Reklama

Reklama

Země mrtvých

  • Kanada Land of the Dead (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Země mrtvých George A. Romera je dlouho očekávaným návratem zakladatele žánru zombie hororu k jeho kořenům. Muž, který před 35 lety hororovým fanouškům naservíroval kultovní Noc oživlých mrtvol, natočil film, při kterém živí umírají hrůzou a mrtví ožívají vzrušením. V Romerově děsivé představivosti se zrodila Země mrtvých, místo, v němž svět, tak jak jsme ho znali, je pouhou vzpomínkou. Pozůstatky lidské civilizace přežívají uvnitř opevněného města, zatímco živí mrtví se potulují pustinou, která ho obklopuje, a hladově hledají známky života. Uvnitř města ale také existují dva oddělené světy. Ti vyvolení obývají mrakodrap Fiddler´s Green, v němž si užívají absolutního luxusu, ti méně šťastní pak živoří na ulicích. Obě dvě skupiny jsou ale závislé na týmu žoldáků, kteří v obrněném transportéru pravidelně vyrážejí z městských bran do země mrtvých, aby v ní doplnili zásoby. V jejich čele stojí dva muži, kteří se navzájem liší jako voda a oheň. Cholo (John Leguizamo) si chce nebezpečnými výpravami zajistit vstupenku do Fiddler´s Green, Riley (Simon Baker) touží najít svět bez zombií a bez plotů. Konflikt, který se mezi nimi rozhoří, ohrozí nejen je samé, ale i poslední baštu lidské civilizace. Armáda mrtvých stojí před jejími branami, připravená využít i sebemenší zaváhání jejích ochránců. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (449)

Divočák

všechny recenze uživatele

***Věděli jste, že: Režisér Romero ve snímku použil nerealizované nápady ze scénáře ke dvacet let starému "Dni mrtvých", který byl až doposud jeho posledním Zombie filmem.// I s rozpočtem 15 milionů dolarů, který je na Hollywoodské poměry směšný, jde o nejdražší film Romerovi kariéry.// Režisér si natolik oblíbil zombie komedii "Soumrak mrtvých", že její autory Simona Pegga a Edgara Wrighta obsadil do "Země mrtvých" coby dvě chodící mrtvoly.// Představitelka hlavní ženké role Asia Argento je dcerou slavného mistra krváků Daria Argenta. Zápach uělé krve jí podle jejích vlastních slov připomíná dětství.// Recept na Romerovu umělou krev je překvapivě jednoduchý. Jde o obyšejné potravinářské barvivo s kapkou saponátu.// Legendární maskér Tom Savini se ve snímku mihne ve stejné roli, kterou ztvárnil už v roce 1978 v původním úsvitu mrtvých.// Místem natáčení měl být Pittsburg, kde vznikly předchozí 3 díly série, producenti si ovšem prosadili kanadské Toronto.*** ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Snad jsem to viděla příliš brzy po "Úsvitu mrtvých", snad je chyba někde jinde, ale já jsem se u tohohle zombie horroru víceméně nudila. Nic překvapivého, nic napínavého, akce chabá a na strach rovnou zapomeňte (snad to bude tím, že zombíci jsou zobrazováni lidštěji než sami lidé). Zbyla tedy jen ta myšlenka, úvaha o lidskosti, která však nepůsobí převratným dojmem. Dojem po dvou nebo třech letech je minimální, zatímco špeky ze Snyderova konkurenčního filmu si pamatuju naprosto jasně. 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si zopakoval a znovu si uvědomil, že Romero byl král zombie filmů a těžko říci, jak by bez něj tenhle žánr vypadal. Každopádně to nejlepší odkoukal Z. Snyder pro svůj Úsvit mrtvých, ale jeho Armáda mrtvých už nestála za nic. Romero totiž netočil jen prvoplánové zombie horory, jeho snímky jsou často sžíravou společenskou kritikou. I zde vidíme svět boháčů a chudých, rozbujelý obchod s lidmi, zbraněmi a hazard včetně dekadentní zábavy, které slouží nejen nemrtví, ale i nepohodlní živí. A v jednom momentě si člověk uvědomí pomíjivost peněz... Po formální stránce nelze vytknout vůbec nic - výborná kamera, úderně děsivá hudba a šťavnaté gore - krvavé zákusy, několikrát střeva ven, vytržený jazyk, roztržená paže, vytržená hlava i s páteří, žebra ven, nalehnutí na granát... Masky nemrtvých jsou skvělé a věrohodné, až má jeden pochybnost, zda jde opravdu o masky. A přemýšlivý zombík? Kolik následovníků si je vypůjčilo včetně třeba skvělé knihy Chutná těla (film už tak skvělý není). Hodnocení ponechávám, i když jsem chvílemi přemýšlel o vyšším... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Romero ja klasik, ne-li zakladatel žánru. To mu dává určité právo na tento žánr různě improvizovat. A vskutku, tenhle film je netradiční zombíkárna. Nabízí to co žádný podbný film předtím. Začátek je opravdu slibný, ale bohužel se ke konci film vyvine jen ve vysokorozpočtové béčko s prvky komedie. Headshoty zombíků jsou opravdu zábavné, zombíci jsou fešáci k pohledání, prostě nenáročná solidní zábava. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Zombie film úplně mimo mísu. Ale naprosto. 1. Zombíci začali přemýšlet, no kde to jsme? A když už, tak ať to je pro příště zpracováno nějak koukatelně. Tohle bylo opravdu hrozně stupidní. Spíš to vypadalo jako parodie na zombie filmy. 2. Zombie se z vás stane i když normálně zemřete. Tak tady tvůrci taky dost přestřelili. Tenhle film se Romerovi opravdu nepovedl. Ne že by jeho ostatní díla byla o tolik lepší, ale aspoň se na to dalo koukat. Země mrtvých je hloupý, nekoukatelný film s tragickým dějem. O hercích ani nemluvě. Stupidní scéna sřídá stupidní scénu. Téměř nekoukatelné. Jediné co se mi líbilo, byly některé scény, kterým nechyběla akce, a taky pěkné kulisy. 30% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

jako horor mi to připomínalo minimálně, dá se to srovnat se strachem který jsem cítil v Domu hrůzi v zábavním parku v Mirabilandii. Škoda, ale jinak efekty a tak dobrý. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Film začíná už v době, kdy ve městě pobíhají zombíci. Simon Baker mi tam moc neseděl. Stále jsem si ho spojoval s mentalistou. Dále na tomhle filmu bylo zajimavé to, že i zombie začaly trochu přemýšlet. Zombie a animace se mi líbily. Plusem je, že je zde alespoň něco odlišného na zdejších zombie. Mají jiné vlastnosti od jiných zombie filmů. Po dějové stránce slabší. Čekal jsem lepší příběh. Nebyl to špatný film, ale nedal mi to, co jsem si představoval. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Technicky je film zvládnutý výborne a vzhľadom na rozpočet 14 miliónov je to až neuveriteľné. Poteší aj občasný žartík na odľahčenie, prípadne „chuťovky pre fajnšmekrov“, ktoré sú pekne úchylné. Zriedkavo sa vyskytne aj zaujímavý záber či dokonca celá scéna (napríklad výstup zombií z rieky). A rozhodne je veľkým plusom aj dĺžka filmu, ktorá zaručí, že sa to dá vydržať až do konca. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Příšerné béčko, ale těžko určit co všechno je záměr a kde pouze vytryskla tvůrčí neschopnost. Každopádně Země mrtvých je zhovadilost prvního stupně, ale tak zábavná a krátká, že to ani nelze považovat za ztrátu času. S tvorbou legendy George A. Romera jsem se u tohoto filmu střetl poprvé a nějak extra odvázanej fakt nejsem, ale předpokládám, že býval v lepší formě. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Tak u toho jsem se skutečně skvěle bavil. Taková nápaditost v zombie hororu, kterých už je snad stovky, je vskutku nevídaná. Romero se nebojí lehké parodie žánru, však na to taky má! Samozřejmě, příběh nic moc - ale o to přece nejde. Bavil jsem se? Bavil, tzn. účel filmu splněn. HUDBA: Reinhold Heil, Johnny Klimek - ne zrovna typická hororová hudba s častým použitím, snad módních, přírodně znějících bubnů. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

CD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +atmosféra, postapokaliptické prostředí, hudba, gore scény, vývoj zombíků -herci a jejich postavy, možná zybtečně krátké, ze začátku pomalejší tempo./// Obstojný zombie film, které mám skutečně rád a je jen škoda že jich není více. To že se režisér vrátil k původnímu konceptu zombíků mi nevadí a přestože Úsvit mrtvých je určitě lepší, tak tento snímek si taky nevede špatně. Dost mě potěšil koncept vývoje mrtváčků a jejich postupnému nabívání inteligence, no aspoň si mohu přiznat že dosáhli te mé :-) Trošku mi možná neseděli herci, v hlavních rolích se totiž predstaví méně známé tváře. Rovněž postavy mě tolik nechytli, ale to zas tolik nevadí. Účast Dennise Hoppera i Johna Leguizamoa potěší. Hudební kulisa se stejně jako ta efektní dosti povedená, atmosféra na díváka mrká každou chvíli a o samotných zombících sem měl mínění, že jsou mnohem nebezpečnější než v jiných filmem. No občas jsem měl i strach. Scéna kdy voják vytuhne na vlastním granátu, nebo scéna s pearcingem a vlastně i hodně dalších jsou fakt chuťovky. NeDoporučuji podávat před/behěm/ ani po jídle :-))/// Celkem 72%/// ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Slušné zakončení ohnilé serie od otce zombie filmů. Pomalý zombivci mají pořád své kouzlo. Jen škoda nevyužitých nabízených možností a přílišného šetření krví, hnisu a niných príma tekutin. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Noc živých mrtvých přišla s revolucí v žánru, Úsvit mrtvých s extrémně protahovanou komedií, Den mrtvých se skvělým, inteligentním a mrazivým thrillerem a teď přichází Země mrtvých. Co asi nabízí ta? Odpověď je jednoduchá, nenabízí nic jiného než intenzivní nudu a neustálé kroucení očima nad všeprostupující hloupostí a unylostí filmu. Už jen fakt že tenhle koment píšu už během sledování filmu o něčem vypovídá. ()

sullafelix 

všechny recenze uživatele

dobre pozerateľný ..avšak slabučký ( napriek uncut verzii ) horrorový návrat Romera do sveta napätia ... na pomery Romera však jeho elitná kompozícia ..nakoľko vo svete horroru toho doteraz veľa nedokázal ..pokiaľ neberieme do úvahy zopár sračiek, ktoré doteraz vygeneroval ..... biedny herecký výkon Asie Argento ... akčné scény zlyhávajú častokrát na logike ...napr. vojaci strieľajú vtedy keď je to zbytočné ...prestanú vtedy keď je to najviac potrebné .... aby režisér zrealizoval svoj zámer prísunu zombii k ľuďom ....vodca zombii ide vždy prvý... nikdy sa mu ..ani pri rozsiahlej paľbe nepritafí žiadna guľka na správne miesto ...... avšak u amerických režisérov sme zvyknutí aj na väčšie nelogické úlety avšak kvôli objektivite je nevyhnutné poznamenať, že film je vhodný snáď pre všetky vekové skupiny...brutality je vo filme minimum.. ale má dosť dobrý spád .... **** ....kvôli pozitívnemu odkazu režiséra smerujúcemu k zániku doterajších hypokratických kvázidemokratických hodnôt a štruktúr vo svete špiny.. zla.. bohatstva ..pretvárky ... a pokrivených ľudských charakterov ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Film pre deti od 10-15 rokov. Romero vytvoril zombie žáner, to mu nik už nezobere. A aj jeho zombie trilogiu považujem za skvelú, ale toto? V dnešnej dobe utekajúcich zombíkov v krásnych sviežich filmoch toto už nezabere. V porovnaní s remakom Dawn of the Dead či sériou 28 Days/Weeks later je to úbohá sračka. Romero má svoj šlýl zomie filmov, ale dnes to už nebude zaberť na nikoho(možno na totálnych fanúšikov režiséra). Aj v porovnaní so svojimi predošlými zombie počinmy, ide iba o slabý priemer. Scenár úplne trápny. Postavi sú nesympatické a bez akéhokolvek charakteru. No a gore? To možno aj bolo fajn, ja neviem. Film sa odohrávl prevažne v tme a tak som hovno videl. Remaku Day of the Dead(2008) som vytýkal skákajúcich a šplhajúcich zombie. A tu plávajú, ba dokonca strielajú so samopalov! Nie, dakujem. To naozaj neprosím. Dávam 40% a nechápem 5* hodnotenia. To má meno režiséra až taký velký vpliv? ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(53%) Možná, že tu budu za kverulanta, ale mě tohle moc nechytlo. Na druhou stranu mě to ani nijak nepohoršilo, v rámci takové jednohubky jsem to vstřebal bez problému. Jen mě mrzí, že i když mám zombie filmy rád, tak na tento počin do druhého dne lehce zapomenu. Kladem je velké množství mrtváků a jejich výborné vyhlazování. Tu se najde i docela dost dobrých nápadů a především ta myšlenka, že i zombík dokáže přemýšlet. Jenže zde to bylo tím oním hlavním černošským nemrtvým dost přehnané, jak sbíral zbraně, hulákal jak svolával své druhy atd – ale nijak zvlášť mě to neiritovalo. Takže když se zde něco děje, zneškodňují se mrtváci, tak si nemůžu moc stěžovat. Technicky je film natočen výborně. Jenže problém je s tím zbytkem snímku. Absolutně mě nechytly herci a jejich postavy. Jejich osud mi byl ukradený a celkově mám pocit, že to bylo celé takové chladné. Hopper, který hrál záporáka, mi docela vadil. Jinač ten příběh, kdy je svět nakažený apod. – tam jsem viděl promrhaný potenciál – tomu bych se ještě obzvlášť věnoval. No, nevím jak to dál mám okecávat, prostě krom pasáží se zombíky mě to moc nebralo. Obyčejný průměr a na to, že to mělo relativně krátkou stopáž, tak jsem se chvílemi i nudil. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Specialista na zombie filmy všeho druhu George A.Romero se bohužel nevrátil v oslnivé formě. Děj je velmi slabý až slabomyslný. Ani naturalistické scény nebo celkem solidní obsazení moc nepomáhají a výsledkem je slaboučký horor bez jakékoliv invence. 40% ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Romero se mohl jako zakladatel žánru pochlapit víc. Ve filmu není (kromě gore scén, které se mi ale zdály spíš vtipné než nechutné) téměř nic, co by stálo za zmínku. Vynoření z vody je sice pěkná scéna, pobavil mě i zombík s téměř oddělenou hlavou, která mu visela na zádech, ale většinu už jsme v posledních dvou letech viděli (a mnohdy v lepším hávu). Dvojka Resident Evilu je daleko zábavnější a o výborném Snyderově Úsvitu mrtvých ani nemluvě (a to prosím zombie horory nemusím). Inovace, že zombíci začínají myslet, je pouze srandovní. Vůbec film nikam neposunuje. Spíš jen přidá několik (možná nechtěně) komických čísel. Píběh je prostý bez zajímavého nápadu a herci nevýrazní až běda (ti nezombioidní). Kdybych k Zemi mrtvých nepřistupoval jako k žánrovému béčku, bylo by moje hodnocení ještě horší. ()

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Die House, Grind Smith!

Die House, Grind Smith!

08.01.2007

Pro mnohé jistě nejočekávanější film tohoto roku, režijní spolupráce dvou odchovanců filmu Tarantina a Rodrigueze, Grind House, se vedle Roba Zombieho a Eliho Rotha rozšířila o další jméno spojené v… (více)

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Druhá Země mrtvých

Druhá Země mrtvých

02.12.2005

Po našich kinech si právě v Zemi mrtvých vykračují hordy zombies, díky kterým se k tomuto hororovému žánru vrátil jeho praotec George A. Romero. A protože konec filmu zůstal poměrně otevřený, dolary… (více)

Reklama

Reklama