Reklama

Reklama

Země mrtvých

  • Kanada Land of the Dead (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Země mrtvých George A. Romera je dlouho očekávaným návratem zakladatele žánru zombie hororu k jeho kořenům. Muž, který před 35 lety hororovým fanouškům naservíroval kultovní Noc oživlých mrtvol, natočil film, při kterém živí umírají hrůzou a mrtví ožívají vzrušením. V Romerově děsivé představivosti se zrodila Země mrtvých, místo, v němž svět, tak jak jsme ho znali, je pouhou vzpomínkou. Pozůstatky lidské civilizace přežívají uvnitř opevněného města, zatímco živí mrtví se potulují pustinou, která ho obklopuje, a hladově hledají známky života. Uvnitř města ale také existují dva oddělené světy. Ti vyvolení obývají mrakodrap Fiddler´s Green, v němž si užívají absolutního luxusu, ti méně šťastní pak živoří na ulicích. Obě dvě skupiny jsou ale závislé na týmu žoldáků, kteří v obrněném transportéru pravidelně vyrážejí z městských bran do země mrtvých, aby v ní doplnili zásoby. V jejich čele stojí dva muži, kteří se navzájem liší jako voda a oheň. Cholo (John Leguizamo) si chce nebezpečnými výpravami zajistit vstupenku do Fiddler´s Green, Riley (Simon Baker) touží najít svět bez zombií a bez plotů. Konflikt, který se mezi nimi rozhoří, ohrozí nejen je samé, ale i poslední baštu lidské civilizace. Armáda mrtvých stojí před jejími branami, připravená využít i sebemenší zaváhání jejích ochránců. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (449)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Chtě nechtě musím porovnat s Úsvitem mrtvých Zacka Snydera,neboť jde o film se stejnou tématikou,ale jinak to je nebe a dudy :-).Bohužel,George A. Romero dle mne krapet zaspal dobu.Právě Snyder ukázal,jak by měl vypadat moderní horor:rychlý,akční,KRVAVÝ nářez.Nemohu si pomoci,George A. Romero a jeho Země mrtvých je přesný opak.Pomalý,nedynamický a poměrně i nekrvavý zombifilm,který by se hodil stylem natočení tak o 15-20 let zpátky,tam by zapadl a možná byl i navýsluní,v dnešní době mě ovšem již neoslovil téměř ničím.Navíc vesměs nevýrazní herci též nepřidají.Velké zklamání! ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Slušný zombie horor. Škoda jen, že se zde člověk nedozví příčinu onoho "zombie moru" díky němuž se z lidi stali "smraďoši" :-) Jde o klasiku, kdy přeživající lidi bojují proti pochodujícím mrtvým. Takových filmu existuje docela dost, ale jak se zdá, tak mají úspěch a asi se jen tak neomrzí. Země mrtvých je zábavná, nenudí a má příjemnou stopáž. Obličeje ve filmu zná člověk spíše z "béčkových" filmu ale nezklamou. ()

Dromed 

všechny recenze uživatele

Zombie by měly slintat a běhat za masem, kousat, žrát, řvát. Být o něco mín inteligentnější než já. A né vole střílet ze zbraní, a vymýšlet jakési strategie, a být tudížm víc inteligentnější než já! Jak jim pak mám jako utéct? ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Slabsi prumer, podle meho...cele mi to prislo prilis televizni. Problem muze byt taky mozna v tom, ze zombii je v posledni dobe proste strasne moc a tak vlastne nikoho uz nedesi... 3- ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Ničím výnimočný béčkový zombie film akých sú stovky. A nezachráni to ani meno chlapíka sediaceho na režisérskej stoličke. Romero má za sebou a verím že ešte aj pred sebou ďaleko lepšie kúsky. Inteligetní zombies, ktorí vedia plávať a používať zbrane... No dobre, beriem to tak, že aj majster zombie má niekedy slabšiu chvíľku. 50 %! ()

Red Meat 

všechny recenze uživatele

Miluji zombie filmy a takové kousky jako NIGHT OF THE LIVING DEAD bych bez rozpaků označil za geniální, nicméně LAND OF THE DEAD je pro mě obrovským zklamáním. A dvakrát takovým, uvědomím-li si, že tento paskvil subžánru "zombie horor" natočil jeho samotný zakladatel. Když Danny Boyle svého času v celkem povedeném kousku 28 DAYS LATER nechal zombíky pobíhat nadlidskou rychlostí, kdejakého Romerova fanouška to mohlo popudit, ale většina to akceptovala a koneckonců to bylo ku dobru věci, tedy zvýšení dramatičnosti. Jenže to, co nyní provedl sám Romero, je prostě neakceptovatelné: dal Nemrtvým inteligenci! Sice minimální, ale přece. Zombie již nejsou tupým stádem, jak by se slušelo, ale prakticky myslícím protivníkem, což zásadně porušuje (mění?) nejzákladnější pravidla žánru. A navíc přestává bavit! No budiž. Když někdo něco vytvoří, má právo to i zničit. Jenže to zdaleka není jediné, co mi na LAND OF THE DEAD vadilo. Námět není nikterak nový - skupina lidí přežívá na určitém, Nemrtvými obleženém místě, kterým v tomto případě není opuštěný dům, supermarket ani atomový kryt, nýbrž celé město. Z tohoto faktu však určitě mohlo pramenit daleko více vtipných (a dramatických) momentů, něž kolika se dočkáme a zdá se, že tvůrcům se vymýšlet něco originálního snad ani nechtělo. Film se bere dost vážně a místo budování poctivé atmosféry se zabývá nepodstatnými zbytečnostmi, jako jsou vztahy, intriky, traumata z mládí a nevím co ještě všech hlavních i vedlejších postav, kterých tu je daleko více než akorát. Hlavní hrdinové jsou nemastní neslaní (tím nemyslím maso) a občas pronáší tak patetické hlášky, jaké bych čekal spíš ve filmech typu PEARL HARBOR. Ale úplně nejhorší je konec, který je tak "happy", až se mi chtělo brečet, nehledě na to, že naprosto postrádá logiku. Prostě takhle ne. Vzpomenu-li na Snyderovu nedávnou pecku DAWN OF THE DEAD, musím s lítostí konstatovat, že klasik žánru je za zenitem a měl by přenechat štafetu mladším a zapálenějším. Ale abych jen nekritizoval: Dennis Hopper hraje typického Dennise Hoppera a je zábava jej sledovat. Některé fórky jsou povedené, Zombie správně uleželé, jejich likvidace mnohdy efektní a krví se tu nešetří. Mě to však k plné spokojenosti rozhodně nestačí. George A. Romero is dead. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nejlepší horor roku 2005. Mistr Romero ukázal všem, že to pořád umí a nejenže se mu podařilo vytvořit působivé postapokylyptické město, ovládané jedním tyranem a ukázat rozdíl v životní úrovni lidí "dole" a "nahoře", ale zároveň vytvořil nejgeniálnějšího zombíka vůbec - Buba, kterému dal inteligenci a vůdcovské schopnosti. Závěrečný masakr je lahůdkový, vozítko připomínající hru Command and Conquer skvělé a finále není tak pesimistické, jak to v průběhu filmu vypadalo. Parádička. ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Dost dobré. Na filmy se zombie se rád kouknu. Konečně už zombie nejsou jen chodící mrtvoly s IQ bublajícího bahna, ale začli používat mozek a dokonce i střelné zbraně. Je to něco nového ale dobrého. Kdo má rád zombie hned si to sežentě a hurá k obrazovce. ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Další dobrý zombie snímek. Některé záběry (trhání kusů masa, roztrhnutí ruky na půl...) na mě byly trochu moc, ale celkový dojem mi to nepokazilo. Přemýšlím, jestli jsem už někde viděla zombíky, kteří by začali tak nějak trochu přemýšlet či se vyskytovat pod vedením jednoho "vůdce". Asi to bylo v tomhle snímku poprvé. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

V dobe dávno minulých by toto mohlo byť slušné béčko, teraz však v porovnaní s ostatnými zombie krvákmi stráca dych. Jasne, humor je tu stále dosť krvavý a aj herci si odvedú svoje. Ja však už v súčasnosti nemám pochopenie pre scenár, ktorý stavia zombíkov vždy na naprehľadnejšie miesto aby sa stále po upokojení vyskočili ukrytí z poza kameri. Príklad - hrdina niečo počuje, vystrieľa zásobník a keď už si myslí, že je všetko čisté tak úplnou nahodou zabudne na nemŕtveho ktorý sa dostal až úplne k jeho tesnej blízkosti a ukusne ho. Aj ten svet nebol veru fungujúci, je vidno že bol robený iba pre čo najväčší zombie masaker. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá béčková zábava, u které stačí vypnout mozek (takže si připadáte jako jeden ze zombíků :) ) a můžete se nechat unášet všema těma kousancema a stříkancema krve, který v takovým filmu nesmí chybět. Hlavní hrdina je takovej klaďas, že to z něho prýští na míle daleko, a záporňákům zase přejete, aby je brzo někdo sežral. A když ti nemrtví dokonce začnou trochu přemýšlet, je to celkem sranda... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Romero, Romero, čo to robíš? Rok po Dawn od Dead prídeš s týmto? Jasné, chápem, že laťka bola nastavená tak vysoko, že bežným prístupom sa to nedalo prekonať, ale tá prílišná originalita spojená s narastajúcou inteligenciou zombie, tak toto zabilo akékoľvek lepšie hodnotenie. Aspoň že ten gore efekt stál za to. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Snyderové zombie jasne vyhrávajú, ale aj tak sa je na čo pozerať a nuda nehrozí. Niektoré scény sú skutočne gore, ale celkovo chýba filmu trochu tempo, ktoré akoby sa prispôsobovalo zombiám. Herecké obsadenie je absolútne necharizmatické, nikto tu nie je, kto by vyslovene trčal z rady. Štyri hviezdy je síce nadhodnotenie, ale už len kvôli tomu trhaniu tiel idem teraz trochu nad cenu. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Zombie alias nemrtvi znovu povstavaji, aby skoncovali s lidskou populaci jednou pro vzdy. Posledni zbytky lidi se musi branit necekane obrovskemu naporu "premyslejicich zombiku", coz je nelogicke, ale na to se tu nehraje a jedine to dopomuze vetsi akcnosti snimku, ktera je jeho nejvetsi devizou, nepocitaje samozrejmou explicitu a brutalitu scen. 55% ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Proč člověk, co dal světu mozkožravé živé mrtvoly a je proti aby uměly běhat, tak proč nám dál mrtvoly co jsou nabušený jak učitelka biologie a chápají na co je m-16???? A navíc kurevsky narve film levičáckou propagandou, za kterou by mu v KLDR dali jistě řád bůchví čeho. Ach Romero, kdybys tolik nenadával na nové tvůcrce ve svém žánru, ti alespoň ví co v takovém filmu má být. Což ty už moc ne. Ale alespoň ti děkuji za výběr herců, to se ti povedlo. ()

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Die House, Grind Smith!

Die House, Grind Smith!

08.01.2007

Pro mnohé jistě nejočekávanější film tohoto roku, režijní spolupráce dvou odchovanců filmu Tarantina a Rodrigueze, Grind House, se vedle Roba Zombieho a Eliho Rotha rozšířila o další jméno spojené v… (více)

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Druhá Země mrtvých

Druhá Země mrtvých

02.12.2005

Po našich kinech si právě v Zemi mrtvých vykračují hordy zombies, díky kterým se k tomuto hororovému žánru vrátil jeho praotec George A. Romero. A protože konec filmu zůstal poměrně otevřený, dolary… (více)

Reklama

Reklama