercami (Baker, Leguizamo, Hopper, Argento), výborná atmosféra a nezabudnuteľné scény, v ktorých Romerove deti prechádzajú mrazivou evolúciou (narábanie s nástrojmi, chôdza pod vodou). Inak na tom nie sú len zombies, ale i ľudia, ktorí sa po predchádzajúcich apokalyptických častiach (najmä po podzemnom Dni mŕtvych sa zdalo, že sú odsúdení na vymretie) prekvapivo odrazili odo dna a snažia sa žiť tak, ako pred vypuknutím nákazy. Čo ale nemôže mať dlhé trvanie. Vieme predsa, akí ľudia sú. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak Romero po dlouhy dobe vlit zas mezi zombiky a povedlo se mu to dost dobre. Film ma jen tri problemy, prvni, kterej vadi nejmin, je pribeh, je to v podstate o nicem. Pak to jsou masky zombiku, nektery jsou fajn, ale nektery pusobi dost gumove a proste uz sem videl lepsi. A ted treti a nejvetsi problem. Romero mel asi pocit, ze musi zmodernizovat. Behaci zombici tu uz byly, takze na to se nastesti vysral a misto toho jim dal "inteligenci". Coz by zas tak nevadilo, kdyby to neprehnal a neudelal je moc chytry, v cele s cernym pumparem, kterej ma masku vylozene odflaklou a desne me sral. Jinak vetsinu casu se tu nekdo rube, takze kazdou chvily litaj vzduchem koncetiny, litry krve a vnitrnosti a je to spravna prasarna. Co se tyce hercu, nejvic fajn je John Leguizamo, Hopper neni spatnej, ale potreboval by vic prostoru a Asia je sexy, ale nic tu v podstate nedela. Naka revoluce v zanru se sice nekona, ale podivana to je slusna. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Krásný zombie film podle mého gusta! Přesně na něco takového jsem čekal už hodně dlouho a myslel jsem si, že to je ÚSVIT MRTVÝCH, ovšem mistr žánru, George A. Romero se nenechal zahanbit! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Romero využil všechny svoje nabyté kvalitní zkušenosti a dokázal, že rozhodně nepatří do starého železa. Film je v podstatě ve všech směrech velice vyrovnaný, ať jsou to herecké výkony, děj, spád, akční scény, masky, gore scény, tradiční kritika společnosti ... Prostě všechno tak nějak šlape na velice kvalitní úrovni. Není to však vyjímečná bomba, vzhledem k například Snyderovu remaku "Dawn of the Dead", který je mnohem dinamičtější, nebo "28 týdnů poté", který je mnohem depresivnější ... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Svět ovládly zombie - kulhavé apokalypsy, které požírají vše, co má jen trochu příchuť masa...přeživší lidé jsou zabarikádovaní v centru jednoho bývalého velkoměsta...a tady příběh začíná...Režisér natočil skvělý film s patřičně nechutnými hardcore scénami(rozstřílené a uražené hlavy, vyrvaná střeva), dobrým scénářem a zasadil ho do temné doby neurčitého roku. Obrněný transportér cool(vždycky jsem takový stavěl z lega), zombies správně namaskované a zahrané, atmosféra hutná. Některé lekačky lze dopředu odhadnout, takže výsledný záměr není takový, ale sem tam něco unikne, tak pozor, ať to s váma nešlehne. Jeden podařený vtípek o Samoy. Film se mi líbil více než remakeovaný Dawn of the Dead(původní jsem neviděl)...15 miliónů dolarů(rozpočet)/43,7 miliónů dolarů(celosvětový výdělek) ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Země mrtvých má ve srovnání s ostatními Romerovými zombie-filmy nejvíc děje a opravdu sympatické herce v ústředních rolích, včetně dokonalého padoucha Dennise Hoppera. Je tu jedna hodně napínavá scéna, moc se mi líbil ten nápad s vodou a to, že proti sobě bojovala armáda lidí a zombie. Na konci je krásná depresivní scéna, pár příjemných scén na odlehčení, dostatek krve a vnitřností, prostě zase jeden výborný Romero. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Dědek Romero ještě rozhodně nepatří do sběru! Velmi dobrý, krvavý a vůbec drsný, atmosférický horor, který je sice staromódnější než hitový remake Úsvit mrtvých, ale disponuje velkou porcí solidní filmařiny. Fanoušky žánru určitě potěší. 3 a půl. ()

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Die House, Grind Smith!

Die House, Grind Smith!

08.01.2007

Pro mnohé jistě nejočekávanější film tohoto roku, režijní spolupráce dvou odchovanců filmu Tarantina a Rodrigueze, Grind House, se vedle Roba Zombieho a Eliho Rotha rozšířila o další jméno spojené v… (více)

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Druhá Země mrtvých

Druhá Země mrtvých

02.12.2005

Po našich kinech si právě v Zemi mrtvých vykračují hordy zombies, díky kterým se k tomuto hororovému žánru vrátil jeho praotec George A. Romero. A protože konec filmu zůstal poměrně otevřený, dolary… (více)

Reklama

Reklama