Reklama

Reklama

Země mrtvých

  • Kanada Land of the Dead (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Země mrtvých George A. Romera je dlouho očekávaným návratem zakladatele žánru zombie hororu k jeho kořenům. Muž, který před 35 lety hororovým fanouškům naservíroval kultovní Noc oživlých mrtvol, natočil film, při kterém živí umírají hrůzou a mrtví ožívají vzrušením. V Romerově děsivé představivosti se zrodila Země mrtvých, místo, v němž svět, tak jak jsme ho znali, je pouhou vzpomínkou. Pozůstatky lidské civilizace přežívají uvnitř opevněného města, zatímco živí mrtví se potulují pustinou, která ho obklopuje, a hladově hledají známky života. Uvnitř města ale také existují dva oddělené světy. Ti vyvolení obývají mrakodrap Fiddler´s Green, v němž si užívají absolutního luxusu, ti méně šťastní pak živoří na ulicích. Obě dvě skupiny jsou ale závislé na týmu žoldáků, kteří v obrněném transportéru pravidelně vyrážejí z městských bran do země mrtvých, aby v ní doplnili zásoby. V jejich čele stojí dva muži, kteří se navzájem liší jako voda a oheň. Cholo (John Leguizamo) si chce nebezpečnými výpravami zajistit vstupenku do Fiddler´s Green, Riley (Simon Baker) touží najít svět bez zombií a bez plotů. Konflikt, který se mezi nimi rozhoří, ohrozí nejen je samé, ale i poslední baštu lidské civilizace. Armáda mrtvých stojí před jejími branami, připravená využít i sebemenší zaváhání jejích ochránců. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (449)

Al90 

všechny recenze uživatele

Snímek neurazí,mě osobně se líbil,sice nic nového pod sluncem,ale zabavilo mě to,akční scény slušně udělané,4 hvězdy za mě :) PS: hru po netu hraji již 7 rokem :))) ()

mlock odpad!

všechny recenze uživatele

Ani horror, ani komedie. Nulová atmosféra, debilní dialogy, nelogičnosti - inteligentní flexibilní zombie - WTF? A ten happy end to dorazil: budeme na sebe se zombíky hodni! ()

Moonwalker odpad!

všechny recenze uživatele

Tak abych pravdu řekl tak je to opravdu velká krávovinu jsem neviděl. Aby zombie přemýšleli jako normálně smýšlející lidi? To jako vážně? Moc na filmy nedávám hodnocení ''odpad!'' ale tomuto filmu nic jiného dát nemůžu. To si raději pustím Soumrak mrtvých, nebo Zombieland což jsou alespoň výborné komedie. Ale tomuto říkám fakt špatný film, naprosto jsem se nudil. Nikdy víc! ()

Little_Sawy 

všechny recenze uživatele

Slušně povedená sračka, která se dle mého názoru rozhodně do odpadu nehodí. Atmosféra v téhle zombie řezbě je celkem dobrá, v kterem filmu je předce i na temný nemŕtvy střane Boss zombíků? No kde? No nikde. A jako bonusek tady hrá Mentalista, jo ten seriál jsem tady dosť žrala, jen si mohl vybrať předse přesvědčivejší kousek, ale i tak, to celkem šlo. Masky zde vypadají, dosť chabě, ale myšlenka je parádní že se snaží přemýšleť a chovat se jako předtým, když žili. I když tady mohli víc zdevastovat lidi.. za mě povedený. ()

marsz 

všechny recenze uživatele

velice nudny film o zombicich - skoda - nechapu, jak se nad tim muze nekdo rozplyvat, asi videl kulove - asi jo - ted to ma 68% ale to si tento film v zadnem pripade nezaslouzi - snad 28% - ok beru ()

vlhkej odpad!

všechny recenze uživatele

Nech sa na mna nik nehneva, ale toto je hrozna nuda. Nic nove tam nepriniesol, film nema ani myslienku, ani akcnu zabavu, nic, nic, nic. Len hroza, ale nie hrozna hroza. Nuda, nuda, nuda!!!pan Romero to uz nevie. Opakuje pouzite prostriedky co do obsahu a formu nema tiez ani zdaleka originalnu. Nuz, pan Romero by mal prehodnotit svoje ucinkovanie ako reziser a venovat sa inym zanrom, lebo zombie-horrror uz nie je prenho to prave orechove. ()

ondy1985 

všechny recenze uživatele

Zombie som už mal možnosť vidieť z mnohých pohľadov - ako tupé a bezmocné, rýchle a silné, ale teraz je to snáď prvý krát, čo sa pokúšajú myslieť. Myslím, že Romero sa pomaly snaží priblížiť zombíkov nám smrteľníkom. V ďalšom diely by už ani nemuselo byť jasné, kto je vlastne živý a kto nie... :-) Inak slušný film. Dosť som sa pobavil a trochu sa aj bál, ale všetky ľakacie scény som už niekde videl a nemohol som sa zbaviť dojmu, že Romero iba zrecykloval pár klasických hororov. ()

Hystory 

všechny recenze uživatele

Režisér George A.Romero oživil na filmové plátno takzv. zombíkov (nemŕtvych) a to v Noci živých mŕtvol. Jeho príbeh pokračuje, samozrejme vložený do 21.storočia. Krajina mŕtvych nie je bezkonkurenčná imitácia doterajších hororov (a nie je to ani remake!), ale do desivej atmosféry spracovaný originálny dej s autentickými zábermi: Nemŕtvy už prebrali vládu nad celou zemou a ľudia si vystavili tábory ďaleko odizolovaných od týchto netvorov. Samozrejme nič netrvá večne, a „múdry“ nemŕtvy našli cestu do tábora ... Film je akurát stvorený na nudné večere, kde sa pri pukancoch a vypnutých mozgoch necháme viesť filmom. ()

Figuto 

všechny recenze uživatele

No lepší než Diary Of The Dead nebo Survival Of The Dead, především v maskách a masakrálních scénách. Chybou je, že je to opět odlehčené, velmi béčkové a opět kritizující společnost. Upřímně, na taková moudra nejsem příliš zvědavý. 5/10 ()

mistrpropr 

všechny recenze uživatele

řekl bych, že je to spolu s nocí oživlých mrtvol, nejlepší romerův film. zklamal mě teda konec a sral mě ten debilní a debilně namaskovanej černoch ale jinak to bylo v pohodě. jo a pan mentalista by nemusel být takovej mirek dušín ()

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Die House, Grind Smith!

Die House, Grind Smith!

08.01.2007

Pro mnohé jistě nejočekávanější film tohoto roku, režijní spolupráce dvou odchovanců filmu Tarantina a Rodrigueze, Grind House, se vedle Roba Zombieho a Eliho Rotha rozšířila o další jméno spojené v… (více)

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Druhá Země mrtvých

Druhá Země mrtvých

02.12.2005

Po našich kinech si právě v Zemi mrtvých vykračují hordy zombies, díky kterým se k tomuto hororovému žánru vrátil jeho praotec George A. Romero. A protože konec filmu zůstal poměrně otevřený, dolary… (více)

Reklama

Reklama