Reklama

Reklama

Země mrtvých

  • Kanada Land of the Dead (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Země mrtvých George A. Romera je dlouho očekávaným návratem zakladatele žánru zombie hororu k jeho kořenům. Muž, který před 35 lety hororovým fanouškům naservíroval kultovní Noc oživlých mrtvol, natočil film, při kterém živí umírají hrůzou a mrtví ožívají vzrušením. V Romerově děsivé představivosti se zrodila Země mrtvých, místo, v němž svět, tak jak jsme ho znali, je pouhou vzpomínkou. Pozůstatky lidské civilizace přežívají uvnitř opevněného města, zatímco živí mrtví se potulují pustinou, která ho obklopuje, a hladově hledají známky života. Uvnitř města ale také existují dva oddělené světy. Ti vyvolení obývají mrakodrap Fiddler´s Green, v němž si užívají absolutního luxusu, ti méně šťastní pak živoří na ulicích. Obě dvě skupiny jsou ale závislé na týmu žoldáků, kteří v obrněném transportéru pravidelně vyrážejí z městských bran do země mrtvých, aby v ní doplnili zásoby. V jejich čele stojí dva muži, kteří se navzájem liší jako voda a oheň. Cholo (John Leguizamo) si chce nebezpečnými výpravami zajistit vstupenku do Fiddler´s Green, Riley (Simon Baker) touží najít svět bez zombií a bez plotů. Konflikt, který se mezi nimi rozhoří, ohrozí nejen je samé, ale i poslední baštu lidské civilizace. Armáda mrtvých stojí před jejími branami, připravená využít i sebemenší zaváhání jejích ochránců. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (449)

Lord Fuck 

všechny recenze uživatele

Kdy už Romero pochopí, že pomalé ploužení zombíků už nikoho nevyleká? Film prošel evolucí a je dobré, že někteří režiséři na ní nedbají a točí stále po staru, ale u hororu prostě musíte jít alespoň trochu s dobou. Romerem kritizovaná povedená předělávka Úsvit mrtvích je toho jen důkazem. Země mrtvích nenabízí nic nového. Spíše působí jako parodie sama na sebe. ()

Wencek 

všechny recenze uživatele

Návrat klasika zombie hororu se opravdu povedl. Klasické pomalu chodící zombí jsou mnohem strašidelnější než sprint zombí (nemám nic proti remaku Úsvitu mrtvých tam to fungovalo dobře - viz. moje hodnocení) ale představte si běhat posmrtně ztuhlého Asafu Powela jak běhá 100m pod 10 sekund. To si myslím že by asi moc nefungovalo a proto pro mě zombí musí chodit a ne běhat (viz. komiks "The walking dead"). Navíc velmi povedené bonusy na DVD jsou dalším velkým plus tohoto snímku. A proto se už těším na další Romerův snímek "Diary of the Dead". ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

V Zemi mrtvých dotáhli zombie žánr až do extrému a dá se říct, že ho tím i zničili. Novej pohled na tento typ filmu se mi nezamlouval ani zdaleka...taková postapokalyptická hovadina...i když od Romera. ()

kubal18 

všechny recenze uživatele

Sic fanoušek tématu živých mrtvých, ale u tohoto kousku nemůžu dát víc jak dvě hvězdy a to kvůli totálně pitomému, nelogickému a nehorrorovému konci. ()

Mitopus 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty staré dobré časy, kdy partička teenagerů příšla někam na chatu, kde je zmasakrovala horda kráčejících mrtvol! Země mrtvých je vizuálně velmi povedený film, příběh taky ujde (vzhledem k žánru), ale atmosféru totálně kazí fakt, že mrtvoly začaly mít city. Víc snad není třeba dodávat, snad jen, že po finálním masakru kde nemrtví sežerou kohokoliv kdo jim vejde do cesty se dozvíte, že vlastně taky jen hledají kam by šli... Chudáci. ()

BLADER 

všechny recenze uživatele

Tak, no, myšlienka tohoto filmu je rozhodne zaujímavá, forma zábavná, ale ako celok mi to pripadá trochu... trochu neurčité. Na jednej strane dobrá akcia so zombies, na druhej strane stokrát ohraná téma "len živí ľudia sú naozajstní podliaci". A poviem vám, už ma to trochu začína nudiť. Tam, kde Syder ponúkol skvelú adrenalínovú jazdu, Romero začína filozofovať. Ale zase na druhej strane, stále zostáva tým majstrom, ktorý mieša gore, napätie a akciu tak krásne dokopy, že to snáď tak dokáže len on ( a ešte Snyder :). ()

IronFan 

všechny recenze uživatele

Za zombíky, kteří se uči střílez ze zbraní, si určitě zaslouží ty tři hvězdičky. Jako fanouškovi zombie filmů se mi to líbilo, ale abych byl upřímný - od námětu jsem očekával více. ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Inteligentní zombie? Co je to, kristapána, za blbinu... Dobře, postapokalyptická společnost s věžákovou elitou zní i pravděpodobně, ale geneze zombií je směšná, bohužel stejně jako řada hereckých výkonů. Film (asi) čistě pro milovníky žánru, ke kterým se osobně nepočítám. ()

sarfian 

všechny recenze uživatele

A ďalší zombícky film pri ktorom mi niečo málo chýbalo k dokonalosti. Vadilo mi tam truchu to rozmýšlanie zombíkov a tá ich sila, ktorou trochu moc ľahko trhali ludí nakusy. Na mrtvoly je to trošku moc sily. Inak je to parádna zábava a konečne aj tá akcia sa už dá a krvi sú tu naozaj litre. VIDENÉ 2x ()

kukkik odpad!

všechny recenze uživatele

Jedním slovem - pitomost. Já osobně mám zombie filmy rád ale jen ve stylu Úsvitu mrtvých. Film o zombících ve kterém celou dobu sedí parta lidí v nějakém karavanu (nebo dodávce nebo co to bylo) se mi rozhodně nemůže líbit. Za mě rozhodně ODPAD S VELKÝM O! ()

FreeDooM44 

všechny recenze uživatele

heh tak to bylo směšné... Původně jsem chtěl dát odpad, za ochotnické výkony herců, za i na zombie film hodně chatrnou hlavní dějovou linii, za ten směšný závěr ( ,, jako my " :D :D ) ... nakonec jsem si to rozmyslel a přihodil jednu hvězdu za vcelku dobrý nápad vnesení do světa mrtvých velké, plně funkční město pro bohaté ve kterém se žije jako by se nechumelilo, což bylo vcelku zajmavé. Další + je za vcelku ,,šťavnaté " zpracování nechutností a hostiny zombíků, tolik o anatomii lidského těla poskytuje snad už jen serie filmů saw :) ... P.S : nebýt černého inteligenta, vůdce zombiků, přihodim víc, ale toho přes srdce nepřenesu. ()

vincchuppo 

všechny recenze uživatele

Mohlo to mít i na víc, kdyby nebylo kdyby. Takhle je to celkem pohodavá zombie věc. Nic extra. Určitě se vám těch pár zombie jokeů může zalíbit. Ale nic nového pod sluncem. ()

Thrain 

všechny recenze uživatele

Zatracený béčko. Ale hodně se mě líbila myšlenka postupně se vyvíjejících a učících se zombíků. 55% ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Ne ne tohle se nepovedlo. Romero si neuvědomil, že v roce 2005 se diváci už nespokojí s trykama jak z osmdesátek. Ani příběh není nic extra. Ono je to vlastně o bandě blbců, jednom náklaďáku a zombíkách. Bez nápadu, bez zaujetí, bez gradace a bez pořádných postav.... A je to poslední film, ve kterém jsem viděl, že vojáci stříli zásadně od pasu :-) ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Lahůdkový zářez do zombieho subžánru, kterému nejde prakticky co vytknout. Je to zábavné,je to krvavé a především to má pomalu se pohybující dobře vypadající zombíky a slušnou atmosféru. ()

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Die House, Grind Smith!

Die House, Grind Smith!

08.01.2007

Pro mnohé jistě nejočekávanější film tohoto roku, režijní spolupráce dvou odchovanců filmu Tarantina a Rodrigueze, Grind House, se vedle Roba Zombieho a Eliho Rotha rozšířila o další jméno spojené v… (více)

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Druhá Země mrtvých

Druhá Země mrtvých

02.12.2005

Po našich kinech si právě v Zemi mrtvých vykračují hordy zombies, díky kterým se k tomuto hororovému žánru vrátil jeho praotec George A. Romero. A protože konec filmu zůstal poměrně otevřený, dolary… (více)

Reklama

Reklama