Reklama

Reklama

Země mrtvých

  • Kanada Land of the Dead (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Země mrtvých George A. Romera je dlouho očekávaným návratem zakladatele žánru zombie hororu k jeho kořenům. Muž, který před 35 lety hororovým fanouškům naservíroval kultovní Noc oživlých mrtvol, natočil film, při kterém živí umírají hrůzou a mrtví ožívají vzrušením. V Romerově děsivé představivosti se zrodila Země mrtvých, místo, v němž svět, tak jak jsme ho znali, je pouhou vzpomínkou. Pozůstatky lidské civilizace přežívají uvnitř opevněného města, zatímco živí mrtví se potulují pustinou, která ho obklopuje, a hladově hledají známky života. Uvnitř města ale také existují dva oddělené světy. Ti vyvolení obývají mrakodrap Fiddler´s Green, v němž si užívají absolutního luxusu, ti méně šťastní pak živoří na ulicích. Obě dvě skupiny jsou ale závislé na týmu žoldáků, kteří v obrněném transportéru pravidelně vyrážejí z městských bran do země mrtvých, aby v ní doplnili zásoby. V jejich čele stojí dva muži, kteří se navzájem liší jako voda a oheň. Cholo (John Leguizamo) si chce nebezpečnými výpravami zajistit vstupenku do Fiddler´s Green, Riley (Simon Baker) touží najít svět bez zombií a bez plotů. Konflikt, který se mezi nimi rozhoří, ohrozí nejen je samé, ale i poslední baštu lidské civilizace. Armáda mrtvých stojí před jejími branami, připravená využít i sebemenší zaváhání jejích ochránců. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (449)

InJo 

všechny recenze uživatele

Těžce brutální, velice nechutný, ale také atmosférický zombie gorefest, který doporučuje devět z deseti nemrtvých. Film očividně vychutnaný jak tvůrci při jeho natáčení, tak diváky při jeho sledování. Ovšem slabším povahám, kterým se dělá zle už při pohledu na nějakou tu ustřelenou hlavu, ho rozhodně nedoporučuji! P. S. Viděl jsem pouze Director’s Cut. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Romero pri nakrúcaní akoby úplne ignoroval, že je rok 2005 a nakrútil niečo, čo by mohlo byť dobré niekedy v rozmedzí rokov 1982-1990. K tomu pridal úplne od veci casting, snáď len tá Asia mala niečo do seba. Leguizamovi podľa mňa takéto úlohy nesedia, chalan to zaklincoval ešte o rok neskôr v The Happening. Baker je ale mimo ešte o level vyššie. Čo k deju niečo zaujímavé povedať, keď sme tu už všetko mali. Len to, že tretia nezaslúžená hivezda ide za to, že finále sa odohráva v Torontskom mrakodrape, v ktorom som kedysi bol a obzeral si tú krásnu kvázi gotickú katedrálovú chodbu. 50% ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Jaj. Hrozně nepříjemné a nesympatické herecké seskupení vedení tím blbounem co hraje hlavní postavu v tom hloupém seriálu Mentálista. Celkový příběh mě tedy taky zrovna nenadchl. Inteligentní zombie? A to má být jako co? Zombie si po celý film vesele plavou, vesele používají k zabíjení kromě svých úst i pracovní nástroje, které zrovna potkají ležet na cestě a hlavně je tam jeden zombie supernegr, kterému nečiní žádné potíže po ostatních střílet. Tohle už je trošku moc. Zombie však nejsou jediným důvodem ke kritice. Ten film je špatný úplně celý. A ten jejich superkaravan, který má pod kapotou vojenskou základnu na mém hodnocení taky nic nepřídá. Odpádek! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další zombie film, nic zvláštního. Ale Likvidátor byl celkem vychytaný. A přemýšlející zombíky jsem ještě neviděl. :D ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Úvodní logo Universalu z třicátých let mě navnadilo - v té době vznikaly nejlepší klasické horory a snad mohlo naznačovat, že se Romero vrací k začátkům (a svému nejlepšímu filmu NIGHT bláblá z '68), ovšem bohužel. Úvodní titulky po vzoru Snyderova Úsvitu "dirty" stylem vyložily situaci ve světě a pak... nuda, děs a nudné gore. Už dříve se režisér pokoušel přiřadit zombíkům jakousi inteligenci, tentokrát do toho šlápl naplno. Vůdce (ne)mrtvých, zuřivej negr (jasně že černoch, ale takhle to asi myšleno nebylo…) se se svou zbytkovou inteligencí směle může postavit vedle některých postav filmu a připravuje tak zombies o to nejděsivější - a totiž, že to je jen nekompromisní, neuvažující masa, s kterou nelze vyjednávat, která má jediný cíl a to sežrat vás, je všude, nejedná logicky a bezmyšlenkovitou samozřejmostí postupuje neustále dál. Nově tak jsou zombíci "lidé" uvědomující si sami sebe a svou moc a tak se dočkáme momentů, kdy střílí, plavou nebo se prosekávají skrze překážky - a to je tak blbé a tak strašně to níčí atmosféru, že se snad Romerovi něco porouchalo v hlavince. Ovšem i to by se dalo překousnout, pokud by filmu vládli sympatické, pokud možno uvažující postavy s nějakým charakterem... ovšem nevládnou. Je tu jen "nejrovnější a nejobětavější chlap světa" Simon Baker, trapně působící skrček Leguizamo hrající si na Ramba, nudná drsoňka, nezúčastněný Hopper a asi nejlepší postava - popálený skororetard. A všichni vypouštějí z huby tak hloupé a nudné dialogy, že ani pár minut po filmu jsem si na žádný nevzpomněl. Jedině snad příběh je něčím zajímavý. Ne, že by to byla nějaká sláva, v rámci "normálních" filmů je jednoduchý a předvídatelný, ale snad poprvé představuje svět již kompletně a dlouhodobě zabydlený zombíky (Resident Evil přeci jen nepočítám), což je alespoň malinké osvěžení v zatuchlém filmařském dechu, jaký na mě režisér vypustil. Romero zestárl a podobně jako Lucas asi zdementněl a tak jen znehodnocuje skvělou práci, kterou kdysi tak pracně vykonal... RIP. Bez tempa, bez rytmu, bez smyslu, bez koulí a inteligence. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Romero se vrátil k nemrtvým a pokračuje tam, kde skončil ve Dni mrtvých a rozvíjí další možnou alternativu světa po zombie apokalypse. Lidské plémě ve zničeném světě stále přežívá, ale už je to jen křeč novodobých lovců a hlavně sběračů, jenž si hrají na normálnost v malé opevněné části zničeného města. A nemrtvým po letech tupého bloumání evidentně začíná svítat... Celá vize neblahé budoucnosti už se tu Romerovi začíná rozkládat a původní působivost či sociální kritika se vytrácí v zjednodušeném pojetí postapokalyptické společnosti, kde se na co, jak a proč moc nehraje. Ovšem vývoj živoucích mrtvol a samotný překvapivě smířlivý závěr ("nech je, hledají jen místo, kam jít") přece jen dodávají Zemi mrtvých když už ne punc originality, tak alespoň jednu stranu mince lidskosti a do této chvíle Romero otáčel jen tu odvrácenou. Čtyři mrtvé mozky ožívají.. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Že film vypadá jako z osmdesátých let, by mi ani nevadilo, mít lepší scénář. Tady místo zápletky mrtví proti živým vidíme živí proti Dennisu Hopperovi, živí proti Johnu Leguizamovi a John Leguizamo proti Dennisu Hopperovi. Celé je to kombinováno se zápletkou kolem ukradeného auta, která připomíná slabší podrazový film. Armádně koncipovaná jednotka z různě specializovaných jednotlivců na své misi zas jakoby vypadla z nějaké počítačové hry. Moje hlavní výtka směřuje tedy k tomu, že ve filmu mají poměrně málo místa zombie (50%). ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Další masakrální, brutální nářez u kterého jsem se nenudil ani na moment. Atmosféra nic moc... no v podstatě žádná, což je v případě hororů velký nedostatek, ale tady to ovšem vynahradí dokonalé a věrohodné záběry na zombie požírající střeva, utrhaný ruce, vykouslé oko a další velice chutné scény, kterých je ve filmu habakuk. Takže horor? ani náhodou, ale parádní komedie s velkou porcí morbidního humoru, to je přesně tento film. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Návrat ku klasickým motajúcim sa zombíkom dopadol dobre. Teda dobre oproti sra*kám ako RESIDENT EVIL. Oproti Snyderovmu ÚSVITU MŔTVYCH pôsobí prispato a oproti komediálnemu SÚMRAK MŔTVYCH film príliš "rozmýšľa". Hrdinovia sympatickí ako plyšový medvedík, Asia je len(!) na okrasu a Dennis Hopper jediný prekvapil. Romero sa vrátil veľkolepo, ale dnešný divák potrebuje o trochu viac adrenalínu... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

A máme tu další Romerovku tentokrát o žoldácích který pracují pro pana velkého který má pod palcem celé město. Film si udržuje tempo a docela rychle to utíka. Já mám tyhle filmy rád takže nemám žádné přípomínky postavy jsem si oblíbil hlavne Johna Lequizama pod rolí Chola a ostatní jsou taky v pohodě. Zombies maji skvělý masky a příběh nenudí a gore scény opět nemají chybu! :-) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Celkem mě to překvapilo. Pokud čekáte podobný adrenalinový nářez jako Úsvit mrtvých (2004) budete nejspíše zklamaní ale pokud čekáte akční horor ze staré školy z velkým množstvím povedených gore efektů budete mlaskat blahem. Zombíci jsou zde opět pomalý a v detailních záběrech sledujete buď jejich požírání nevinných lidských obětí nebo naopak jejich likvidaci. Jen mě občas trochu štvalo, že se nemrtví vyvíjí a občas sledujete jak na něco přijdou nebo zkouší používat střelné zbraně a vypadá to poněkud divně až nechtěně parodicky. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Opäť začnem tým, že veľmi neobľubujem zombie žáner, no novinku legendárneho Georgea Romera som si chcel určite pozrieť. A spravil som dobre. Slušná dávka napätia a krvi, drsné hlášky a vizuálna stránka filmu(tým myslím najmä zombie) ma veľmi zaujala. A po taktiež výbornom Úsvite mŕtvych sa mi tento žáner začína páčiť. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

stupidní úsvit mrtvých má 80%.tohle jen 64%?hmmm...lidi sou fakt jednoduchý.konečně se film neodehrává v uzavřeným prostoru,ale něco se tam konečně děje,film má spoustu vtipnejch momentů a akční sekvence působěj dost brutálně a ne komicky,hlavní hrdinové podávají herecké výkony...konečne.nejlepší romero. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Čistý průměr snad ve všech směrech. Originalita minimální, herecké výkony průměrné, příběh normální, některé momenty absolutně trapné (plavací zombie, smutný zombie, chytrý zombie, cílevědomý zombie), některé naopak velmi vydařené - většinou šlo o ty akční momenty. Pochválit se sluší i myšlenka jakéhosi lidského luxusního minisvěta obklopeného smraďochy s možností vyfocení se se zombíkem apod. :-D. No jinak celkově jsem se bavil asi tak na 50%, což je i mé hodnocení. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Naprostá pitomost postrádající atmosféru a alespoň pokus o nějakou myšlenku, jako tomu bylo u předchozích Romerových zombie filmů. Béčková atmosféra z filmu jen sálá, herecké výkony bídné, scénář bez jediného originálního nápadu. Celé to vypadá jako natočené před 20ti lety, a přitom to původním Romerovým snímkům nesahá ani po kotníky (nemluvě o některých současných Romerových následovnících - Snyder). Myšlenka, že jedna zombie začne přemýšlet a vést své druhy proti lidem je při představě jejího rozkládajícího se mozku dost neuvěřitelná. Ale asi nejlepší vtip si nechali autoři na závěr, kdy hrdina zabrání střílet na zombie, které na obzoru přecházejí most, s odůvodněním, že i ony si hledají nějaké klidné místo k pobytu. Předpokládám, že v příštím díle se bude řešit otázka registrovaného partnerství člověka a živé mrtvoly... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Přestože nemám ráda nechutné scény, u filmu o zombie si na ně nemám právo stěžovat. Tohle je zajímavé ozvláštnění zombie tématiky - nejen boj s nemrtvými, ale i boj mezi žijícími. Některé scény ukazovaly ambici tvůrců nabídnout divákům i něco víc než jen ožírání kostí - vynořování mlčenlivé neživé armády z řeky. /29. 5. 11./ ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Rok 1968 Night of the Living Dead - režie George A. Romero. V tuto dobu převedl na plátno svou vizi světa zombie v černobílých barvách, kde ještě nešlo tolik o násilí a brutalitu jako o samotnou atmosféru. V roce 1978 Dawn of the Dead - opět Romero a to už nám představuje jeden z nejlepších gore všech dob. Současnost - Romero přichází v podsatě stejnou premisi jako u svých předešlých snímků, jen je umí zabalit do nového neokoukaného hávu, přidá cool záběry, mladé pohledné tváře (aby se na to dalo koukat). Popravdě pár invencí přece jenom přidal a můžu říct, že mě skutečně pobavili. Nápadem evoluce (ano, ano z homo zombie se stáva homo zombie sapiens a naše milé potvůrky už umí zacházet i s různými zbraněmi jako sekáček na maso či různé zbraně. A nejenom to, mezi zombies lze spatřit snahu o vůdcovství, takže se nám nerozbíhají do všemožných koutů, ale dokáží se držet v tlupě. Land of the dead není špatný film. Jedná se o akční survival horror s rychlým tempem, krásnou Asio Argento a spoustou krve, jen mi k srdci víc přirostl starší bráška Dawn of the dead. I přesto však dávám 70%. ()

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Die House, Grind Smith!

Die House, Grind Smith!

08.01.2007

Pro mnohé jistě nejočekávanější film tohoto roku, režijní spolupráce dvou odchovanců filmu Tarantina a Rodrigueze, Grind House, se vedle Roba Zombieho a Eliho Rotha rozšířila o další jméno spojené v… (více)

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Druhá Země mrtvých

Druhá Země mrtvých

02.12.2005

Po našich kinech si právě v Zemi mrtvých vykračují hordy zombies, díky kterým se k tomuto hororovému žánru vrátil jeho praotec George A. Romero. A protože konec filmu zůstal poměrně otevřený, dolary… (více)

Reklama

Reklama